Donează aici. Susține o presă liberă.
Funcționăm ca organizație non-profit, iar banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt destinați integral finanțării proiectului G4Media.
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Consiliul Concurenței a emis un raport cu câteva observații privind proiectul de OUG pentru reducerea adaosurilor comerciale pentru alimentele de bază. Consiliul Concurenței chestionează modul în care a fost stabilită limita maximă de adaos spunând că, dacă nu este una potrivită, ar putea duce la creșteri de prețuri pentru produsele la care se aplică reducerea adaosurilor sau a altor produse din aceeași categorie, printr-un efect de compensare, arată documentul obținut de Economedia.
De asemenea, un alt risc ridicat de Consiliul Concurenței este faptul că lipsa unor precizări concrete referitoare la modul sau metoda de determinare a costului de producție, cu efecte directe asupra implementării măsurilor legislative, ar putea genera dificultăți în aprovizionarea pieței interne și un efect contrar scopului urmărit.
Principalele riscuri precizate de Consiliul Concurenței:
Citește integral pe economedia.ro