G4Media.ro

Burduja spune că PNL nu îl va susţine pe Nicuşor Dan în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Burduja spune că PNL nu îl va susţine pe Nicuşor Dan în Consiliul General dacă acesta nu participă la o dezbatere electorală

Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, a anunţat luni în şedinţa Consiliului General al Capitalei că liberalii nu îl vor mai susţine pe primarul Nicuşor Dan, în eventualitatea obţinerii unui nou mandat, dacă edilul nu acceptă să participe la o dezbatere electorală, transmite Agerpres.

„Din punctul nostru de vedere, toţi candidaţii ar trebui să participe la dezbateri deschise şi transparente. În atare condiţii, îi urăm succes domnului Nicuşor Dan să formeze majoritatea, probabil cu PSD sau alte forţe politice, dacă – Doamne fereşte – dânsul va câştiga un nou mandat. Consider că există întrebări pertinente de la bucureşteni, de la colegii mei, de la toţi oamenii care sunt interesaţi de viitorul oraşului cu privire la modul în care au fost cheltuite sumele din bugetul Primăriei Generale, modul în care s-au atribuit contracte, modul în care a fost atribuită mentenanţa la Arena Naţională, modul în care au fost gestionate resursele umane în Primărie şi patru ani de zile în care nu a existat nicio reorganizare, modul în care a fost gestionată, în general, activitatea Primăriei”, a spus Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei.

El a menţionat că liderul grupului PNL din Consiliul General va depune o adresă în care Nicuşor Dan va fi informat asupra acestor aspecte.

„În condiţiile în care refuzaţi constant participarea la orice dezbatere pentru alegerile pentru Primăria Generală, vă informăm că în eventualitatea obţinerii unui nou mandat consilierii generali aleşi ai PNL nu vă vor acorda susţinere în Consiliul General. Nu putem avea o relaţie de colaborare cu cineva care refuză dialogul exact în momentul în care acesta contează pentru bucureşteni şi pentru democraţie. Considerăm că atitudinea dumneavoastră este profund jignitoare la adresa PNL, a votanţilor liberali şi a tuturor bucureştenilor, drept pentru care nu puteţi pretinde vreo formă de colaborare cu PNL după data de 9 iunie, atât timp cât refuzaţi o dezbatere de bun simţ, ca un gest de respect faţă de alegători, exact aşa cum susţineaţi dumneavoastră în 2012, când candidaţi la această funcţie'”, este mesajul transmis edilului general de către PNL.

Pe de altă parte, Ancuţa Comănici (PSD) a declarat că social democraţii nu vor face „niciodată majoritate cu USR şi cu cei care îl susţin” pe Nicuşor Dan şi le-a reamintit celor de la PNL că ei au făcut acest lucru.

Consilierul general PNL Andrei Badiu a mai precizat că va ataşa la adresa depusă şi rezultatele unui sondaj realizat de către „o prestigioasă firmă americană”, conform căruia locul al doilea în opţiunile bucureştenilor ar fi ocupat de Sebastian Burduja.

„Deci, scuzele privitoare la o eventuală neparticipare la o dezbatere, motivate de faptul că nu ar fi pe locul doi, se risipesc”, a spus Badiu.

Conform sondajului respectiv, realizat în perioada 15-24 mai, pe primul loc în opţiunile bucureştenilor se află Nicuşor Dan (27,6%), urmat de Sebastian Burduja (23,2%), Gabriela Firea (21,7%), Cristian Popescu Piedone (17,4%) şi Mihai Enache (5,8%).

În ce priveşte partidele, opţiunile sunt următoarele: PSD (28,8%), Dreapta Unită (25,9%), PNL (19,9%), PPUSL (8,6%), AUR (7,1%).

Pe 17 mai, Nicuşor Dan a precizat că nu doreşte să participe la o dezbatere electorală „unu la unu” cu contracandidatul său de la PNL, Sebastian Burduja, în speranţa că va avea o colaborare cu liberalii după alegerile din 9 iunie.

Pe data de 26 mai, edilul general a arătat că va lua decizie în ce priveşte participarea la o dezbatere electorală după ce va primi rezultatele unui sondaj de opinie.

„Mai aştept să iasă un sondaj şi în funcţie de el…”, a precizat Nicuşor Dan.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Gata?!?
  PNL = Burduja.
  Așa repede?!?

  Ceaușescu PCR!!!
  Ceaușescu PCR!!!

  Burduja e PNL!!!
  Burduja e PNL!!!

  Securismul se transmite din generație în generație.

 2. dezbatare deschisa si transparenta? ca imparatul?

 3. Deci ăsta e criteriul după care PNL susține o inițiativă în consiliu, dacă dl primar a participat sau nu la o dezbatere electorală înainte de alegeri și nu dacă propunerea este bună sau nu pentru oraș.

 4. Pe Burduja nu îl sprijină nici PNL. Se simte singur și abandonat și ar vrea să vorbească cu cineva.

 5. De când ii face Burduja strategia electorală lui Nicușor Dan? Mă umfla și râsul :))

 6. Isi arata sarpele adevarata fata.

  • Deja umblă cu șantaje acum că nu are nici o șansă, dar vă dați seama ce ar face dacă ar ajunge primar?

 7. Deci dacă Nicușor nu-i face pe plac, se răzbună pe bucureșteni. Foarte inteligent.

 8. Adica chiar daca vor fi proiecte bune pentru bucuresteni, Burduja va instrui PNL sa voteze impotriva, din ranchiuna, ca n-a vrut Nicusor sa vorbeasca cu el.

  • Fix asta face PNLSD. Cetateanul e mereu pe planul 2. Ideea e sa fii din gasca cu ei.

 9. cu 10% in Bucuresti nici nu are nevoie Nicusor de voi! 🤣🤣🤣

 10. Practic, recunoaște că Nicușor Dan va fi câștigătorul!

 11. Face orice sa o ajute pe Fierea.

 12. Burdujel, burdujel! Miinile burdujel, miinile!

 13. Nu va faceți griji, după 9 iunie nu va mai auzi nimeni de asta. E pe listele la auroparlamentare, are locul asigurat, se va retrage în „glorie”. Cu sau fără dezbatere, usl ii va pune bete în roate lui ND. Singurul lucru care poate zgudui aceasta alianta de hoți ar fi un scor de sub 7% pt pnl în buc și asemănătoare în restul tarii. De București sunt sigur, sa vdm ce face și restul tarii… am auzit de o intenție de vot de peste 60% la tinerii sub 30 de ani. Doamne ajuta.

 14. E de admirat ND ca a reusit sa realizeze atatea in Bucuresti, vazand cat de ostili ii sunt pesedenelistii, care nu stiu decat sa umble cu santaje si tot felul de invarteli oneroase. Burduja, plimba ursu, baiatu’ lu’ tata cel furacios !