G4Media.ro

Ce are Guvernul pe agendă la prima ședință după retragerea ALDE din…

Ce are Guvernul pe agendă la prima ședință după retragerea ALDE din executiv. PSD se reunește luni și în ședință CEX

Guvernul se întruneşte luni în şedinţă de la ora 16,00, pe ordinea de zi figurând mai multe proiecte de hotărâre. Tot luni, după ședința de guvern este programată o ședință CEX a PSD, dar nu e clar de ce au fost convocați liderii din teritoriu și ce subiecte se vor discuta.

Potrivit unui comunicat al Executivului transmis duminică AGERPRES, pe agenda şedinţei Guvernului va fi inclus proiectul de hotărâre referitor la aprobarea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, care se acordă elevilor în anul şcolar 2019-2020 şi cel privitor la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Spital regional de urgenţă Cluj”.

Pe ordinea de zi se află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Societatea „Avioane Craiova” SA, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei şi proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Societatea ROMAERO SA, aflată de asemenea sub autoritatea Ministerului Economiei.

Proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1340/2001 privind organizarea şi funcţionarea Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat, precum şi pentru modificarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 27/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei se află, totodată, pe agenda Executivului.

Executivul va mai avea pe ordinea de zi un memorandum cu tema Strategia de administrare a datoriei publice guvernamentale 2019-2021, precum şi trei note referitoare la Raportul privind activitatea întreprinderilor publice pentru anul 2018, la Planul Anual de Lucru al Guvernului 2019, actualizat, precum şi la transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Constanţa, judeţul Constanţa, în scopul adoptării unor hotărâri ce au ca obiect transmiterea unor imobile din domeniul public al municipiului Constanţa în domeniul public al statului, în vederea dării în administrare Ministerului Apărării Naţionale. Conform sursei citate, este vorba despre terenul situat în intravilanul municipiului Constanţa, zona Metro 2, înscris în cartea funciară a municipiului Constanţa nr. 249783, nr. cadastral 249783, pentru înfiinţarea unui cimitir militar; o parte din terenul situat în intravilanul municipiului Constanţa, lot 1, înscris în cartea funciară a municipiului Constanţa nr. 228940, nr. cadastral 228940, pentru amplasarea unui monument comemorativ de for public dedicat Zilei Dobrogei.

Aceasta este prima şedinţă de guvern după ce miniştrii ALDE au demisionat. Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerile de miniştri interimari înaintate de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliile lăsate libere în urma acestor demisii.

„Criza în care ne aflăm este generată de PSD prin comportamentul iresponsabil faţă de guvernarea României. Această criză, de care sunt vinovaţi PSD şi toţi aliaţii lor din aceşti ani, tinde să se acutizeze şi să aibă consecinţe din ce în ce mai grave, care vor fi resimţite de toţi cetăţenii. Conflictele din coaliţia de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne şi târguielile pe funcţii nu au nicio legătură cu agenda reală a românilor. Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin şi, ca atare, resping categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari”, a afirmat preşedintele, săptămâna trecută, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

În replică, premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că cetăţenii încă aşteaptă explicaţii cu privire la motivul pentru care „încalcă repetat Constituţia” şi a afirmat că încercarea acestuia de „a crea panică în societate este de un cinism incalificabil”.

De asemenea, Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi preşedintele României pe tema refuzului şefului statului de numire a miniştrilor interimari.

Sursa Foto: Gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Băi, da’ Dăncila asta e supusă greselii sau le stie ea singura pe toate ca un om mare?
  Uite documentul asta e semnat doar de ea… de ce oare?
  http://www.cdep.ro/proiecte/2019/000/30/3/pvg29.pdf
  Daca nu si-l ataca singura la CCR inseamna ca e desteapta?
  Avocatul Poporului ce zice? Ne scapa de pacostea TAXEI sau ne lasa sa ne târâim in coloana prin soarele torid pe benzina noastra doar pentru comisioanele lor?

 2. Guvernul are mîine pe agendă ghiveci la felul doi și gogoși la desert.

 3. Duceți vă dreacului de circari comunisti pesedisti. Ați distrus țara si alungați românii din România si mulți o duc greu nemernicilor. Voi furați cu baronii voștri iar alții abia îsi duc traiul de azi pe maine dobitocii dreacului. Vă doresc să vă duceți dreacului definitiv cât mai repede! Cu tot cu slugile voastre comuniste si cu toți idiotii pusi în funcții de voi. Facem revoluție după 30 de ani să mai eliminăm încă o dată si pentru totdeauna comuniștii din țara asta! O revoluție ca să vă spulberam definitiv din țară! Nemernici si jeguri ce sunteți! PSD să fie ras de pe fața pământului cu tot cu membrii si slugoii lor! HAI ROMÂNIA! ÎNCĂ O REVOLUȚIE!

  • Eu beau o bere la PET. Nea’ Gicu din șanț a zis ca la el e bine.
   Bine ca nu mai dam bani pe rechizite… e unu’ fițos pe facebook care da bine la copiii din sectorul 5

 4. Aprobam spitale ca sa le construiasca „ailalti”. Ca de astia ne-am lamurit, o sa ne inghesuim prin cimitire, ca nici de-alea nu sunt in stare sa faca. O sa faca niste studii de fezabilitate ca sa le iasa ceva parandarat si asta e tot ce face pesedeaua.
  Bine ca au CEXINA din nou! Bla-bla-bla… Sau poate se gandesc unde sa o stearga. Nici Costa Rica nici Madagascarul nu au functionat prea bine.