G4Media.ro

Bulgaria: Un elev de 17 ani din Sofia, arestat după ce a…

sursa foto: Facebook/ Sofia City

Bulgaria: Un elev de 17 ani din Sofia, arestat după ce a trimis ameninţări cu bombă către mai multe şcoli. Motivul: Nu avea chef de cursuri

Un elev de 17 ani din Sofia a trimis câteva e-mailuri cu ameninţarea cu bombă către şcolile din toată ţara. El a fost arestat vineri, relatează presa bulgară, relatează news.ro

Alţi câţiva colegi de clasă erau cu el în timp ce trimitea e-mailurile de ameninţare. Tinerilor le-a venit ideea să facă acest lucru după primele relatări din presă cu privire la primele scrisori de ameninţare primite pe 27 şi 28 martie în unele şcoli din ţară.

În timpul interogatoriului, băiatul de 17 ani a recunoscut că în zilele de 29, 30 şi 31 martie a creat patru căsuţe poştale Google de pe telefonul personal, din care a trimis zeci de e-mailuri în toată ţara către şcoli şi secţii de poliţie cu ameninţări cu bombă.

Tânărul a explicat că a trimis e-mailurile pentru că nu avea chef să meargă la şcoală. Poliţiştii au găsit un computer şi un telefon care au fost folosite pentru a face ameninţările.

Elevul de 17 ani a fost arestat pentru 24 de ore.

Mai multe oraşe din Bulgaria s-au confruntat miercuri cu zeci de false alerte care anunţă amplasarea unor bombe în şcoli, iar guvernul, care se pregăteşte de alegeri anticipate în weekend, suspectează o implicare a Rusiei şi a decis să înfiinţeze un grup operativ.

Majoritatea şcolilor vizate de ameninţări – lansate pentru prima dată prin e-mail şi telefon luni, 27 martie – erau din capitala Sofia şi din oraşele port la Marea Neagră, Varna şi Burgas. Ameninţările au dus la întreruperea cursurilor şi la evacuarea elevilor. De fiecare dată, poliţiştii au făcut verificări şi au ajuns la concluzia că alertele erau false.

Ministerul de Interne a declarat că suspectează că Rusia ar putea fi în spatele planurilor de perturbare a votului din aprilie, deoarece majoritatea scrutinelor din Bulgaria se vor desfăşura în şcoli, relatează news.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...