G4Media.ro

Restaurația. Ce tăcere cumplită se lasă peste România

Restaurația. Ce tăcere cumplită se lasă peste România

Rareori mi-a fost dat să văd cenzura dictată economic sau autocenzura funcționând atât de eficient în presă ca în cazul Laurei Vicol, un fel de Elena Udrea a PSD-ului, dar mult mai toxică. De la primele dezvăluri  despre legăturile periculoase ale noului președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților cu lumea interlopă, subiectul a fost fie ignorat de către cea mai mare parte a presei, fie publicațiile-coafor  au sărit rapid să-i spele imaginea.

Dezvăluirea G4Media.ro despre voiajele Laurei Vicol la Monaco, cu jetul privat, unde soțul său are închiriat un imobil de lux, cu toate semnele de majore de întrebare care curg de aici, a fost preluată doar de Libertatea și alte doua-trei publicații online. În paralel, Nordis, firma soțului, a inundat televiziunile și presa cu publicitate. Să fie oare o simplă coincidență?

Or, aici avem de-a face cu un interes public major. Reformele-cheie din justiție,  modificarea Codurilor Penale sau desființarea Secției Speciale, vor trece pe la Laura Vicol. Soțul ei, Răzvan Vladimir Ciorbă, are o condamnare penală definitivă pentru evaziune fiscală și un dosar în curs la DNA, cu acuzații de grup infracțional organizat, fraudă cu fonduri europene și evaziune fiscală. Ciorbă a fost chiar arestat pentru o scurtă perioadă.

Cum este posibil ca aproape toată presa să tacă, să se uite în altă parte și să nu pună în discuție la modul serios faptul că o funcție atât de importantă este ocupată de un politician atât de nepotrivit? Vă amintiți cum aproape la fel s-a întâmplat cu fosta șefă DIICOT, Georgiana Hossu, numită de președintele Iohannis în ciuda avizului negativ de la CSM și în ciuda faptului că soțul ei era judecat pentru corupție?

Și atunci, cu puține excepții, subiectul aproape că n-a existat în presa mare. Dacă G4Media.ro nu l-ar fi ținut sus pe agenda publică, foarte probabil că doamna Hossu, cu toată condamnarea definitivă a soțului, avea o șansă bună să fie și azi șefă la DIICOT. Mai grav este că tocmai jurnaliștii care au îndrăznit să scrie despre problemele acestei numiri au început apoi să fie filați profesionist de echipe întregi de dubioși.

O altă instituție de control esențială într-o democrație, CNA, e pe cale să încapă din nou pe mâna unei protectoare a mogulilor, Monica Gubernat, pentru care PSD și PNL au modificat o lege cu dedicație în Parlament. La fel de semnificativă e și propunerea PSD la ANRE, o altă instituție-arbitru, care reglementează piața din energie. Aici, unde e nevoie mai mult ca oricând de profesioniști, a aterizat pe o funcție de conducere un fermier, fratele secretarului general PSD, Paul Stănescu. Clientelism și incompetență. Iar colonizarea statului cu politruci, când vine vorba de instituții-cheie, se va vedea în cazul energiei în decizii proaste, arbitrare și care distorsionează piața.

O altă instituție importantă, ANAF, a fost la rândul ei împărțită politic între PNL și PSD. Partidul lui Ciolacu și-a tras și el un instrument de control al pieței (Vama). Politizarea ANAF și a Vămilor are drept consecință tot o disfuncție a statului – în acest caz colectarea taxelor.

Asistăm la o restaurație nu doar de tip pesedist, ci la restaurația unei lumi de anii post-comunismului pe care o credeam dispărută, o lume a micilor nomenclaturi de partid care fac legea în țară, taie și spânzură după bunul plac.

În magistratură se întâmplă la fel. O mână de magistrați mai are azi curajul să ceară reforme, desființarea Secției Speciale sau să critice lipsa de voință politică în respectarea angajamentelor luate în cadrul MCV. Tocmai acești judecători și procurori sunt în continuare hărțuiți cu anchete disciplinare de către Inspecția Judiciară: Dragoș Călin, Bogdan Pârlog, Cristi Dănileț.

Brațul armat al politicienilor de ieri și de azi a propus, luni, excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură pentru postări benigne pe Tik Tok. Nu este deloc o întâmplare, ci o declarație de război clară, cu acceptul tacit al sistemului care-l ține pe Lucian Netejoru în fruntea Inspecției tocmai pentru a-și duce până la capăt misiunea de a pune cu botul pe labe magistrații incomozi.

Tăcerea sistemului judiciar este elocventă: în loc să facă zid în fața unei asemenea abuz de proporții, să condamne această nedreptate strigătoare la cer, colegii domnului Dănileț au dat bir cu fugiții. Vremea protestelor pe scările instanțelor a apus, buzduganele politicienilor (Secția Specială, Inspecția Judiciară, bâtele mogulilor de presă) și-au făcut datoria și au obținut efectele scontate: frica, tăcerea, dezangajarea.

Societatea însăși – ONG-uri sau simpli cetățeni – pare anesteziată sau copleșită de alte probleme: pandemie, prețurile la energie, la alimente. Confuzia e mare, deruta totală, capacitatea de reacție minimă.

Toate aceste exemple de mai sus sunt semnele unor deficite și dezechilibre democratice majore din societatea românească.  Justiția și presa, pilonii de sprijin ai oricărei democrații, instituții-cheie de checks and ballances, cu un rol vital pentru sănătatea unei națiuni în a sancționa derapajele sau excesele puterii. Când sunt puse sub control, cum se întâmplă acum, democrația intră în suferință gravă, cu efecte distrugătoare pe termen mediu și lung.

România era, oricum, o democrație aproape nefuncțională. Cu distorsiunile grave de mai sus ne îndreptăm către o democrație dirijată sau democratură, după modelele autoritare din Est.

Foarte probabil că liniștea, mult dorita liniște iliesciană sau pax iohanniana, de care a scris în premieră Cristian Pantazi acum ceva timp, este pe cale să se producă. Cel două mari partide, PNL și PSD, guvernează în sfârșit împreună și mai au nevoie de puțin, de foarte puțin pentru a împărți în liniște, cu binecuvântarea președintelui Iohannis și a sistemului de putere de sub el, uriașele resurse financiare care se întrevăd la orizont.

Cine tace acum, cine întoarce capul în partea cealaltă când puterea strivește indivizi ca pe insecte cu scopul de a reduce vocile critice la tăcere, este complicele lor. Ce tăcere cumplită se lasă peste România! Și ce trist ar fi dacă, la fel ca în comunism, oamenii vor căuta soluții individuale, renunțând să se mai lupte pentru o idee.

Singurele surse de gălăgie sunt tensiunile din coaliței când vine vorba de împărțirea bugetului. Dar în nici un caz bătălia nu se duce pentru interesul public sau pe principii democratice.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

195 comentarii

 1. Asta e pohta pohtita de toata lumea, foarte bine, prostia se plateste.
  Sa va spalati pe cap cu USL inca 7 ani
  Si la multi ani mai flacai !!!

  • Romanii, neam de hoți analfabeti condus de hoți semipregatiti.

  • Decât cu alianța mortală PNL-USR-UDMR, mai bine de 1000 de ori cu USL-ul.

