G4Media.ro

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Brașov ar putea să nu mai primească…

Sursa foto: Pixabay

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Brașov ar putea să nu mai primească seniori, din cauza lipsei de personal / Un salariu de infirmier este cu puțin peste 2800 de lei, iar unul de îngrijitor, de 2500 de lei, cu tot cu sporuri și vechime

Căminul pentru Persoane Vârstnice Brașov ar putea să nu mai primească beneficiari, dacă nu va fi rezolvată criza de personal, informează Agenția de presă rador care citează Radio România Brașov.

În mod constant, Direcția de Asistență Socială caută să angajeze personal pentru această instituție și nu găsește. În prezent, sunt scoase la concurs 7 posturi de infirmieri, dintre care unul este pentru persoane fără vechime, și 4 de îngrijitori. Înscriși sunt, însă, 3 candidați, toți pentru postul de infirmier debutant. Situația lipsei de personal este însă mult mai veche, iar principala cauza este salariul. Un salariu de infirmier este cu puțin peste 2800 de lei, iar unul de îngrijitor, de 2500 de lei, cu tot cu sporuri și vechime.

„Din păcate, este un lucru obișnuit la nivelul instituției, în special pentru posturile în care se lucrează direct cu beneficiarii. Cazuistica noastră este în special cu persoane vulnerabile, de obicei respinse și de sistemul de sănătate și de cel familial. Plafonul salarial nu este unul atractiv. Anul trecut am avut 11 concursuri organizate, iar în acest an deja este al 2-lea”, susține

directorul Direcției de Asistență Socială Brașov, Mariana Topoliceanu:

Căminul are o capacitate de 135 de persoane și deja sunt ocupate aproximativ 130 de locuri, însă personalul nu a mai crescut.

„Ne pune în maximă dificultate, având în vedere că la noi la cămin avem în acest moment aproape 130 de persoane vârstnice a căror grad de dependență este în continuă creștere, deci, dacă noi luăm, să spunem, la nivel de independent sau semidependent, din cauza vârstei și a unor boli cronice cu care dânșii deja vin la data internării, starea se degradează, ceea ce necesită un alt procent dintre numărul de beneficiari și numărul de angajați pe care îl avem, lucru la care, repet, suntem deficitari și probabil că vom bloca instituționalizările în cadrul acestei instituții”, a specificat directorul Direcției de Asistență Socială Brașov.

La Căminul pentru Persoane Vârstnice din Noua, instituționalizarea este plătită 60% din pensia seniorului și un anumit procent, în funcție de venituri, de aparținători. Restul, până la costul standard, este acoperit din subvenții de la bugetul de stat și bugetul local.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. O să plece specialii din miliție, justiție și armată de supărare că li se normalizează vârsta de pensionare la 65 de ani, și o să se angajeze la azil îngrijitori