G4Media.ro

Calea ferată a lui Putin prin Ucraina ocupată este „aproape finalizată” și…

Sursa foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP

Calea ferată a lui Putin prin Ucraina ocupată este „aproape finalizată” și ar putea reprezenta o „problemă serioasă” pentru Kiev, avertizează șeful spionajului ucrainean

O linie de cale ferată pe care Rusia o construiește prin Ucraina ocupată este aproape finalizată și ar putea reprezenta o „problemă serioasă” pentru Kiev, a avertizat Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare al Ucrainei, relatează The Telegraph.

„Rusia construiește de fapt o cale ferată de mai bine de un an pentru a se conecta cu teritoriile noastre sudice ocupate temporar. Acest proces este aproape finalizat și ar putea reprezenta o problemă serioasă pentru noi”, a declarat Budanov la televiziunea națională ucraineană.

Calea ferată a Moscovei leagă orașul portuar rus Rostov pe Don și Crimeea – principalul său centru logistic din sudul Ucrainei – ca o alternativă la Podul Crimeii, care trece prin teritorii cheie ocupate, precum Donețk, Mariupol și Berdiansk. Vladimir Putin a anunțat, în cadrul unui miting după victoria sa electorală fățișă de luna trecută, că a fost finalizată construcția segmentului de cale ferată între Rostov pe Don și Berdiansk.

Andrii Iusov, un purtător de cuvânt al serviciilor de informații militare ucrainene, a declarat luna trecută că Moscova „încearcă să consolideze legătura feroviară” din cauza atacurilor frecvente ale Ucrainei asupra podului din Crimeea, adăugând că este „misiunea” Kievului să împiedice Rusia să finalizeze construcția căii ferate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Este aproape finalizata pentru a fi distrusa curand.