G4Media.ro

Casa Albă presează companiile aeriene majore din SUA să impună vaccinarea angajaţilor…

sursa foto: airbus.com/ dreamstime.com

Casa Albă presează companiile aeriene majore din SUA să impună vaccinarea angajaţilor până la un termen limită de 8 decembrie

Casa Albă presează companiile aeriene majore din SUA să impună vaccinarea angajaţilor până pe 8 decembrie, termenul limită până la care contractorii federali trebuie să facă acest lucru, neexistând semne că ar fi dispusă să ofere o amânare, au declarat patru surse citate de Reuters.

Coordonatorul reacţiei la Covid-19 a Casei Albe, Jeffrey Zients, a vorbit joi cu directorii generali ai American Airlines, Delta Air Lines şi Southwest Airlines, pentru a se asigura că lucrează rapid pentru a impune vaccinarea angajaţilor înainte de termenul limită, au spus sursele.

Companiile aeriene mari din SUA au un număr de contracte federale. Preşedintele Joe Biden a semnat luna trecută un ordin executiv prin care contractorii federali au obligaţia de a impune angajaţilor să se vaccineze împotriva Covid-19, săptămâna trecută Casa Albă stabilind termenul limită de 8 decembrie pentru finalizarea vaccinărilor.

American Airlines a declarat vineri seară că peste 100.000 de angajaţi din SUA vor trebui să se vaccineze, dar nu a specificat o dată de conformare. Compania a adăugat că angajaţii vor putea solicita scutiri pe motive religioase sau de sănătate.

„În timp ce încă lucrăm la detaliile cerinţelor federale, este clar că membrii echipei care aleg să rămână nevaccinaţi nu vor putea lucra la American Airlines”, au declarat preşedintele Doug Parker şi preşedintele Robert Isom, într-un memo.

”Ne dăm seama că această obligativitate federală poate fi dificilă, dar este ceea ce se cere companiei noastre şi vom respecta acest lucru”, au mai spus aceştia.

Unii oficiali ai companiei aeriene ceruseră Casei Albe să amâne termenul ordinului executiv, semnat de Biden luna trecută, până după sezonul aglomerat al călătoriilor de vacanţă.

Zients a cerut companiilor aeriene ”să acţioneze mai devreme decât mai târziu pentru a se asigura un proces de implementare cât mai bun posibil”, a spus o sursă, şi a precizat că administraţia de la Casa Albă nu intenţionează să relaxeze termenul limită.

Zients i-a îndemnat, de asemenea, să ia exemplu de la United Airlines, care a impus vaccinarea angajaţilor în luna august.

Cele trei companii aeriene au confirmat separat că discuţiile au avut loc, dar au refuzat să facă publice detaliile.

sursa: News.ro, sursa foto: airbus.com/ dreamstime.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter