G4Media.ro

Ce scrie presa apropiată de Orban despre anunțul lui Soros că va…

Ce scrie presa apropiată de Orban despre anunțul lui Soros că va investi un miliard de dolari într-o nouă rețea de universități

George Soros a anunţat la Davos crearea unei reţele de universităţi. În discursul său, miliardarul american a subliniat că – pe lângă faptul că l-a atacat pe Viktor Orbán din cauza Universităţii Central-Europene – noua iniţiativă privind învăţământul este cel mai important proiect al vieţii sale. Miliardarul va lansa, printr-o donaţie de un miliard de dolari, Reţeaua Universităţilor Societăţii Deschise.

Acest anunţ a fost făcut de George Soros în cadrul discursului său rostit în această săptămână, joi, la Forumul Economic Mondial de la Davos, scrie Magyar Nemzet (n.r. publicație considerată oficiosul FIDESZ), citată de Rador.

Potrivit portalului Fundaţiei pentru o Societate Deschisă, este vorba despre o reţea transfrontalieră globală care luptă pentru formarea unei societăţi deschise. George Soros a precizat: Scopul noului proiect mondial privind învăţământul este crearea unor oportunităţi de studii pentru grupurile defavorizate.

Omul de afaceri a amintit, drept exemplu, de refugiaţi, de cei din închisori şi de membri comunităţii rome. Fondatorii instituţionali ai Reţelei Universitare a Societăţii Deschise sunt Universitatea Central Europeană (CEU) şi Bard College.

Acesta din urmă este cunoscut cititorilor noştri prin faptul că CEU a încercat să justifice, printr-un curs lansat împreună cu acest colegiu, activitatea desfăşurată în străinătate în domeniul învăţământului şi că are un campus în Statele Unite. Printre partenerii care participă în prima etapă a proiectului se regăsesc multe instituţii de învăţământ superior din toate colţurile lumii, cum ar fi din Bangladesh, Ghana, Kîrgîzstan şi Vietnam.

Miliardarul american, în vârstă de 89 de ani, a spus că înfiinţarea acestei reţele este cel mai important proiect al vieţii sale şi şi-a exprimat speranţa că va apuca să-l vadă în viaţă finalizarea acestuia. George Soros a mai precizat în discursul său: „CEU a obţinut în ultimii ani un respect global datorită efortului său depus pentru apărarea libertăţii sferei academice faţă de Viktor Orbán, care are ambiţia de a distruge această libertate”.

După cum se ştie, universitatea înfiinţată de George Soros susţine şi azi că a fost expulzată din Ungaria, în condiţiile în care numai unele secţii au fost mutate la Viena, iar programele mai importante, acreditate în Ungaria, sunt derulate în continuare la Budapesta.
La o conferinţă de presă internaţională, susţinută recent, premierul Viktor Orbán a declarat că scopul lui Soros este exercitarea unei influenţe asupra politicii europene, motiv pentru care finanţează aşa-numitele organizaţii ale societăţii civile, recrutează oameni politici şi sprijină cariera unor politicieni.

Prin argumentul adus de premier pentru susţinerea afirmaţiei sale se poate observa că în procesul lansat împotriva Ungariei prin activarea Articolului 7 din Tratatul UE, cazul CEU este un subiect central. De asemenea, în această săptămână, presa internaţională a scris că şi Partidul Popular European (PPE) ar putea stabili drept condiţie pentru menţinerea FIDESZ ca membru în PPE renunţarea la atacurile lansate împotriva CEU.

Sursa Foto: Magyarnemzet.hu/ Rador/ Traducerea: Rozália Gănculescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. „… Partidul Popular European (PPE) ar putea stabili drept condiţie pentru menţinerea FIDESZ ca membru în PPE renunţarea la atacurile lansate împotriva CEU…”

  Poate ca Reteaua Soros cu orientare de stanga/neoliberala ar trebui sa renunte la ingerinta in viata politica a unor state, la atacurile impotriva unor guverne alese in mod democratic si sustinute de majoritatea populatiei de peste 10 ani . (!)
  In Ungaria nu este nicio problema, statul de drept functioneaza cel putin la un nivel satisfacator: sunt tari UE care sunt in urma Poloniei sau Ungariei sub acest aspect.
  Recomand Redactiei o vizita de documentare la fata locului, discutii cu ambele parti ale esichierului politic din care sa rezulte publicarea unor stiri echilibrate si corecte, nu doar publicarea unor materiale manipulatorii de stanga.

  • Da,da, să inceteze amestecul în ”treburilii interne” ale ”agenturilor străine din vest” cum s-a mai întâmplat și în alte dăți, ca ”guverne alese in mod democratic si sustinute de majoritatea populatiei de peste 10 ani” să fie ”atăcate” de ”Rețele” de huligani și apoi de golani care aveau valută și mașini de scris și droguri la penețeu. Că nu era ”nicio problema”, cum spunea și tov securist Meleșcanu iar ”statul de drept functiona la nivel satisfacator” doar niște oameni care voiau răul poporului, cu ”orientare” nesănătoasă se dedau la ”manipulări” ca și acum.

 2. Trasatura no. 1 a mafiei este aceea ca nu vrea sa fie deranjata – sa nu se bage nimeni sa intrebe ceva: o societate inchisa, pt ca ei sa o poata controla. Soros promoveaza exact opusul. Nu-i nicio mirare ca toti incuiatii (retardatii mintali, psihopati) si mafiotii il urasc.

  • Este foarte straniu cum încuiații și mafioții urăsc un moș care are 89 de ani. Și alții acuză de leftism pe unul care a făcut o avere imensă fix din capitalism.

 3. Nu dau doi bani pe ce scrie „presa apropiata de Orbam” despre un individ care chiar nu ma intreseaza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.