G4Media.ro

Cătălin Predoiu a fost audiat la Poliție în calitate de martor despre…

Cătălin Predoiu a fost audiat la Poliție în calitate de martor despre prezenţa, în calitate de avocat, într-un proiect de achiziţie a unui grup de companii româneşti

Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției și actual membru PNL, a fost audiat joi la Poliție într-un dosar al Parchetului General care vizează activitatea sa ca avocat din 2012, au declarat pentru G4Media.ro surse din Poliție. Audierea a fost realizată de polițiștii de la Direcţia de Investigare a Criminalității Economice (DICE), în baza delegării primite de la Parchetul General.

Ulterior, Predoiu a explicat că a fost audiat în calitate de martor la Inspectoratul General al Poliţiei, unde a dat lămuriri despre prezenţa sa ca avocat într-un proiect de achiziţie a unui grup de companii româneşti de către o societate străină.

„Astăzi am fost audiat, în calitate de martor, la Inspectoratul General al Poliţiei. Am fost întrebat şi am dat lămuriri despre prezenţa mea ca avocat într-un proiect de achiziţie a unui grup de companii româneşti de către o societate străină. Negocierile celor două părţi au fost purtate în perioada 2012 (vara) – 2013 (primăvara), în prezenţa a două societăţi de avocatură şi consultanţă internaţionale şi s-au soldat cu un eşec, cele două părţi neajungând la un acord de realizare a proiectului. În calitate de avocat, am consiliat partea română în materie de Drept societar în privinţa documentelor contractuale de achiziţie. Contractul de asistenţă juridică a fost legal încheiat, onorariul facturat legal, încasat prin virament şi fiscalizat”, a scris Predoiu, pe Facebook.

Surse din anchetă precizau anterior, pentru AGERPRES, că Predoiu a fost audiat într-un dosar care vizează o serie de activităţi desfăşurate în 2012 când era avocat. „Este un dosar la Parchetul General, care vizează nişte intermedieri pe care le-a făcut în 2012, când era avocat. Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice face audierea, în baza delegării primite de la Parchetul General”, au precizat sursele citate.

Foto: Pagina de Facebook Cătălin Predoiu

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.