G4Media.ro

Candidatul la primăria comunei Pogana a fost arestat preventiv pentru dare de…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Candidatul la primăria comunei Pogana a fost arestat preventiv pentru dare de mită

Fostul primar al comunei Pogana Maricel Gîfu, înscris pe liste din partea PSD pentru o nouă candidatură la alegerile de pe 9 iunie, a fost arestat preventiv, luni, sub acuzaţia de luare de mită, în urma unei decizii a Tribunalului Vaslui, care nu este definitivă, transmite Agerpres.

„În baza art.202 alin.1, 3, 4, art.223 al.2, art.224 şi art.233 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Gîfu Maricel, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, pe o perioadă 30 de zile, începând cu data de 20.05.2024 şi până la data de 18.06.2024, inclusiv. În baza art. 230 Cod procedură penală dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Gîfu Maricel. Respinge cererea inculpatului, prin apărător, de luare a unei măsuri preventive mai uşoare, respectiv a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, se arată în decizia instanţei.

Maricel Gîfu a fost reţinut, duminică, de poliţişti după ce ar fi încercat să mituiască doi poliţişti.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de PSD Vaslui, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean al partidului, s-a luat decizia suspendării lui Maricel Gîfu din partid, până la clarificarea situaţiei sale juridice. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează