G4Media.ro

Bulgaria se pregătește de rotația premierilor: Maria Gabriel va fi prim-ministru și…

Sursa foto: Facebook Mariya Gabriel

Bulgaria se pregătește de rotația premierilor: Maria Gabriel va fi prim-ministru și ministru de Externe

Temenujka Petkova, oficial al partidului de guvernământ bulgar GERB, a anunțat că Maria Gabriel va fi prim-ministru și ministru al Afacerilor Externe după rotația la vârful guvernului convenită de coaliția de guvernământ, potrivit Rador, care citează Trud.

„Avem o cerință pentru rotație – trebuie respectate înțelegerile la care s-a ajuns în cadrul programului de guvernare. Acordul dintre părțile din non-coaliție prevede ca Nikolai Denkov (actual premier – n.red.) să fie viceprim-ministru și ministru al Educației, iar Maria Gabriel – prim-ministru și ministru al Afacerilor Externe”, a comentat ea.

Petkova a precizat că pentru funcția de ministru de Externe sunt necesare calități specifice, iar Maria Gabriel a dovedit că a face față ca șef al diplomației, deoarece datorită ei Bulgaria a fost acceptată în Schengen pe calea aerului și pe mare. Ea este de părere că nu este nimic surprinzător că Gabriel va fi prim-ministru și ministru de Externe. Temenujka Petkova se întreabă de ce coaliția Continuăm Schimbarea – Bulgaria Democrată dorește ca Denkov să conducă Ministerul de Externe, în condițiile în care actualul premier se simte cel mai bine în domeniul educație. Ea cere să se respecte doar lucrurile asupra cărora s-a convenit deja privind rotația la guvernare.

Publicitate electorală

„Ceea ce demonstrează Maria Gabriel este o bună coordonare a Ministerului Afacerilor Externe”, spune Petkova, muțumită de munca Mariei Gabriel. Temenujka Petkova i-a făcut o evaluare bună ministrului bulgar de Interne, Kalin Stoianov, care lucrează bine la Interne. Ea speră, de asemenea, că partidele din non-coaliție vor urma principiul rotației convenit între ele.

În ceea ce privește protestul din agricultură, Petkova a comentat că dacă ministrul bulgar al Agriculturii, Kiril Vâtev, va fi înlocuit, asta trebuie să decidă mai întâi premierul Nikolai Denkov și vicepremierul și ministrul de externe Maria Gabriel.

„Când GERB a fost la conducere, au găsit întotdeauna o cale de dialog între producătorii agricoli. Totul ar trebui să se bazeze pe dialog, să se vadă care sunt problemele din sector și să propună soluții”, a sugerat Petkova.

„În acest moment au loc discuții între Denkov, Vâtev și fermieri. Să vedem care va fi rezultatul dialogului dintre ei”, a îndemnat Temenujka Petkova. Ea îl așteaptă pe ministrul de finanțe, Asen Vasilev, dacă există fonduri la buget pentru a sprijini în continuare producătorii de cereale. Totuși, Petkova este sigură că tot ce este necesar se va face acolo unde există cereri corecte, pentru a le satisface. „Kalin Stoianov se descurcă bine ca ministru de interne”, a adăugat ea. (Traducerea: Mirela Petrescu)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...