  • Asta cu „prostia se plătește” să le-o spui celor de la USR

  • e cauza aici – nu pohta !
   Ești orbit de data asta – ‘dacă’ ești de partea bună! – acum Politicienii NE-AU VÂNDUT VOTUL, nu pohta electoratului.

  • Când cei mai mulți îți spun că ești beat, te duci să te culci!
   O minoritate foarte gălăgioasă, maxim 5% dintre adulți, că USR nu adună mai mult de 1 milion de voturi, dar pe care cei mai mulți îi ignoră (le spun că sunt beți, cum ar veni), dar ei o țin langa cu scandalurile, fix la fel ca ăia de strică petrecerile deși lumea le spune că e cazul să se ducă la culcare.

  • @Nume* (greșești, prin cele spuse)

   Cu cât hoțul /infractorul/ e mai bine bine pregătit, cu atât mai perfect va da loviturile!

   Aici nu MAI avem de-a face cu ‘analfabetism’ la români, sau altfel spus (adaptat după commentul tău) nu avem de-a face cu români imaturi Politic; nu!

   Pentru că românii s-au maturizat Politic. Ei, acum, după 30 de ani, au înțeles să dea votul, cui trebuie.

   În schimb CEI ALEȘI DE EI, LE VÂND VOTUL.

   Au-ți aminte, că Rezistența românilor „față de români” în închisorile din Pitești, Canalul, sângele vărsat pe străzi în 89 și toate celelalte acte de rezistență NU au fost analfabetism – după cum și cei ce au preluat Puterea atunci (timp 45 de ani, Comuniștii) nu erau „semi-analfabeți în ale infracțiunii”: trebuie să infractor PROFESIONIST – ca să reușești să vinzi VOTUL UNEI ȚĂRI !

   Aici NU avem de-a face cu diletanți, tocmai că strategia lor de a lupta în scop de a prelua Puterea, S-A PERFECȚIONAT, nu a trecut dincolo, în amatorism!

   Când STRATEGIA aplicată asupra unui popor, ajunge să-i anihileze sau să-i slăbească Rezistența, ATUNCI chiar devine perfectă!

   Pentru că ieșitul în stradă, nu mai poate fi eficient (în măsura în care ar trebui) pentru a putea înlătura Nomenclatura DE TIP NOU, care se naște!

   Deci „ei” – care ne-AU VÂNDUT VOTUL, nu sunt semi analfabeți în ale răului, diversiunii, preluării Puterii DAR ȘI A ANIHILĂRII REZISTENȚEI, nu!

   După cum nici poporul nu este analfabet – ce ai vrea să vezi, ca dovadă de rezistență, sânge pe străzi?? Pentru că acum, cu pârghiile pe care le-au fabricat, ieșitul în stradă NU mai dă randamentul de acum 10-15 ani (decât dacă ar ieși 10-15 milioane, că să atragă atenția întregii Lumi)! Încă nu înțelegi, că nu românii sunt naivi, ci că de fapt SE DISTRUG, ÎNCET DAR SIGUR, MODURILE DE A TE OPUNE (?!) – „puterea” Opoziției, eficiența ei e distrusă (sau erodată) nu instaurarea analfabetismului e cauza, ci modurile de a lupta, se epuizează, nu mai devin eficiente !!

   Da, trebuie ținută, dezvoltată Opoziția din interior – DAR CÂND TOTUL DEVINE TRANSPARTINIC acolo înseamnă că VOTUL TĂU ESTE FURAT.

   Nicidecum că tu ești naiv, ca votant!

   Deci, despre ce vorbim ?!

   Singura Opoziție a României – dacă mai poate veni – din U.E.

  • Eugen, tica.losul de srviciu si idi.otul util la mafiei PSD. De curiozitate, ai terminat macar 8 clase analfa.betule?!

  • Ne-am întors la atmosfera din 2000, ba chiar 1990. Se va emigra iar.

 2. Cred ca singura chestie e sa nu ne mai pese si sa plecam din tara. Sa-i lasam in mocirla.

  • Asta este singura solutie pentru romanistan. Aici e m o r t.

  • Gigi, fugi repede la civilizație, la muncă pe terenurile de sparanghel și seara, bagă-te la năniță în containere, alaturi de încă 10 persoane. Hai, fugi repede că locurile sunt limitate.

  • @Eugen. Esti deoesbit de prost si ai un nivel foarte scazut de intelegere despre ce inseamna occidentul pentru oameni care nu sunt ca tine (adica deosebit de prosti).
   Esti distrus ba baiatule. Mai iesi din beciurile Kremlinului ca dauneaza puternic sanatatii mintale.

  • Te du, dară! Îți iau și bilet

  • Eugen si Dan, doi c(a)canari, demni de mila.

  • Greșești
   El nu este pr0st, cum l-ai făcut tu.
   Un demon, de pildă, nu este pr0st.
   El – antevorbitorul la care te referi (și alții, ca el – care au dat gratuit votul nostru) și-a vândut sufletul.
   Deci NU asta e cauza – că cei ca el ar fi pr0ști, dimpotrivă: un prost, nu poate să acapareze Puterea unei țări.
   Dar vânzându-și sufletele, DA (pentru că ‘puterea’ acestui troc, oamenii NU o cunosc).

   (Ei, cei ca antevorbitorul punctat de tine, obțin succes din partea lui Satan.
   Care – Lumea este condusă de el, de Satan (prin așa-ziselr elite – nu de elite prin puterea lor proprie, cum cred mulți.
   „Toată Lumea zace în Cel Rău” 1. Ioan 5.19
   Mai orientează-te, un pic.. Și BTW
   În Iad NU poți fi ateu.)

  • @Dan îmi dai şi mie un bilet te rog? că şi eu am de gând să plec. Dar dacă ar putea fii 5 bilete şi mai bine că plec cu soţia şi copiii.

  • @altul
   Tu mergi cu mașina, că sunteți mulți și nici nu știi să scrii

  • Absolut corect ce spuneti ! Pentru tineri . Daca va puteti imagina ca mama -adica eu- anul acesta , isi goneste fii din tara !! Baietii mei pot lucra oriunde in lume dar as fi facut asta , oricata pregatire ar fi avut , daca ei ar fi fost sanatosi si fara obligatii legate de familie …. Nu exista durere mai mare pe care sa o imaginati ! (Spun asta pentru ambuscati ca Eugen care stau cu sparanghelul in gura….)

  • Eugen, tica.losul de srviciu si idi.otul util la mafiei PSD. De curiozitate, ai terminat macar 8 clase analfa.betule?!

  • Autorul nu a aflat inca , ca politrucii , slugile si asociatii lor , sint TOTI hoti , mincinosi si fara caracter indiferent de culoare politruca , discurs ?

  • Autorul nu a aflat inca , ca politrucii , slugile si asociatii lor , sint TOTI hoti , mincinosi si fara caracter , indiferent de culoare politruca , discurs ?

