G4Media.ro

Campionat European de înot în ape îngheţate la Oradea: Recorduri mondiale la…

sursa foto: Facebook/Dragos Marcel Daniel

Campionat European de înot în ape îngheţate la Oradea: Recorduri mondiale la 500 m liber doborâte de germanii Alisa Fatum și Andreas Waschburger

Doi înotători germani, Alisa Fatum şi Andreas Waschburger, au doborât vineri recordurile mondiale la 500 m liber, în cadrul Campionatelor Europene de înot în ape îngheţate, organizate în perioada 1 – 4 februarie la Oradea, relatează Agerpres.

„La fete a câştigat Alisa Fatum (29 de ani), din Germania, care este deja o legendă vie, ea fiind câştigătoarea ultimelor ediţii de Campionate Mondiale, atât la 500 cât şi la 1.000 de metri. Iar la băieţi a câştigat Andreas Waschburger (37 de ani), tot din Germania. Ce este foarte interesant şi surprinzător pentru toată lumea este faptul că s-a obţinut record mondial, chiar dacă s-a înotat în bazin de 50 de metri. S-au bătut recordurile mondiale din bazinele de 25 de metri! Atât la fete, cât şi la băieţi,” a declarat, pentru AGERPRES, organizatorul Ovidiu Tirla.

Potrivit acestuia, Andreas Waschburger a înotat 500 de metri în 5 minute 32 secunde 72 de sutimi, iar Alisa Fatum a înotat aceeaşi lungime în 6 min 07 sec 32 de sutimi.

„Sunt rezultate incredibile, de excepţie! Având în vedere condiţiile în care se înoată, diferenţa faţă de bazinul normal. Ambii sportivi din Germania sunt foarte valoroşi. Andreas Waschburger l-a bătut pe campionul mondial, polonezul Marcin Szarpak. Iar bulgarul Petăr Stoicev s-a clasat doar al şaselea, nefiind se pare în cea mai bună formă a lui, dar nici vârsta nu-l avantajează acum, la 48 de ani,” a precizat Ovidiu Tirla.

În prima zi a campionatului au mai avut loc probele de 50 m fluture, 100 m spate, 50 m bras, iar în cursul serii are loc premierea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...