G4Media.ro

Cazuri de infectare cu Omicron în Malayezia și Sri Lanka / ”Pacientul…

sursa foto: Bundeswehr/ Facebook

Cazuri de infectare cu Omicron în Malayezia și Sri Lanka / ”Pacientul zero” din Malayezia a ajuns în țară înainte ca Africa de Sud să anunțe apariția noii variante

Malayezia a detectat primul caz cu varianta Omicron a coronavirusului pe teritoriul său, au informat vineri autorităţile locale, care au precizat că este vorba de o persoană care a călătorit în Africa de Sud în urmă cu două săptămâni, relatează Agerpres, care citează EFE.

Ministerul Sănătăţii a subliniat că persoana infectată, care nu prezintă simptome, este un student întors din vacanţă şi care este vaccinat cu schema completă.

„Este important de ştiut că acest caz a ajuns în Malayezia pe 19 noiembrie, înainte ca Africa de Sud să informeze Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) despre detectarea primului caz cu această noua variantă”, a scris pe contul său de Twitter ministrul sănătăţii, Khairy Jamaluddin.

Malayezia, care şi-a ţinut închise frontierele pentru turişti, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute restricţii de intrare pe teritoriul său pentru cei care au călătorit în ultimele două săptămâni în şapte ţări africane unde se crede că circulă varianta Omicron.

Sri Lanka a anunţat şi ea vineri prezenţa noii variante pe teritoriul său, la un srilankez revenit în insulă din Africa de Sud.

Singapore a informat, de asemenea, joi că doi pasageri ai unui zbor din direcţia Africa de Sud au fost testaţi pozitiv la noua variantă de coronavirus. Cele două persoane, care sunt vaccinate şi prezintă simptome uşoare de tuse şi gât iritat, se recuperează la Centrul Naţional de Boli Infecţioase, potrivit Ministerului Sănătăţii din Singapore.

Şi India a anunţat joi primele cazuri de infectare cu varianta Omicron pe teritoriul său.

Potrivit OMS, peste 20 de ţări din întreaga lume au înregistrat cazuri cu noua variantă Omicron, depistată în urmă cu o săptămână de autorităţile sanitare din Africa de Sud.

Varianta Omicron începe să se răspândească la nivel local în SUA şi Australia, constată AFP.

sursa foto: Bundeswehr/ Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. 🤣🤣🤣🤣🤣 Ce penibili. Pacientul ZERO al unei viroze. 🤣