  • da o roiata prin siberia

 3. Este prea târziu! Trebuia luată atitudine când Sasu a întors armele și a băgat PSD la guvernare! Nimeni nu a zis nimic,poate pe aici și foarte puțin. În rest au alte preocupări: cât 3 lei le dă Budăi la pensii, cate exemplare a vândut Maticiuc despre Nuțu Camataru, săracii americani a venit din nou tornada,ne sponsorizează PSD să trecem iarna,dacă s-a tuns Nicușor…chestii vitale. Democrație, justiție, stat de drept? Vax albina!!! Asta e Românica, pentru că România a murit de mult

 4. Dane, bea o cafea neagră și fără zahăr să îți revii puțin…..
  Ăștia sunt Peeeseeedeee și Peeeeneeeleeee……
  Iar noi societatea civilă probabil am ajuns la concluzia că ieșitul la proteste este timp pierdut… pentru ca pleacă unii toxici, vin alții la fel de toxici.
  Simțim doar lehamite și scârbă…..atât. 🤢

  • Sa fim seriosi, ce pretentii poti sa ai de la analfabetii Europei?
   Eu cred ca ar fi fost minune sa nu se intample asa

  • Iesitul la proteste nu e timp pierdut. Daca sunt sute de mii de protestatari, nu pot fi ignorati asa usor. Romanului ii sare greu mustarul, dar apoi il bagi mai greu in casa.

  • Ne dozam si noi eforturile ! Vom vedea din februarie martie cand ori j e g u r i l e vor face ruptura ori vor strange si mai mult lantul si atunci se activeaza si poporul romanistanez

  • fii mai concis…PNL s-a folosit de cei care au ieșit in strada si de societatea civila, PNL nu da doi bani pe democrație si alte vorbe duioase despre statul de drept.
   o [editat] calda PNL-ului si PSD-ului …. si blestemat sa fie ala care ii mai votează vreodată.

  • Tot n-ai înțeles, voi ăștia, „care sunteți societatea civilă”, sunteți o minoritate foarte gălăgioasa, cam atât. Că mai mult de 5% nu votează, nu va susțin.
   Bine veți ajunge la 50% cu scandal, înjurând și jignind pe cei care au altă părere. În mintea voastră, așa creșteți electoral, jignindu-i și înjurându-i pe cărora le cereți votul.

  • Dan,
   Trol pr.ost, 66% dintre votanti au spus nu PSD, cand l-au votat pe dulap. Nu aveam de unde sa stim ca e un PSD-ist tra.ve.stit.
   De fapt nu inteleg de ce USL-ul se declara pentru familie, ca PSD-istii si PNL-istii sunt toti cu.r.ve sau tr.ave.s.titi.

  • @mario
   Travestiți sunt neonarxistii :))

  • Societatea civila ne-a scapat si de Ponta. Minoritara sa nu, ne scapa si de uselistii de acum. Nah! Sa crapi de ciuda! De parca aia 3200000 care au votat PSD+PNL ar fi o majoritate. Doar 16% din populatia cu drept de vot.

  • purgative nu ai ?

 5. Furtul e un mod de viata la romani! De la cel mai prapadit roman pana la cel mai avut hotia este vazuta ca sine qua non pentru reusita in viata! De altfel, cei mai avuti cunoscuti ai mei sunt cei care au facut deja puscarie sau care sunt inca intr-o zona gri fata de codul penal, nu cei care au invatat cu anii meserii,skill-uri sau domenii intelectuale!

 6. De aia cu toata puterea mea voi da cu stampila in singurul partid care misca ceva , attage atentia asupra furturilor , golaniilor din Romania .. Usr+

  Din pacate peste 3 ani vom fi intr-o situatie aiurea rau .. ne vom dori poate sa ia totusi voturi multe psd/pnl ca sa scapam de aur sau se va reforma si acest partid incat sa fie o solutie dincolo de huoo vaxx sau roexit .

  Dragi votanti aur , roexit nu e solutie vreodata ! Observati ca nici macar toti scepticii UE nu vor iesirea ci vor fondurile . Noi nici macar asfa nu putem .. sa le cheltuim banii pt ce ne trebuie : spitale , autostrazi , feroviar , scoli , digitalizare si apoi sa facem nazuri sau figuri .

  Astia suntem din pacate !

 7. De aia cu toata puterea mea voi da cu stampila in singurul partid care misca ceva , attage atentia asupra furturilor , golaniilor din Romania .. Usr+

  Din pacate peste 3 ani vom fi intr-o situatie aiurea rau .. ne vom dori poate sa ia totusi voturi multe psd/pnl ca sa scapam de aur sau se va reforma si acest partid incat sa fie o solutie dincolo de huoo vaxx sau roexit .

  Dragi votanti aur , roexit nu e solutie vreodata ! Observati ca nici macar toti scepticii UE nu vor iesirea ci vor fondurile . Noi nici macar asfa nu putem .. sa le cheltuim banii pt ce ne trebuie : spitale , autostrazi , feroviar , scoli , digitalizare si apoi sa facem nazuri sau figuri .
  ..
  Astia suntem din pacate !

 8. Adică presa isi face singura agenda si nu se ia dupa temele impuse de unii unora? Nasol, democrație… 😁
  .

  • Da smecherule, bine ca vezi tu adevarul si ne spui si noua cum stau lucrurile. Daca pentru tine democratie inseamna ca media sa functioneze fara „teme impuse” doar pentru sustinerea marilor infractori, va doresc tie si familiei tale, asa de sarbatori, multa viata in libertatea actuala.

  • Presa își face singură agenda să fie pe placul hoților, ca un câine bine dresat, că deh, cine dă banii alege muzica.

  • Daaaaa, își face agenda singura în funcție de cine da mai mult. Multa minte au unii pe aici. Ia vezi cum arata presa asta cica independenta : stiripesurse.ro.

 9. Da domnu Dan Tapalagă. De când urlă Mălin Bot despre toate ticăloșiile astea. Voi nu și nu Mălin Bot e dilit la cap.

 10. Ce speranță să mai avem când instituțiile statului român au fost acaparate de infractori și politicieni mafioți, și de stânga și de dreapta.
  Iar când alternativa este partidul legionarilor haurari ai lui Simion sau talibanii useristi, chiar trebuie să ne pregătim pentru o nouă migrare în masă.

  • Într-o țară de hoți oamenii cinstiți trec drept talibani

  • @Aanonim, bine spus.
   In rest, acest asalt asupra institutiilor statului se face si in alte tari prin incercarea de infiltrare. Mafiotii vor IN.
   Trist, este ca un virus sau un cancer. Trebuie sa ai tratamentul potrivit la momentul potrivit. Apoi trebuie sa recunosti ca esti bolnav si sa accepti tratamentul.
   Ce vor PSD acum este sa convinga romanii ca acest mod de a numi, functiona, accepta persoane dovedite ne corespunzatoare este NORMAL. Nu, nu este normai si una din formele, putine, care exista sa Arati oamenilor ca NU este asa, nu esti de acord sunt demonstratiile. Sa arati copiilor ce parinti au, tinerilor cum sa gandeasca. Mecanismul votului este prea delicat si rar fata de dinamica intamplarilor.

  • cea! cea ! cea!

 11. Winter is coming! Sa pregatim gecile groase, de protest!

 12. Dar presa tace si pe alte subiecte: protestele din orasele ieuropene impotriva ceferticatului. De asta nu ne luam dom Dan?

  • Da-l dracu de certificat, subiectul e folosit ca momeala, ne-am impartiti in doua tabere si ne-am certat ca chiorii pe o hartie fara valoare si am pierdut atentia de la esential!
   Si unii cunosc ca divide et impera.

  • Ups!!S-a stricatara transleitul celovekului.

  • @Nous am să-l dau dracu’ de certificat când voi putea intra liber în orice instituție – așa cum am dreptul constituțional.

