G4Media.ro

Casa Albă avertizează că rămâne fără bani pentru a ajuta Ucraina, fără…

Sursa foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Casa Albă avertizează că rămâne fără bani pentru a ajuta Ucraina, fără o acțiune a Congresului

Casa Albă a avertizat că SUA rămâne fără timp și bani pentru a ajuta Ucraina să lupte în războiul cu Rusia. Directorul pentru buget al Casei Albe, Shalanda Young, a lansat luni acest avertisment într-o scrisoare adresată președintelui republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și altor lideri din Congres, potrivit Reuters, transmite The Guardian.

În scrisoare, Young a scris:

„Vreau să fiu clară: fără o acțiune a Congresului, până la sfârșitul anului vom rămâne fără resurse pentru a achiziționa mai multe arme și echipamente pentru Ucraina și pentru a furniza echipamente din stocurile militare americane. Nu există un fond magic de finanțare disponibil pentru a face față acestui moment. Nu mai avem bani – și aproape că nu mai avem timp”.

În octombrie, administrația Biden a înaintat Congresului o cerere de 106 miliarde de dolari pentru a finanța planurile pentru Ucraina, Israel și securitatea frontierelor SUA. Urgența solicitării a fost explicată de oficialii Casei Albe într-un discurs televizat adresat națiunii la acea vreme.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Din cauza trumpistilor extremisti nu trece bugetul exact ca la noi cu aurolacii

    • Dar nici Biden nu mi se pare omul care sa vina cu ceva idei. Pana la urma banii aia vin de la contribuabili. Dacă tu ajuți Ucraina doar sa reziste încă 1 an și nu sa învingă Rusia, care mai e rostul? Ce nu inteleg mulți în SUA e ca dacă Ucraina pierde războiul, de fapt aceasta va fi perceputa ca o înfrângere a SUA iar efectele vor fi groaznice. China va ști ce are de făcut cu Taiwan, Iran cu armele nucleare și Rusia cu estul Europei. Sincer, as prefera un lider american cu mult mai mult curaj. E posibil ca Trump sa aibă acest curaj, pana la urma a declarat ca dcaa Rusia nu va accepta soluția lui, le va da ucrainenilor tot ce e nevoie ca să distrugă armata lui Putin.