G4Media.ro

Bulgaria a început o procedură de arbitraj împotriva Gazprom și solicită despăgubiri…

Sursa foto: Nikolay DOYCHINOV / AFP

Bulgaria a început o procedură de arbitraj împotriva Gazprom și solicită despăgubiri de 400 de milioane de euro / Compania rusească a încetat să furnizeze gaze naturale către Bulgargaz în aprilie 2022

Compania bulgară de gaze Bulgargaz EAD, de stat, a început o procedură de arbitraj împotriva companiei ruse Gazprom Eksport, solicitând despăgubiri de 400 de milioane de euro (432,76 milioane de dolari) pentru încălcarea contractului în 2022, a anunţat marţi compania, citată de Reuters, transmite News.ro.

Compania bulgară a demarat luni procedurile în faţa Curţii de Arbitraj a Camerei de Comerţ Internaţional din Paris, deoarece compania rusă nu a răspuns invitaţiei sale de a soluţiona disputa.

”După ce partea rusă nu a luat măsuri pentru a soluţiona problema în afara instanţei, Bulgargaz a luat măsurile necesare pentru a proteja interesele companiei”, se arată într-un comunicat.

Anul trecut, Gazprom a suspendat contractul pe termen lung al Bulgargaz, care acoperea 90% din cantităţile de gaze naturale livrate de Bulgargaz clienţilor.

Gazprom a încetat să furnizeze gaze naturale către Bulgargaz la sfârşitul lunii aprilie 2022.

Grupul Gazprom nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Bulgaria, stat membru al Uniunii Europene şi al NATO, s-a alăturat sancţiunilor internaţionale împotriva Rusiei din cauza invaziei acesteia în Ucraina, începută în 2022.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...