   Până atunci? Ăla e singurul subiect de care-mi pasă. Poate să-l pună Iohannis și pe Dragnea șef la CSM, că nu-mi pasă. Să ajungă Mazăre prim ministru. Și Tudor Toader șef la DNA. Și… nu știu… mai zi tu ce scenariu de coșmar mai ai în cap cu Justiția. Mă înțelegi că tot nu-mi pasă atâta vreme cât există abominația extremistă și anticonstituțională numită certificat covid?

   Atâta vreme cât Regimul calcă în picioare Constituția în aplauzele G4Media și restului de USR-iști (ba chiar unii USR-iști sunt explicit nemulțumiți că Regimul nu-mi face mie suficient Rău) – îmi rezerv dreptul să nu dau doi bani pe subiecte precum Dănileț, Justiția, PSD sau alte baliverne.

   Din partea mea să ia PSD-ul toată Justiția dacă la schimb se abrogă definitiv întreaga dileală (inclusiv și starea de alertă cu totul).

   Libertatea mea personală e mai importantă decât idealurile naive USR-iste. Aia e.

  • ai numarat citi sunt

 13. Ultima oara cand oamenii au gasit „solutii colective” si-au luat bastoane pe spinare si gaze lacrimogene, determinandu-i pe unii sa plece in masa din Romania spre alte zari mai senine.
  Romanii s-au sacrificat, au votat un presedinte care parea normal si au incercat sa schimbe prin votul lor situatia din tara de fiecare data. Nici sa nu indrazniti vreodata sa mai dati vina pe romani sau pe societatea noastra. Asa cum este ea, aceasta societate a incercat sa schimbe Romania in bine, fie prin voturile interne, fie prin cele ale diasporei. Calul troian trebuie cautat la Cotroceni.

 14. Felictiari votantilor pnl, ati practic ati votat psd. Doar o minoritate din pnl e alcatuita din oameni onesti

 15. Astea sunt standardele Cartitei de la cotroceni.

 16. Peste România se întinde, încet, încet, un regim original: interlopii isi dau mâinile cu „elitele” românești cu diplome la Bioterra si Athenaeum si doctorate plagiate la universitati securicioase si distrug, in goana lor după apartamente pe Riviera si bogații kitchoase, dar la vedere, tot ce-a mai rămas bun in această țară. Securicii de toate soiurile împreună cu epoleții iesiti la pensioaie speciale la 50 de ani sunt si ei
  la masă, fac pe competentii prin comunicate insipide, prompt emise după fiecare eveniment, dar ii doare fix in dos.
  Pentru prima dată în multi ani, nu mai există niciun pericol real de pe partea cu polițai si procurori si judecători. Toti si toate instituțiile de control au căzut în irelevantă, deși tovarășii de pe-acolo au salarii bune.
  Domnul președinte a făcut atât de mult rău nefăcînd nimic încât te gândești că e șantajat. Nu poti fi atât de nepăsător sau, mai grav, nesimțit de-a dreptul, tu fiind votat tocmai pentru a scăpa cât de cât țara de gașca furacioasa.
  O altă generație e pe cale să piardă lupta pentru o Românie modernă și funcțională.Toate gazele inhalate in 10 august, toate serile din Piața Victoriei au fost în zadar.
  Te întrebi cum ar arăta azi această țară dacă Dragnea ar fi rămas totusi la butoane.Atat de urâtă e atmosfera azi din această țară. 🙁

  • N-au fost în zadar protestele. Ar fi fost mai rău fără.
   Sper ca romanii buni fie că sunt în țară sau plecați să nu renunțe la lupta pentru o Românie mai bună.

  • @Aanonim: românii buni sunt obosiți. Am sperat și am pierdut. S-au întors vremurile ciocoilor si interlopilor de toate felurile.
   Copiii noștri, unii la universități de elită adevărată, altii muncitori capabili, nu au pentru ce să se mai întoarcă în această țară.
   Ce sens are să își distrugă carieră si tinerețea intr-o societate condusă doar de laurevicol, ciolaci, plagiatori, foști pușcăriași, interlopi si toate rudele si prietenii lor?
   In plus, de-acum apar in scena si copiii pe jumătate analfabeti ai celor de mai sus, dedulciti la lux și gata cocotati in posturi inalte la stat sau in asa-zise firme private cu contracte doar cu statul.
   Atâta s-a putut aici, la marginea Europei.

  • „Te întrebi cum ar arăta azi această țară dacă Dragnea ar fi rămas totusi la butoane”

   Deja am certitudinea ca era la fel.

  • Foarte bine sintetizat. Imi permit doar o singura completare: tind sa cred ca presedintele nu este neaparat santajat, ci pur si simplu nepriceput, slab, fara fler politic, lipsit de imaginatie, parasutat intr-o functie importanta printr-o simpla conjunctura. In rest, pentru cei din generatia optzecista a disparut orice speranta de a mai vedea tara asta luand-o pe un fagas normal, unde ‘normal’ inseamna ceva macar putin asemanator bunului mers al tarilor din Vest. Din pacate suntem prea putini ca sa contam; minoritatea decenta e plictisitoare iar mesajul ei nu razbeste in celelalte paturi incremenite in primitivism.

  • ai perdut masca si inca mai mirosi gaze

  • @s: rau ati ajuns, bai, propagandistilor penelisti, daca ati ajuns sa va distrati pe asemenea subiect. Confirmati ca sunteti doar niste mici lighioane useliste, puse acum sa laude amestecatura ireal de colorata si analfabeta care a pus gheara pe tara. Du-te , ma, la vicoala si la gorghia sa-ti schimbe punctajul ca te faci de ras.

 17. Da domnule Dan, așa este. La fel procedați și dumneavoastră cu noul proiect de lege care dă dreptul CNA să intervină online. Nu spune nimeni nimic. Chestia asta o să se întoarcă și împotriva dumneavoastră. Și uite așa o să se aleagă praful de astea câteva site-uri care încă mai sunt credibile.

 18. Presa controlata de PSD, PNL si UDMR are tot interesul sa fie liniste, asa se poate fura cel mai bine.
  Stirea zilei de ieri, excluderea lui Danilet din magistratura pentru delicte de opinie, ca in perioada comunista, a fost tratata superficial de majoritatea presei, daca a fost tratata. Exceptiile, printre care G4Media, sunt din „zona” care n-a luat bani de la PSD si PNL in ultimii ani.
  In schimb, la Digi24 a fost liniste (de fapt, de la sluga puterii Prelipceanu nici nu ma asteptam), la Spotmedia la fel (o stire gheboasa, inserata pe undeva, iar Ioana Dogioiu scrie editorial despre… Sosoaca 🙂 ) etc. Doar tomberoanele media pro PSD-PNL-UDMR, in frunte cu Latrina3, probabil au jubilat.

 19. Nicio tacere, banditii lucreaza la foc continuu.

 20. din pacate ce a reusit sa faca iohanis acum e mult PEEEESTE perversitatea oricarui politician roman

  s-a uitat in ochii oamenilor, imbracat in geaca „rosie” si a zis „ciuma rosie”, si apoi s-a „imbracat” cu geaca rosie

 21. Are dreptate Tăpălagă ref la liniștea coruptă despre madam Vicol, pute rău liniștea asta.
  Și uite fix d-aia USR NU AR FI TREBUIT SĂ PLECE de la guvernare, iar g4media a dat-o grav de gard când îi întărâta să plece!

  Frumoasă țară Românica, păcat că-i locuită.

