G4Media.ro

Ce țări europene vor să ridice din restricții/ Directorul pentru Europa al…

Ce țări europene vor să ridice din restricții/ Directorul pentru Europa al OMS: Acum nu este timpul pentru a relaxa măsurile / Este timpul să ne dublăm și să ne triplăm eforturile colective

În ciuda semnelor pozitive din unele țări, încă este mult prea devreme pentru a relaxa măsurile împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus, a anunțat, miercuri, Orgaizația Mondială a Sănătății.

”Acum nu este timpul pentru a relaxa măsurile”, a declarat directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, într-o conferință de presă, transmite 24news.hd.

”Este timpul să ne dublăm și să ne triplăm eforturile colective pentru a trece prin criză cu întreg sprijinul societății”, a mai spus Kluge.

El a făcut apel la toate țările de a-și întări eforturile în trei direcții importante. În primul rând, protejarea lucrătorilor din sistemul medical, inclusiv pregătirea lor și asigurarea că beneficiază de tot sprijinul. În al doilea rând, autoritățile trebuie să se concentreze pe stoparea și încetinirearea răspândirii COVID – 19, făcând apel la separarea persoanelor sănătoase de cele suspectate de infectare.

În al treilea rând, guvernele și autorităție trebuie să continue în mod constant cu comunitățile pentru a-i determina pe oameni să respecte regulile.

Câteva state europene au anunțat că intenționează să relaxeze restricțiile introduse pentru a încetini răspândirea virusului.

Austria a anunțat, luni, că intenționează să deschidă unele activități și parcurile publice din data de 14 aprilie. Danemarca și Norvegia, care au adoptat ambele țări strategii de semi-izolare, au dat semene că vor renunța l aunele măsuri la sfârșitul lunii Aprilie.

OMS Europa atrage atenția că în timp ce cazurile de infectare continuă să crească în Spania și Italia – țările cele mai afectate din Europa de coronavirus – rata de creștere pare să fi încetinit după introducerea măsurilor de izolare și închidere.

Au fost înregistrate progrese în Austria, Germania, Olanda și Elveția. Dar Kluge a tras un semnal de alarmă în ce privește o ”creștere dramatică a răspândirii virusului” în Turcia la sfârșitul săptămânii trecute și a mai spus că un val de infectări a fost semnalat în Suedia.

Cazurile de infectare din Israel, Ucraina, Belgia și Norvegia sunt în continuare în creștere. OMS Europa a raportat un număr de 687.236 de cazuri de infectare pe continent și 52.824 de decese.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Domnii de la OMS nu au inteles ca lockdown-ul va crea alte probleme mult mai mari. Dar ei nu au estimat nici macar impactul acestei gripe de 2 bani, deci nu putem avea pretentii.

  2. Tipul asta ce se mai baga in seama, dupa ce gherlit-o cu China de ce se baga in seama cu Eruopa?

  3. Sigur ca nu e, sponsorii OMS nu si-au facut suma.

  4. Mars la cotet OMS .Ai nota 2 si nu te mai ridica din banca ! Sunteti platiti sa panicati si induceti frica in oameni.Stai tu acasa in izolare Hans ,si dupa ce trece virusul asta o sa dea peste tine virusul economic care sa-ti dea lovivitura fatala. Alles gutte !