G4Media.ro

Casa laureatei Nobel, Herta Müller, va putea fi vizitată în Timișoara, în…

Casa laureatei Nobel, Herta Müller, va putea fi vizitată în Timișoara, în anul Capitalei Culturale Europene / ”La avangardă, partea culturală vine și partea economică, ăsta e mecanismul unei capitale culturale”

Casa scriitoarei Herta Müller, laureată a premiului Nobel pentru Literatură, se numără printre obiectivele care vor putea fi vizitate, anul acesta, cu ocazia Capitalei Europeană a Culturii, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Totodată, Asociația Ariergarda, care promovează patrimoniul cultural bănățean, pregătește o serie de trasee turistice. O bună promovare a acestora va aduce vizitatori și în anii care urmează, așa cum s-a întâmplat în cazul Sibiului, a precizat, la Radio Timișoara, din partea asociației, Ioan Gropşian.

“Umbra cetății la Sibiu, în anul de capitală Cultural European a fost de 800.000 de vizitatori. După aceea, în anii următori, umbra s-a mai micșorat, dar a rămas la jumătate. Un astfel de produs este într-adevăr pe piață, că vor veni oameni, dar povestea trebuie respusă, rescrisă. La avangardă, partea culturală vine și partea economică, ăsta e mecanismul unei capitale culturale, și noi același lucru facem, deci încercăm să fim pe această piață cu excursiile. Două excursii pe tema șvabilor au fost, mai urmează a treia în care să mergem și să vedem și casa lui Arta Muler. Vine și perioada de scormonire să vedem ce a fost în Banat în perioada otomană s-a făcut o excursie se va relua în vara asta în combinație cu Turnu Severin”, spune Ioan Gropșian.

Asociația Ariergarda are o activitate de promovare de peste 15 ani în domenii precum literatură, arta plastică și muzică, turism și patrimoniu. În ultimii ani şi-a concentrat activitățile în jurul organizării turismului de weekend în locuri neconvenționale, precum bisericile de piatră din Țara Hațegului sau cele fortificate ale sașilor din Transilvania.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...