G4Media.ro

Casa de licitații Artmark, acuzată de artistul Dan Perjovschi că vinde falsuri…

Sursa foto: Facebook Dan Perjovschi

Casa de licitații Artmark, acuzată de artistul Dan Perjovschi că vinde falsuri / O lucrare evaluată la 900 de euro îi este atribuită acestuia / ”După ce am terminat studiile nu am mai pictat un centimetru” / Răspunsul Artmark

UPDATE:

Artmark susține că se află de mai mult timp într-o polemică pe tema operelor scoase la licitație cu Dan Perjovschi și explică faptul că piesa aflată acum în licitație aparține unei serii de lucrări de început, din anii 1984-1985, create în vremea când artistul își avea atelierul la Oradea, ”loc în care au și fost puse inițial in circulație”.

Articolul Inițial:

Lucrarea ”autoportret”, semnată ”Perjo” și atribuită graficianului sibian Dan Perjovschi scoasă la licitație de pe site-ul Artmark nu îi aparține, susține artistul citat de Turnul Sfatului.

”În atenția colecționarilor care vor lua țeapă de la o casă de licitații care nu vrea să spună niciodată proveniență lucrărilor. În licitația Artmark „Colecția eclectică” apare o pictură numită ”Autoportret” semnată ”Perjo”. Eu nu mi-am semnat niciodată picturile Perjo, ci Perjovschi (cu un J drept în jos). Perjo am semnat doar desenele publicate în presă după 1989 și numai într-o perioada limitată prin 1993-94. Și, în plus, e evident că nu e un autoportret. Cu alte cuvinte ce apare în licitație nu este lucrarea mea”, a scris Perjovschi pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Captură artmark.ro

Tabloul este evaluat între 600 și 900 de euro și continuă și la această oră să apară pe site.

Tabloul despre care Artmark spune că a fost realizat de Perjovschi este evaluat între 600 și 900 de euro și continuă și la această oră să apară pe site , în cadrul licitației ”Colecția eclectică”.

Întregul articol și răspunul integral al Artmark poate fi citit în Turnul Sfatului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Artmark era parca si in povestea țeparului Stefan Anghel de la Goldart. Felicitari lui Perjovki ca se ia la trântă cu impostorii Autentici.

    • Erata : Cristian Anghel.

    • @ Wright Man – Mda, se pare, totusi, ca e mai vechi conflictul lui Perjovschi cu Artmark. Citeste pe turnul sfatului comunicatul intreg. Perjovschi are mai multe lucrari in licitatie la artmark si cred ca vrea doar sa afle cine e detinatorul colectiei lui timpurii (lucrarile, inclusiv asta, sunt din perioada de tinerete a lui)

    • Iar trollezi. N-au nicio treaba Artmark cu C. Anghel.