G4Media.ro

Casa Verde Fotovoltaice: Peste 45.000 de dosare au fost depuse la instalatorii…

Casa Verde Fotovoltaice: Peste 45.000 de dosare au fost depuse la instalatorii validați

Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă, joi, că s-au trimis 45.614 dosare pentru Casa Verde Fotovoltaice, până în 4 ianuarie, de către instalatorii validaţi. Aceştia vor fi programaţi pentru încărcarea documentelor.

„Instalatorii validaţi în Programul Casa Verde Fotovoltaice ne-au trimis pe listele depuse până pe 4 ianuarie un număr de 45.614 dosare. În zilele următoare vom programa instalatorii pentru încărcarea documentelor aferente”, a transmis, joi, Administraţia Fondului pentru Mediu.

Decizia programării la depunerea documentelor în aplicaţie a fost luată după ce platforma a cedat la ultima încercare de la lansa programul.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sun bune cu o lampa pe gaz de rezerva.

  2. Pentru 1kw injectat în rețea primești 0,2bani,iar pentru 1kv consumat din rețea plătești cca. 1.4 RON, afacere păguboase, bani aruncați pe apa sâmbetei. Un program fiabil ar fi cu înmagazinare curentului în bateri de acumulatoare, fără injectare in retea, cit produci atit consumi. Singuri cistigatorii din acest program sunt instalatori validați. Pierzători sunt cetățeni și statul

    • 0.2 RON era anul trecut. Anul asta e 0.5 RON / kwh injectat si s-a dat ordonanta de urgenta pentru compensarea cantitativa. Daca o sa intre in vigoare, o sa fie profitabil pentru cei care produc.

    • Tehnologia de acumulatori nu e cea mai buna in momentul de fata și e și foarte scumpă.Nu trebuie calculat câți bani primești pentru curentul băgat în rețea pentru că sistemul de fotovoltaice nu e fabrica de bani.Daca produci 3 kw pe zi din aia 10 cat consumi, ajungi sa plătești doar 7 lei in loc de 10.

  3. In condițiile actuale, chiar și un sistem de 3kw este util. Eu am produs cu un sistem similar 2000kw în 6 luni, am consumat 800 și am trimis în rețea 1200. Din rețea am consumat vreo 800. In concluzie, mi-a asigurat 1/2 din consumul propriu. Dacă OUG cu compensarea se va aplica fără modificările dorite de distribuitori, soluția va fi imbatabilă. Din păcate, la gaze naturale nu avem încă alternative eficiente din punct de vedere financiar, nu doar energetic.