G4Media.ro

Bursele din întreaga lume scad accelerat, pe fondul temerilor privind inflația. Marile…

Bursele din întreaga lume scad accelerat, pe fondul temerilor privind inflația. Marile companii de tehnologie, afectate

Bursele din Europa, Asia și SUA au înregistrat scăderi generalizate pe fondul temerii privind apariția unui val inflaționist, care ar diminua valoarea activelor deținute de investitori. Scăderea principalilor indici bursieri a început luni seara, la Bursa din New York, și a continuat marți pe piețele financiare din Asia și Europa. Acțiunile principalelor companii de tehnologie au fost afectate de scăderea generalizată.

Informațiile care au determinat scăderea principalilor indici sunt legate de creșterea prețurilor în SUA și China, primele două economii globale. În China, indicele prețurilor de consum (IPC) a crescut în aprilie cu 0.9% față de aprilie 2020, potrivit statisticii oficiale prezentate de publicația italiană Il Sole 24 Ore. În martie, IPC – un indicator al inflației – crescuse cu doar 0,4% față de anul precedent.

Aceleași date oficiale arată că rata anuală de creștere a indicelui prețurilor de consum înregistrată în martie a fost de 6,8%, cel mai înalt nivel din ultimii trei ani.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Asta se întâmpla când Bideu printează câteva trilioane pentru votanții lui.

  2. Si sunteti socati?…traiasca isteria covid si banii printati pe nimic, din nimic si acoperiti de nimic. Stimularea economiilor o denumesc mai marii acestei lumi. Un tsunamii de inflatia urmeaza sa vina peste noi, el exista deja in bursele care au batut record dupa record dar cand aceste bule se vor sparge va fi macel, genocidul clasei de mijloc. Nu e de mirare ca argintul, aurul, cripto (active considerate hedging impotriva inflatiei) au atins preturi record. Stati cu morcovul infipt de frica covidului ca atunci cand o sa loveasca criza datoriilor o sa uitati si de covid si de tot. O cantitate de bunuri si servicii din ce in ce mai mica, din cauza inchiderii nejustificate a economiilor, pe care se bat din ce in ce mai multi bani = preturi care explodeaza. Analfabetul economic de rand sta la coada la vaccin in timp ce in fata lui se deruleaza cel mai mare transfer de avutie din istoria omenirii. Cand acest transfer va fi realizat o sa dispara si covidul si ebola si restul pentru ca nu mai e nevoie de ele. Si acum astept comentariile expertilor in economie care nu au facut in viata lor o analiza tehnica a graficului unui activ.

  3. Oc ionut , pentru cei necunoscatori si care ne dam seama ca exista logica in ceea ce zici, ce este de facut?

  4. Are dreptate daca folosim frmula lui fibronaci osa avem niste rezultate extraordinare.