G4Media.ro

Câteva argumente împotriva creșterii amenzilor pe transportul în comun din București, inclusiv…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. #mpsd

    E singura varianta…

  2. Adica sa nu mai cumparam bilete. Ca e free.

  3. Ideal ar fi ca nimeni sa nu circule cu RATB, e o bataie de joc la adresa clientului.

  4. Eu nu tin minte decat ca madam Firea a zis ca transportul o sa fie gratuit. In rest e poezie.

    • E gratuit ptr cohorte de pensionari, care se duc din Baneasa la Obor sa ia cartofi cu 20 de bani mai ieftin/ kg. La ora 8 dimineata. Pe cand taxarea acestora? Nu va dati seama ca e o gratuitate dementa, care se intoarce contra celor activi? Nu mai avem loc de ei. Intre 08-10 sa plateasca!

  5. Ma lasa rece ca e aglomerat sau nu. Pot sa fiu si singur in vagon tot nu validez abonamentul. E o aberatie cat casa. Pot sa il las acasa. Deja am dat banii. Cum sa iau amenda??? Amenda se da ca nu ai. Nu e vina mea ca ei sunt cretini si cer sa validez avonamentul. Urmeaza sa validam la internet la mobil si la orice altceva au toti dobitocii chef. Pot aa imi dea un milird de amenzi le contest pe toate. Am abonament tocmai de aia. Sa nu validez mereu. Mars de aici de cretini

  6. Unul dintre motivele pentru care am abonament e ca sa nu mai merg pina la bipaitor sa validez. Sa vedem ce motiv legal ar avea cineva sa amendeze pe cineva cu abonament valabil (cu calatorie platita in avans, adica).

  7. Mai este un aspect tehnic legat de validarea abonamentului: Daca pe cardul de transport ai si „portofel electronic” (adica bani pentru calatorii pe linii pe care nu ai abonament) si validezi abonamentul pe linia pe care ai abonament, surpriza, iti ia bani din portofel, ca aparatul nu isi da seama ca esti pe linia cu abonament. Nu discutam de calcule complexe cum ca ai fi pe o linie cu traseu comun si esti in cadrul traseului comun cu linia pe care ai abonament etc, ci ca esti chiar in autobuzul pe care ai abonament.

    • Nu este adevarat, daca ai abonament nu-ti ia bani. Problema apare doar daca mergi pe o line paralela, unde teoretic pe portiunea comuna e valabil abonamentul, dar aparatul nu poate verifica.
      Ramane problema dublei taxari, daca ai abonament platit cu calatorii nelimitate, sa platesti amenda pentru un serviciu deja platit e un abuz. Au fost si decizii judecatoresti in aces sens, lucru care a dus la modificarea regulamentului actual din obligatia de a valida, in recomandare.

  8. N- am vazut amendati decat adolescenti timizi,provinciali rataciti !

  9. Buna seara, daca nu se valideaza abonamentele / biletele operatorul de transport nu are de unde sa stie care rute sunt mai aglomerate si in ce interval orar, astfel incat sa incerce sa adapteze graficul de transport. Ca sa se inteleaga ca nu e o cerinta a unui nebun sau o toana, e ceva real si util. Daca vreti o tara civilizata si ati platit tarifele de calatorie. Fara suparare.

    • Poate are putea sa trimita o parte dintre controlori sa analizeze traficul. Sau alte solutii. Inteleg la ce te referi dar amendarea unui cetatean care si-a platit deja calatoria va find declarata ilegala in orice tribunal din lumea asta. In plus, cum ai putea validate un titlu de calatorie cumparat online?

  10. @alt Andrei : nu e adevarat, daca te afli pe o alta linie decat cea pe care ai abonament, fiind totusi pe traseul comun, poti valida foarte usor apasand inainte tasta 2. Si se va vedea mesajul: „Validat pe propria raspundere…” Deci nu se iau bani din portofelul electronic. Repet: se apasa tasta 2 INAINTE de validare.

  11. Cred ca da – diferenta intre pretul biletului si amenda este nejustificat de mare. In plus amenda de 500 lei este exact amenda pe care o platesti in Londra. In mod normal ar trebui sa cumpere mai multe mijloace de transport si sa mareasca costul biletului.

  12. E absurd să fii amendat că nu ți-ai validat abonamentul. În orice caz, suma e prea mare. Un 10 lei ar fi de ajuns pentru treaba asta, având în vedere că are sens.
    Apoi, înainte de a mări sancțiunile, STB să îmbunătățească condițiile de călătorie. Aglomerația e cel mai mare neajuns, iar aceasta ar scădea dacă s-ar renunța la gratuitatea acordată pensionarilor. O reducere de 50% ar fi suficientă, acordată celor cu pensii sub 1500 de lei, să zicem.
    De asemenea, să fie sancționați cei, atât de mulți mai ales pe liniile mai periferice (v. Bucureștii Noi), de care controlorii se feresc să-i întrebe de sănătate.

  13. Cresterea cuantumului amenzilor este corecta , dar atunci trebuie sa fie schimbate dispozitivele de validare a calatoriilor , deoarece sunt foarte , foarte proaste .
    Nu stii niciodata cand ai validat sau nu .