G4Media.ro

Care au fost faptele şi acţiunile lui Donald Trump în ziua asaltului…

sursa foto: Twitter/ Frank Wallace - @GetRealEcoGreen

Care au fost faptele şi acţiunile lui Donald Trump în ziua asaltului asupra Capitoliului de la Washington? Patru colaboratori ai fostului președinte sunt citați în fața unei comisii de anchetă parlamentare

Care au fost faptele şi acţiunile lui Donald Trump în ziua asaltului asupra Capitoliului de la Washington? Patru membri din echipa apropiată a fostului preşedinte republican au primit joi o citaţie să se prezinte în faţa unei comisii parlamentare de anchetă pentru a face lumină în această chestiune, notează AFP.

Laţul se strânge în jurul omului de afaceri republican, acuzat că este direct responsabil pentru atacul violent asupra sediului Congresului SUA la Washington, la 6 ianuarie.

Această comisie, pe care Donald Trump a descris-o în trecut drept „extrem de părtinitoare”, este interesată în special de Mark Meadows, şeful de cabinet al celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite la acea dată.

„S-ar părea că aţi fost cu sau în apropiere de preşedintele Trump la 6 ianuarie, că aţi comunicat cu preşedintele şi alţii la 6 ianuarie în legătură cu evenimentele de la Capitoliu”, a detaliat alesul democrat Bennie Thompson, care conduce lucrările comisiei, într-o scrisoare adresată lui Mark Meadows.

Unul dintre consilierii apropiaţi ai preşedintelui, Dan Scavino, este suspectat că a fost alături de Donald Trump la 5 ianuarie, în cursul unei discuţii despre modalitatea de a-i convinge pe membrii Congresului să nu certifice alegerea lui Joe Biden.

Această şedinţă de certificare au încercat să o perturbe partizanii lui Donald Trump, după ce s-au adunat cu miile în vecinătatea Casei Albe pentru a-l asculta pe cel care era încă preşedintele SUA.

Mai multe sute dintre ei, strigând fraudă la alegerile prezidenţiale din noiembrie, câştigate de Joe Biden, au forţat intrarea în Capitoliu. În acea zi rece de ianuarie cinci persoane şi-au pierdut viaţa.

Steve Bannon, fost consilier al lui Donald Trump, care ar fi spus în ajunul atacului că totul va „derapa” a doua zi, este, de asemenea, chemat să se prezinte în faţa Congresului, ca şi Kashyap Patel, un alt fidel al fostului preşedinte.

Comisia cere ca cei patru să furnizeze o serie de documente până la 7 octombrie şi să depună mărturie în Congres săptămâna următoare.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Twitter/ Frank Wallace – @GetRealEcoGreen

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Daca atat mai pot democrati dupa atita timp e trist e duc la vale si se leaga de nimic.
  Sa stai cu armata la Capitolui si sa spui nimic acelesi jocuri ca la noi propaganda va mai amintiti de acuzarea lui trump ca este omul rusilor ati unitat nui asa.
  Vorbe vorbe si iar vorbe politica ptr. hadicapati.

 2. Trump a incitat aceasta tentativa de lovitura de stat, de cand a inceput sa nege rezultatul alegerilor. Bine, daca ar fi castigat, alegerile ar fi fost legitime, fiindca Trump e un copil de 5 ani.

  • Dupa 2 ani in care sa vazut ca Trump nu a vut nimic cu foavorizarea Rusie , cu lovituri de stat cind ele era presedinte (nu spun ca nu intelegi nici macar ce este o lovituira de stat e prea mult ptr. tine)Vine Bidon si acepta NS2 si altele si politica externa SUA loc tu ce intelegi din asta doar nu vezi ca e mai favorabila Rusiei si Chinei.
   Bidon a cedat in faca Chinei ultima declaratie nu vrem un razboi rece cu china, in fata Rusiei NS2 in fata Iran-ului nou acord nuclear in timp ce le simt atacatele basele din Irak, in fata Afganistanului si tot asa, si tu vezi lovituri de stat un SUA .

  • Știm cu toții ca Vladimir putin e un gunoi un trol chinezesc de cea mai joasa speța. Pupator de funduri comuniste prin beijing

 3. bre,tapaloaga,sua n-are parlament!

 4. Nu il vor prinde pe şarlatan cu ancheta asta.
  Bannon a fost deja condamnat pentru ca a furat banii naivilor care credeau ca platesc pentru marele zid. A fost gratiat de Trump in ultimele zile de mandat.

  Singura treaba cu care l-ar putea prinde e cu taxele si evaziunea fiscala de zeci de ani.
  Insa pare ca Biden nu doreste deloc treaba asta.
  E posibil si chiar foarte probabil ca Trump sa aiba acces la secrete de stat pe care le-ar putea divulga sau vinde in cazul unei condamnari.

 5. Chiar credeți și acum că Trump e un caraghios, doar pentru că e altfel, că a acționat de capul lui, fără informații, chiar dacă nu toate erau corecte?