  • Ca tot vorbim de „pute”:
   Pute de ani de zile si dezinteresul presei pentru ce se intampla la Rudeni, degajari de gaze de depozit, hidrogen sulfurat si altele. Cu toate miile de reclamatii, discutii, presa nu doreste sa trateze subiectul, si nu e din cauza ca „mirosul” nu poate tradus in imagini si cuvinte.
   Eu cel putin nu cred ca mai exista presa independenta sau libera in RO (si aici ii includem pe toti).

  • Probabil G4M a supraestimat puterea USR+ in opoziție. În contextul actual, vedem că impactul lor pozitiv (anti-coruptie și anti-hotie) ar fi fost mai mare dacă ar fi rămas la guvernare. În estimările inițiale din septembrie 2021 nimeni nu s-a gândit că ipoteza cu suspendarea președintelui va fi factorul central generator al deciziei ficusului sa orchestreze refacerea USL cu atâta nesimțire și lipsa de conștiință! Da, a pus ego-ul pe primul loc, doar ca să-și asigure susținerea a +55% din Parlament și sa nu treacă moțiunea împotriva lui. Restul sunt consecințe…

  • Viața este 10% ceea ce ți se întâmplă și 90% cum reacționezi la ea

  • de ce sa plece sa stea

 22. Haideti sa nu fim naivi , nu exista presa libera nici macar in USA , presa e obiect de manipulare in toata lumea.
  Pana la urma ce a facut ILEGAL Laura Vicol , a aparat interlopi , pai era avocat ce era sa faca , si-a facut meseria.
  In tara asta daca esti avocat e nasol , daca esti procuror este perfect , daca te cheama Kovesi e de premiul Nobel.

  • B(a)i, j(a)vra, una e sa aperi infractori in calitate de avocat, alta e sa fii o slu(g)a a in(f)ractorilor si alte e sa fii casatorita cu un c(o)ndamnat pentru evaziune fiscala, iar tu sa fii sefa comisiei juridice din parlament.

  • nu mai cumpara ziare prostesc

 23. Acum, daca este sa vorbim de autocenzura, nici G4media nu prea se straduieste sa scrie despre coruptie sau sa preia articole interesante din alte ziare. Apar articole, insa mult prea putine fata de amploarea fenomenului. In plus, scrieti doar de cazuri individuale si nu de disfunctionalitati la nivelul unor institutii intregi care derapeaza de la lege.

 24. Asta aţi votat, 30% PSD, 25% PNL. În loc să vă plângeţi, mai bine votaţi cu USR, naţie de vite care iubesc şi votează jugul! Naţie coruptă şi rea!

  • Stai liniștit, la următoarele alegeri, o să votăm 40% cu PSD, ca să crăpi tu de ciudă.

  • N-o să mai fiu în ţară în 2024, va fi ţara AUR, cu PSD ca vasal. AUR va avea 40% şi PSD 20%.

  • Eugen tată, să vedem cine mai muncește pentru a va susține salariile și pensiile nesimțite??!! Asistații social și pensionarii??? O sa rămâneți singuri cu Șoșocii!!! Zici ca urăști țara asta de îi dorești așa ceva!!!

  • Dau vina pe alții pentru problemele mele și ofer soluții mai proaste pentru situația noastră. Așa arată un roman activist incapabil de critica constructiva. Văd puțin de Oana Pellea in comentariul tău. Trist. Pune-ti degetul arătător jos și jet la muncă

  • Eugen,care vă este satisfacția dacă PSD „la butoane”,probabil secondat de făcătura fascistoid-teocratică AUR,iar milionul de români mintoși,harnici și în putere fac coadă la aeroport sau la Borș ori Nădlac,părăsind România?
   Care vă va fi satisfacția finală când,ok,îi batjocoriți gros pe „sparangheliști” și „căpșunari”(ei oricum sunt mai onorabili decât cei care stau la pomanageala PSD!),dar țărișoara iubită de PSD&AUR se va umple cu muncitori veniți din Asia și Africa ptr.că,nah,firmele private sunt baza la taxe și impozite,aka bugetul din care se dau lefuri la putorile bugetare,pensii celor care au muncit și care nu au muncit etc.,deci firmele au nevoie de mână de lucru?
   Mde,la așa alegători ca dvs.,așa aleși…

  • Si daca am votat cu USR, ce am obtinut?
   Au fugit de guvernare. Au primit o sansa si au dat cu piciorul.
   Asta m-a enervat cel mai mult. Trebuia sa stea acolo si sa traga si cu dintii, sa se zbata, sa urle, daca era cazul, dar nu sa plece. Guvernul nu sta intr-un singur om. La urma, Stelian nu a convins pe nimeni ca trebuie desfiintata Sectia Speciala. Poate nu a stiut sa negocieze. De aceea se fac remanieri, chiar daca minstrul este un superdestept in ale lui. Dar ei la primul bobarnac au intors spatele si au crezut ca PNL-ul se vor ruga de ei in genunchi. Mare greseala.

  • @Eugen
   postac amarat care se inconjoara de gloata, altfel singur nu ar avea curaj nici sa existe !

  • @Marcus
   Cat de perfid esti Marcus ! Esti de 100 de ori mai periculos decat postacul @Eugen ! Te prefaci ca nu ai inteles realitatea si arunci vina tot acolo undeti s-a spus sa o arunci !
   PS. Nu pacalesti pe nimeni !

  • Marcus, esti un c(a)cat de om. USR a incercat sa se opuna tocmai unor astfel de practici. Esti atat de t(a)mpit ca nu intelegi ca directia in care merge acum societatea nu e buna pentru nimeni. Pe termen lung, nici macar pentru interl(o)pii pe care ii sustii si p(r)ostii ca tine.

  • susu esti nostalgic

  • @m (uc cel mic)
   Ai ghicit : simt o nostalgie teribila dupa toate prostiile cu staif spuse de Mafalda (cu ton de apropiat al consilierilor lui Klaus) !

   PS. Apropo, tu ca fratior mai mic al lui stii ce mai face ? Sper ca o ramasita de bun simt, sau rusinea il tin departe de forumurile de pe g4 !

  • @m
   Ai ghicit : simt o nostalgie teribila dupa toate prostiile cu staif spuse de Mafalda (cu ton de apropiat al consilierilor lui Klaus) !

   PS. Apropo, tu ca fratior mai mic al lui stii ce mai face ? Sper ca o ramasita de bun simt, sau rusinea il tin departe de forumurile de pe g4 !

 25. Oamenii cauta „solutii individuale” de 30 de ani de tranzitie, domnilor, iar milioane au gasit in acest rastimp drept solutie finala si definitiva emigrarea. Cand vorbim de 5-6 milioane de oameni care am facut deja asta, mai e vorba de individualism sau de o decizie colectiva oare?

  • Pfuoai?! Ce ne facem noi cei care rămânem în Românica dacă pleacă din țară Tudor Chirilă? Cine o sa mai muncească atunci că să ne plătească salariile și pensiile.
   Toate lipitorile la banul public nu mai pot de grija corupției. Banii încasați pentru pseudo spectacole cu actori și cântăreți beți pe scenele patriei de unde sunt? Din Lună.
   Impostorilor!
   La muncă paraziților!

  • ti-o individual sau chinezeste ?

