G4Media.ro

Canada este prima ţară care dă toate aprobările vaccinului Johnson&Johnson

Canada este prima ţară care dă toate aprobările vaccinului Johnson&Johnson

Canada este prima ţară din lume care a aprobat complet vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson împotriva coronavirusului, informează dpa, preluată de Agerpres.

Compania farmaceutică cu sediul în statul american New Jersey a anunţat joi că autoritatea sanitară canadiană a dat undă verde produsului. În martie, Health Canada autorizase vaccinul printr-un ordin provizoriu.

„Astăzi marcăm prima aprobare importantă prin reglementare a vaccinului Johnson & Johnson împotriva COVID-19 şi un moment important pentru aprecierea devotamentului tuturor celor implicaţi în dezvoltarea vaccinului nostru împotriva COVID-19, a partenerilor noştri, a autorităţilor de reglementare şi a participanţilor la studiile clinice”, a declarat într-un comunicat vicepreşedintele comitetului executiv şi directorul ştiinţific al companiei, Paul Stoffels. „În timp ce ratele de vaccinare continuă să crească, un vaccin care evită îmbolnăvirea gravă şi protejează împotriva spitalizării legate de COVID-19 şi a decesului va contribui la reducerea presiunii asupra sistemelor de sănătate şi este o opţiune importantă pentru oamenii din Canada şi din întreaga lume”, a adăugat el.

Oficialii canadieni din domeniul sănătăţii au autorizat de asemenea vaccinurile AstraZeneca, Moderna şi Pfizer pentru toţi adulţii în vârstă de peste 18 ani.

Conform bazei de date a Canadei privind COVID-19, 75% din populaţia ţării este complet vaccinată. De la declanşarea epidemiei în China, la sfârşitul lui 2019, canadienii au raportat un total de 1.722.319 cazuri şi 29.555 de decese legate de coronavirus.

sursa foto: jnj.com/ Johnson & Johnson

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter