G4Media.ro

Cancelarul german Olaf Scholz efectuează o vizită oficială de trei zile în…

Sursa foto: European Council

Cancelarul german Olaf Scholz efectuează o vizită oficială de trei zile în China

Cancelarul german Olaf Scholz a plecat sâmbătă pentru o vizită oficială de trei zile în China, în timpul căreia se va întâlni cu preşedintele Xi Jinping, după opriri în oraşele Chongqing şi Shanghai, relatează agenția dpa, citată de Agerpres.

Şeful guvernului german urmează să ajungă marţi la Beijing unde va discuta despre războiul din Ucraina, tensiunile dintre China şi Taiwan şi chestiuni legate de comerţ.

Ţările occidentale au încercat să izoleze Moscova în urma invaziei din Ucraina, însă Beijingul rămâne cel mai important aliat al Kremlinului, deşi îşi reafirmă poziţia neutră în ceea ce priveşte războiul din Ucraina. Conducerea chineză nu a condamnat niciodată în mod explicit invazia rusă şi acuză Occidentul pentru acest conflict.

„Este important ca Beijingul să nu sprijine Rusia în războiul brutal împotriva vecinului său, Ucraina”, a declarat Scholz pentru ziarul Tageszeitung înainte de plecarea sa în China.

China este cel mai important partener comercial al Germaniei, iar cancelarul Scholz va fi însoţit de o delegaţie importantă de oameni de afaceri de la principalele firme germane, printre care Mercedes-Benz, BMW şi compania de produse chimice BASF.

Şeful guvernului german va merge la Beijing alături de ministrul agriculturii Cem Özdemir, ministrul transporturilor Volker Wissing şi ministrul mediului Steffi Lemke.

Prima sa oprire va fi în metropola Chongqing, cel mai mare oraş din lume, cu circa 32 de milioane de locuitori, situat pe fluviul Yangtze. La Chongqing şi apoi la Shanghai, Scholz urmează să viziteze companii germane şi, de asemenea, va avea întâlniri cu studenţii chinezi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează