G4Media.ro

Bulgaria intră în zona portocalie cel târziu luni din cauza creșterii numărului…

Bulgaria intră în zona portocalie cel târziu luni din cauza creșterii numărului de cazuri / Ministrul Sănătății anunță înăsprirea controalelor la discotecile din stațiuni

“În câteva zile, Bulgaria va intra în zona portocalie de răspândire a coronavirusului, din cauza creșterii numărului de cazuri”, a anunțat ministrul adjunct al sănătății de la Sofia, doctorul Dimităr Petrov, pe postul bulgar de televiziune bTv. Potrivit acestuia, urmează ca măsurile să fie înăsprite, dar acest lucru se va face mai degrabă pentru un control mai strict, transmite Sega, citată de Rador.

„Ministerul Sănătății de la Sofia a adoptat un plan care arată în mod clar când se iau anumite măsuri. În prezent, Bulgaria se află în zona verde, dar în câteva zile va intra în zona portocalie, cel târziu luni”, a menționat doctorul Dimităr Petrov. El a precizat că acest lucru înseamnă că va exista o anumită înăsprire a măsurilor, mai degrabă controlul va fi intensificat.

„Va fi o înăsprire mai drastică când vom intra în zona roșie”, a adăugat ministrul adjunct al sănătății. „În prezent, se iau măsuri pentru a consolida mai degrabă controlul antiepidemic în spații închise, unde sunt mulți oameni. Acestea sunt în principal discotecile din stațiuni, există opinii cum că acolo nu sunt respectate deloc măsurile”, a spus Dimităr Petrov.

El a adăugat că există și un trafic foarte mare în Bulgaria, inclusiv de tranzit. „În principal din partea bulgarilor care muncesc în străinătate și acum se întorc și se opresc de mai multe ori până ajung la graniță. Există, de asemenea, o concentrare la granițe, astfel încât a doua direcție pentru verificări este pe aceste rute, zone de recreere, benzinării și localuri de tip fast-food”, a menționat ministrul adjunct.

„Dacă va crește în continuare numărul infectărilor cu coronavirus, vor exista înăspriri. În zona roșie, cel mai probabil, vor exista restricții destul de severe în ceea ce privește localurile cu spații închise”, a spus el.

„Nu se poate ca într-un local cu 200 de locuri să avem 2.000 de persoane în interior. Localurile în aer liber în care există o supraaglomerare vor avea probabil anumite restricții impuse. Acestea sunt principalele locuri de contaminare. Plajele nu reprezintă o astfel de problemă, sunt în aer liber, acolo e și vânt. Lucrurile se întâmplă în contactele din afara plajelor”, a remarcat Dimităr Petrov.

462 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 în Bulgaria în ultimele 24 de ore, potrivit Portalului Unic de Informații. Testele efectuate sunt în număr de 16.656. Aceasta înseamnă că probele pozitive reprezintă deja 2,77% din testări. Cu doar o săptămână în urmă, noile cazuri erau în număr de 200, iar probele pozitive erau de doar 1,28%. În practică, aceasta înseamnă o dublare în doar o săptămână. Noile cazuri sunt mai multe decât ieri, cu aproape 70.

52 de persoane au fost vindecate, iar numărul total al celor vindecați în Bulgaria se ridică acum la 398.669. În spitale sunt internate 914 persoane, dintre care 86 se află în secții de terapie intensivă. Nu există nicio zonă în care să nu existe noi cazuri de infectare, iar majoritatea sunt în Sofia, Burgas și Plovdiv. Urmează Varna și Pazardjik. S-au administrat în total 2.050.991 de doze de vaccinuri, iar 1.013.254 de bulgari au finalizat deja ciclul de vaccinare.

Sursa: Sega/ Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Au și bulgarii plusereii lor? Ce „îmbolnăviri” au ei? Noi nu avem, ei de unde au? Au venit odată cu incendiile de la greci sau cum?

  • Exact !
   Adevăr grăiești !
   Turcia de ce crezi că este în focuri la propriu?
   Pentru că nu raportează cazuri de rahat covid.
   Le-au pus foc intenționat !

  • Nu, au si ei multi de Gica Contra (scuzati cacofonia!), unii neaosi, altii importati pentru vacante.Mergeti la ei pe litoral si vedeti cati mai poarta masca prin spatiile inchise!

   Pentru domnul Sandu:Turcia raporteaza de peste doua saptamani intre 20000 si 30000 de cazuri noi, asa ca…Treaba cu incendiile reprezinta o adevarata catastrofa pe mai multe planuri.

 2. @Florian.
  Am fost in Bulgaria acum 2 săptămâni, la ei nu poartă nimeni masca nicăieri,doar cei care serveau mâncarea !

 3. Astia sunt si mai rudimentari ca romanii! Bulgarii au cea mai mica rata de vaccinare din UE. Romania ii secondeaza. Periferia civilizatiei si a educatiei intre statele din UE!