 26. un soi cum face g4media cu vaccinarea si certificatul verde … G4media =un soi de coafor al plandemiei

 27. Vine prin Google Ads si e cu targetare contextuala probabil :-)))

 28. Pai sa facem galagie, sa nu mai fie tacerea asa cumplita!

  Tara, tara vrem ostasi! Pe cine?
  Pe cei care lucreaza in justitie, ca despre ea e vorba!

  Ce sa inteleg eu din problemele justitiei, daca eu n-am treaba cu ea si am acces doar la informatiile din presa? Deci e normal sa fie cetateanul simplu derutat in privinta asta? Da.
  Ce poate verifica el? Nimic.

  Referitor la cetatenii simpli, or fi avand si ei treburile lor, nu pot sta toata ziua sa lupte pentru ideile de stanga, sau ideile de dreapta.
  Sau or fi avand si ei ideile lor proprii. Or fi individualisti chiar. Totusi ce face progresul pana la urma, nu cumva pune individul in centru? Deci? E ceva neasteptat? Nu.

 29. E cum scriu de mult timp .
  Și anume :
  PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im și PSD-IM vă fu…….em și vă furăm de vă nenorocim.
  CORUPEM ȘI HOȚIM , PENTRU CĂ a trăi în alt fel nu știm și nici nu vrem.
  Noi suntem veșnici ,nimic nu pățim, Justiția o jumulim.
  E un plonjon mortal din Epoca de Aur, în Epoca Hoților moșită de Năstase ,care nu se mai termină.

 30. Adevarata ciuma din tara asta, despre care se vorbeste foarte rar, este junta militara.

 31. Asa este DT ne povesteste un film pe care l-am mai vazut in ultimii 20 de ani. E un remake ! Si pare tot mai infiorator ce se pregateste, tot mai cumplit !

  PS. Singura sansa e ca UE (CE) sa premieze acest film cu zmeura de aur cat mai curand si sa ia si masuri, pt ca pe plan intern s-a asternut ca un fel de iarna nucleara !

  • Cine de la UE să intervină? Cei care l-au felicitat pe Ciucă pentru noul guvern? Habar nu au ei despre cine este Grindeanu,Budăi, Predoiu,Roman și alte lighioane!!! Asa murim, sau emigrăm!!!

  • @Vio7

   abordarea ta nu e Utila ! mai degraba propui cum ne organizam in actiuni de gherila pe internet ! a pleca, azi, din Romania este similar cu a lasa pe mana lor TOT ! ej nebun ?

  • @Su,
   Incă aștept o listă de coordonate către un tărâm cu temperaturi ridicate, deși nici in Centrul Pâmântului n-aș putea spune că e răcoare…
   Chestie de gusturi…

  • @Scaraotchi
   n-am niciun semn de la Mara ! Stii ceva de ea ? Pen ca ea te gaseste mai usor !

  • @Su,
   Nu, n-am…Aștept răbdător, dar la inceputul săptămânii viitoare voi avea cumpăna programată inițial in Ianuarie și nu știu ce va fi după…

  • susu prin kamceatca

 32. Tăcere? Încă mai miorlăie incompetenții șantajiști și trotinetiștii.

  • Corect. Trebuie bagati toti in puscarie, trotinetistii astia, sa fie in sfarsit liniste in tara.

   Dap, o liniste cumplita, de mormant. Va fi atat de liniste incat nu vei mai auzi decat USL-istii numarand banii.

 33. Ce poate face presa libera- cata e ? Sa faca cunoscuti, mai prezenti in viata noastra oameni cu coloana, principii, valori, curajosi – vor fi sfasiati de propaganda. Sa aflam ce gandesc si ganditorii cu coloana care mai sunt in tara – e publicata parerea scriitorului Cartarescu relativ la excluderea judecatorului Danilet. Daca exista ganditori si oameni de valoare peste granite sa auzim si parerea lor. E nevoie mai mult ca oricand sa se separe graul de neghina pentru ca omul simplu sa poata alege.

 34. Eu ca cetățean am făcut ce am putut: am fost zile la rând în piață (atât în orașul meu cât și la București), am vorbit, mi-am influențat prietenii, am protestat împreună, apoi am votat partide sau oameni cu program reformator. Așa funcționează democrația. Mi-am delegat puterea prin vot unora.

  Noi cei din piețe am fost de multe ori puternici. În schimb, ei, cei pe care i-am ales, s-au dovedit slabi pentru că s-au lăsat conduși de lideri mici, fără anvergură, fără charismă sau leadership, iar în final au ratat pe rând toate oportunitățile oferite de cetățeni.

  Vorbiți despre dezangajare. Și ce ați vrea să mai facem? Iar să protestăm? Mai vine cineva din urmă ca să votăm la următoarele alegeri? Ultimul tren a plecat și a ratat stațiile. Îmi pare rău, dar mai trebuie recapitulată și istoria acestor neamuri carpatine, să ne reamintim că niciodată nu am fost în stare să ne depășim condiția, fapt observat de nenumărate ori de cronicarii și observatorii străini cu treabă prin țările românești.

 35. Lucrurile acestea se întâmplă cu un motiv: România nu este o țară adecvată pentru democrație, așa cum sunt cam toate țările din estul Europei și cele din Asia sau Africa.
  Democrația este un implant care nu a reușit și nu are șanse să reușească pe aceste meleaguri.

 36. Credeti ca nu sunt in stare magistratii sa protesteze? Taiati-le 10% din salariu sau pensiile speciale… Toti o sa iasa in strada!

 37. Usor ușor lumina se stinge.

 38. Singura salvare a României este USR -ul și echipa Cioloș! Bulgarii au înteles și au realizat la fel ca Republica Moldova, că partidele de peste 30 de ani de guvernare proastă psd, pnl, udmr), trebuie să plece din politica românească!

 39. Miza: contractele de publicitate care vin de la stat. Cum ar trebui să se poziționez un post comercial față de un polician controversat atunci când câștigă bani din difuzarea de publicate plătită de partidul din care provine respectivul? Nu mai vorbim despre posturile publice, bugetate de stat, la care investigația și ancheta jurnalistică n-au voie să existe.

 40. Felicitari.Cu jurnalisti ca d.voastra adevarul iese la iveala.In rest…..tipic Miorita.

 41. Nu poti trezi o natiune ce a fost si inca mai este manipulata mediatic si politic fara a o face„ sa se dea cu capul de pragul de sus ca sa il vada pe cel de jos ”. A sti inseamna si a interlege . nu e cazul majoritaii populatiei .Ramaneti antivaccinisti , anti europenisti si pupatori de moaste inca o suta de ani .

 42. O tacere de moarte se lasa peste noi toti si cei care ne-au mintit partea cea mai importanta fiind media romaneascva va suferi cumplit . Nimeni nu ii mai crede, nimeni nu ii mai asculta .

 43. Iar cenzurați?

 44. Tuturor celor care s-au abtinut la vot si care au adus PSD-PNL-UDMR la putere, le transmit sarbatori fericite alaturi de cei dragi:
  – Florin Roman, plagiator
  – Laurei Vicol, interlop
  – Alexandru Stănescu, meditocrat
  – Marian Neacșu, condamnat penal

  La multi ani!

 45. Eu am depus armele! Am răbdat, am muncit, am sperat, am protestat, am obosit și sunt dezamagit!
  După ce că oamenii obișnuiți sunt așa cum sunt, adică submediocrii, egoiști și lași, când constați că „peștele de la cap se-mpute” nu este doar o simplă expresie populară, nu mai ai chef de nimic privind societatea!
  Când vezi că statul de drept este doar o lozinca fluturată oricum tot mai rar, iar despre corupția și mafia caracatitei românești nu mai este nimeni îngrijorat la modul serios, n-ai ce spera!

 46. Doar atat: azi mi-am facut abonament la G4Media.

 47. Vorbiţi de tăcere şi cenzuraţi comentarii 🤢

 48. F.bun articol, multumim.
  Aveti dreptate, lumea inca nu reactioneaza inca la aceasta monstruasa colalitie si tot ce vine odata cu ea.

 49. Toți cei promovați de Macovei au devenit cozile de topor și trompetele politrucilor bruxellezi.Cu cât îi văd mai ofticați cu atât mă bucur mai tare.Ei se luptă cu judecătorii onești care nu au acceptat amestecul serviciilor în justiție,ei se luptă cu cei care promovează valorile și tradiția națională,cu cei care încearcă să ridice nivelul de trai al celor nevoiași.Când îi văd cum se zvârcolesc în chinuri bucuria este imensă.Hai la luptă macoviști!

  • Care sunt onestii aia? Laura Vicol, avocat de inter(l)opi, s(l)luga de i(n)fractori, sotie de co(n)damnat pentru evaziune fiscala? Dorneanu, fo(s)ila comunist-psdista, cu sapte salarii si pensii? Nicolicea? Slugar(e)l de la Iasi? Cine incearca sa ridice si cum nivelul de tr(a)i ao nevoiasilor? Vicol cu ceas de sute de mii de euro? Primarii cu pensii speciale? Oprisan cu masini de sute de mii de euro? Dragnea cu Teldrum? Valcov cu lingourile din cimitire? Tudorache cu diamante de milioane de euro?

 50. Tot din presa am aflat ca Stelica Ion a fost, pe vremuri, avocatul lui Mazare. Intre timp s-a „pocait”, s-a hastagizat. Cu dansul cum este? Sau nu se pune? In ceea ce-l priveste pe onorabilul judecator-bufon Vasilica Danilet trebuie spus ca statura de magistrat nu-ti permite sa depasesti limitele decentei cu postari penibile pe retelele de socializare. Din pacate pentru magistrati nu prea mai au viata privata in acceptiunea larga a termenului. Ea trebuie sa ramana in afara vietii publice. Nu-ti place, te simti incorsetat ca nu te mai pot apaluda unii sau altii? Simplu, demisionezi din magistratura sau, pur si simplu, nu te faci magistrat. Cum , la fel,magistratii nu au caderea sa comenteze o lege sau deciziile CCR. Nu-ti place, nu esti de acord, pleci din magistratura. Magistratul este pus sa aplice legea , nu s-o comenteze.
  In situatia in care se afla acum onorabilul Vasilica n-are decat sa-si „probeze nevinovatia”. Iar daca va ramane definitiva solutia isi va da proba inaltei sale competente in avocatura. Acolo unde e concurenta si nu exista inamovibilitate. Vorba unui clasic in viata: ghinion!

  • Stimate d-le Razvan Coltea!
   Vă rog să-i spuneți „clasicului in viață” că ghinionul are multe fețe, unele de-a dreptul hidoase și…nu se știe ca pământul/dincotro va bate vântul…
   PS. Vă rog să-i mai spuneți și că:”de ce ți-e frică, nu scapi!”, cu trimitere la o doamnă tatuată pe te miri unde, doamnă care răspunde la prenumele de „Voluptuța”, numele de familie fiind „Alifie”…!
   Mulțumesc anticipat!

  • Cred ca doar parțial ai dreptate!
   Ai avea dreptate total dacă am fi o țară normală, dar, atât timp cât legile noastre sunt proaste pentru că sunt făcute de nespecialisti, eu consider că magistratura are tot dreptul să se exprime și să critice legislația.
   In locul ei, aș fi si mai vocal și aș arăta incompetența Parlamentului, dar ea alege calea de mijloc, adică nici să enerveze prea tare Parlamentul ca nu cumva să îi umble la pensia specială! Cui nu i-ar placea să aibă pensia mai mare cu 50 % ca salariul avut?!

  • Foarte multi magistrati au contribuit la „normalitatea ” acestei tari. Sper ca epoca Kovesi va este prospata in memorie. Nu, n-au dreptul sa comenteze sau sa parasca la Inalta Poarta UE. Repet, nu le convine, sa se care din magistratura.

  • Vreți să spuneți că un magistrat nu e decât o unealtă?! Păi, dacă e așa, de ce se incăpățânează să nu accepte ajutorul unui PC de ultimă generație, care PC ar putea să ruleze in câteva secunde spețele unei intregi generații ?

  • ai aflat prost din presa. sau ai citit doar ce ai vrut. tot aia. stelian l-a reprezentat intr-o speta civila pe mazare. nicidecum vreuna penala, deci nu stiu de unde deduci tu ca ar fi avut parte de favoruri.

   ba da, au CHIAR OBLIGATIA Sa comenteze legi strambe. ca de aia sunt profesionisti ai legilor. mai degraba nu am avea noi dreptul ca nici nu ne pricepem.

   ai o intelegere atat de eronata a sensului vietii private si minti atat de rau, ca mi-e mila de tine. nu va pierde deloc danilet.

  • B(a)i prostane. Si daca instanta superioara stabileste ca a fost nedreptatit? Isi dau demisiile cei care fac politie politica in justitie? Iti inghiti tot c(a)catul v(o)mitat aici? Toti oamenii inteligenti apreciaza activitatea lui Danilet, om care contribuie la spalarea imaginii de cor(u)pti si sp(a)gangisti a judecatorilor romani. Judecatori care nu condamna i(n)fractori care fac trafic cu copii sau politicieni c(o)rupti care i-au sp(a)ga. Doar p(r)ostii si m(i)zerabilii ca tine cred ca magistratii nu au dreptul sa comenteze o lege. Pai legile din Romania sunt facute de niste d(o)bitoci ca Nicolicea. Crezi ca sunt perfecte?

 51. Cetatenii sunt dezamagiti!? Cetatenii au reactionat ,au votat , dincolo de oriscare dubiu , o alianta de dreapta spre a guverna tara .USR a plecat , netam nesam ,de la guvernare iar o parte din PNL a fugit si ea (motivele fie ele inventate sau nu nu mai au acum nici cea mai mica importanta ) . De aici inainte unica solutie a devenit cea care azi guverneaza .Am fost manipulati , jucati pe degete , pacaliti si mintiti de toata lumea .Nici 20 de procente ,dintre cetatenii tarii, nu vor mai veni la vot in 2024 . Daca totul a fost o intimplare e groznic , daca totul a fost premeditat sau cu buna stiinta facut este si mai si .Parerea mea o stiti de mult , inca de acum un an .

 52. Domnule Tapalaga, e tacere pentru ca scrieti articole din astea patetice in loc sa fiti in fata la Cotroceni sau Guvern sau Parlament alaturi de Malin Bot si Morosanu si cine mai are curaj sa le spuna in fata decidentilor ca sunt de porc! Nu pe un site cu cateva zeci de mii de vizualizari…

  • @daniel,
   Greșești! NOI ar trebui să fim alături de Mălin Bot și alaturi de Marian „Ceaușescu”, nu Dan T. !
   Dan T. face ce trebuie să facă. Noi suntem cei care nu facem ceea ce ar trebui să facem, dar avem o scuză: mititeii de Sel.gros, bericica rece și vremea blândă, numai bună de un grătărel…
   Aoleo! Am uitat de Coviduț19, că și de frica lui nu prea mai ieșim prin piețe.. !

  • @scara
   asa e , ai dreptate dar uia-te in jurul tau si spune-mi ce vezi dupa 10 august ? :(((

 53. De fiecare dată când PSD a ajuns la putere , turnurile de control ale magistraturii implicate direct , fie în plăsmuirea legilor ce apără pe inculpat sau influențează impunerea unor magistrați în funcții de conducere, în punctele cheie a ierarhiei justiției . Prin intermediul acestora ataca in mod direct și discreționar orice formă de de dizidență .
  Danilet este victima acestora , in special a celor de la secția specială , care și-au zis : voi ne desființați , noi îi dăm afară ( chiar și când motivele sunt ridicole ) pe cei care cârtesc împotriva noastră .
  Evident că în final lucrurile vor intra in normal , nici nu-i interesează rezultatul , scopul fiind de a reduce la tăcere a celor care vor in justiție, o reformă autentică și nu clientelară .
  Dar trebuie ceva menționat . De aceasta data semnalul revanșard este dat de la Cotroceni . Prins in plasa propriilor fapte penale , Iohannis a făcut pact cu diavolul (PSD) aducandu-i la putere alaturi de cei care pot influența juridic , decizia asupra președintelui , când mandatul se va termina .
  Este o degradare fara precedent ( nici chiar hulitul ion Iliescu nu și-a permis) a calității acțiunilor prezidențiale în raport cu justiția . Și Băsescu are multe fărădelegii , dar iohannis întrece orice închipuire . În mod clar Danilet este o victima a sistemului cripto-comunist și a acțiunilor incalificabile ale președintelui țării .

 54. smiorc smiorc 🤣🤣🤣🤣🤣

  v-au dat afara pu.roiul progresistoid din magistratura😂😂😂😂

  sa #reziste dar pe banii lui, nu pe banii statului

  angajati-l la vreun oienge de casa dinasta opac finantat extern pe model Ghinea (sau UM g.4.y.4.media)

  • normal, ong-ul e opac, nu ca firmele lui ghita, alea pe BANI PUBLICI! faptul ca se fura inclusiv din banii tai nu te supara. puroi esti tu cu tot neamul se slobolingozauri.

 55. Pe intelesul tuturor: Iohannis a adus PSD-ul la guvernare pentru a evita suspendarea si pentru a nu-l judeca apoi prin tribunale. Slugoiul Citu a fost inlocuit cu slugoiul Ciuca. Asa se face atunci cand vrei sa scapi de procese ca presedinte al Romaniei: ii aduci la „ospatul” public pe barosanii politicii romanesti, adica PNL si PSD. Restul nu conteaza, iar USR trebuie tinut la distanta mare de putere.

 56. Tre sa invat limba rusa daca vreau sa citesc comentariile

 57. Ce a fost in capul ”majoritatii” judecatorilor CSM cand l-au exclus pe Danilet ?Numai ei stiu.Una dintre cele mai detestate institutii din Romania ,CSM,exclude un judecator pentru delict de opinie, crezand ca totul va ramane fara urmari .Mateescu si Savonea s-au inselat amarnic si sa-i vedem cum vor face fata valului de reactii atit intern cat si extern.

 58. Ungaria are un lider national cu recunoaștere mare, o oligarhie funcțională susținută de un sistem majoritarist funcțional. Noi ce o să avem?! Mă tem că o oligarhie disfuncțională…

  • pina in primavara . noi suntem mai maleabili mai adaptabili nu am ramas agatati in secolul trecut . ne mulam dupa cum bate vintul .

 59. Atat s-a putut!

 60. fiecare popor are conducerea pe care o merita

  uitati va pe la tara sa vedeti cat intuneric e in capul majoritatii
  n avem canalizate in 60% din localitati
  huooo
  scapa cine poate

  • 😂😂😂nu v-am zis că este o familie modernă!
   Nevasta nu știe de afacerile soțului, nu e treabă ei daca asta își plătește impozitele, dacă are 7 case de marcat să nu plătească TVA sau daca angajații sunt pe minim!
   Treabă ei e sa se parfumeze și să se ambaleze ” in cârpe de calitate”. in familiile moderne partenerii se întâlnesc în dormitor, (important fiind prețul cearceafului, nu cum s-au obținut banii cu care a fost platit), apoi fiecare pleacă în lumea și la treabă lui!😂😂

 61. @ Radulescu Marcel
  Faptul că vrei sa abandonezi lupta îi încurajează pe acest gen de indivizi . Asta e adevărata victorie a lor . De multe ori este bine să-ți odihnești cugetul și simțirile și să speri pt o lume mai buna . Dar niciodată abandonând. Caii adevărați nu mor când vor potăile !

 62. Domnule Tapalagă , vă felicit pentru faptul că mențineți trează preocuparea majoră a publicului , în ceea ce o privește pe doamna avocat Vicol .

 63. Danilet asta nu era membru csm in perioada protocoalelor “celebre”?Atunci cum era “independența”justiției ?Tapalaga uita repede ce nu i convine.

 64. Rușine sa va fie ! Nu dați comentariile ce nu va convin.

 65. Userimea și-o merită din plin.

  Cand a ajuns la putere numai de certificatul verde s-a ocupat, cum să segrege jumate din România,cum să distrugă libertățile și să violeze poporul.

  Au dovedit că nu sunt un partid pentru popor ci curea de transmisie a diktatelor UE.

  așa că au venit alții și au zis că fac ei treaba și UE i-a ales pe ei.

  Da , e restaurație, dar cu poruncă de la UE ca să zdrobească poporul care vrea libertate si sa-l supună vaccinării obligatorii prin infometare, concediere și segregare.

  Tapalagă nu vede elefantul mare din cameră, că Europa devine un lagăr de concentrare și o dictatură biometrică, stat politienesc al supravegherii digitale. Zero valori, domnule Tapalagă ! Zero liberalism!

  tot ce vă doare este că v-au scos de la PNNR-ul făcut cu așa multă grijă să toarne miliarde la oengeurile clientelare…. Ei kharma, banii ăia o să ajungă la PSD, ca de la corupți la corupți.

  Problema e că Tapalagă si PSD impreună lasă o țară ruptă in două de fascismul vaccinal. Și toti sunt otova, la fel de cinici și monstruoși!

  • Exista in limba romana o expresie care defineste bine ce ti s-a intamplat: ti s-a pus pata pe creier. S-a demo si stiintific ca exact asta se intampla. Daca s-ar uita cineva la creierul tau ar vedea o mare pata luminiscenta, neuroni zbatandu-se, comunicand o singura idee: ” certificatul verde”. Altii au alte pete: ”garsoniera”, ”Soros”, ”LGBT”. Inca nu inteleg legatura dintre pata si ura. Intensitatea sentimentelor si palirea ratiunii. Dar clar ca odata pata venita, nu se mai poate discuta cu persoana respectiva.

  • meri de dormi in pace

 66. Presa independenta nu a facut asta si ma refer la Malin B.

 67. De vina cine este? Un mare ticalos din Sibiu si care ne-a pacalit pe toti . Nu-i pronunt numele ca ma blocati.