G4Media.ro

Budăi, după decizia Guvernului privind creşterile salariale în sistemul public: Majorările vor…

Foto: Edupedu.ro

Budăi, după decizia Guvernului privind creşterile salariale în sistemul public: Majorările vor fi în jurul sumei de 150 de lei / Impactul bugetar este la două miliarde de lei și se aplică din luna august/ Sunt vizaţi în jur de un milion de angajaţi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că majorirările salariale în sistemul public, aprobate vineri de Guvern, sunt în jurul sumei de 150 de lei pentru fiecare angajat, precizând că impactul bugetar este de două miliarde de lei, informează News.ro. El a precizat că acestă majorare vizează un milion de angajaţi. Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri, creşterile salarile în sistemul public.

Marius Budăi a fost întrebat la finalul şedinţei de Guvern ce înseamnă aceste majorări.

“În general, majorările vor fi în jurul sumei de 150 de lei la angajaţi şi sunt angajaţi care vor primi şi mai puţin, iar în afară de personalul medical care deja ştim că este la nivelul din 2022 mai sunt salariaţi în cadrul ministerelor care deja au atins pragul din 2022 şi acei salariaţi nu primesc majorarea pentru că deja sunt acolo. Aceste cheltuieli se vor face cu încadrarea în bugetul deja aprobat”, a explicat ministrul Muncii.

El a menţionat că impactul bugetar este în jur de două miliarde de lei.

“Impactul bugetar este în jur de două miliarde, undeva la 2,1 miliarde de lei. Nu este un impact bugetar suplimentar pentru că se face cu încadrarea în cheltuielile bugetare deja aprobate, este articol separat în ordonanţa de urgenţă. Ştiţi foarte bine că s-au blocat angajările pentru semestrul doi din anul 2022. La început de an au fost bugetate acele posturi vacante, deci avem economii şi se pot încadra aceste cheltuieli”, a transmis Marius Budăi.

El a precizat că de aceste majorări beneficiază un milion de angajaţi în sistemul public.

Ulterior, Ministerul Muncii a precizat că Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă de urgenţă, majorări salariale pentru personalul plătit din fonduri publice, având în vedere faptul că, în ultimii doi ani, drepturile salariale ale acestor persoane au fost îngheţate, ca urmare a măsurilor fiscal-bugetare adoptate în contextul economic actual, determinat de criza generată de pandemia de COVID-19, dar şi de criza războiului din Ucraina.

Majorările salariale se acordă începând cu luna august 2022, sub forma unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021, tuturor categoriilor de personal bugetar, cu excepţia celui care ocupă funcţii de demnitate publică şi a celui încadrat la nivelul administraţiei publice locale.

Majorările se acordă cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget, pe fiecare ordonator principal de credite.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Cu o singură mărire de pensie specială, au rezolvat toți pensionarii 😂😂
  Servim Patria ! Tragem apa ! 😂

 2. Ar trebui redus numărul de instituții bugetare inutile. De ce avem mai mult de 800.000. de mii de bugetari?!

 3. Ei și au făcut socoteala sa stea mult și bine la putere. Dau bani mulți în sistemul bugetar, măresc numărul angajaților la stat și astfel cu 1 500 0000 la care adăugăm ate 2-3 pentru fiecare se duc în 5 000 000 de votanți. Mai sunt votanții traditionali PSD și PNL și astfel nu mai e nicio ieșire, sau poate o ieșire masiva în strada!

 4. Bugetarii din august (retroactiv, că-i pe sfîrșite), dar pensionarii de la Sf. Așteaptă. Huo PSDNLUDMR!

 5. S-ar putea ca sărăcimea și prostimea să le dea planurile peste cap!tot așa cum le-au dat ei cu voturile!

 6. 150ron… 😂😂😂
  Sunteți plini de bani! 😂😂😂
  V-a dat de v-a julit!

 7. Legile care prevad cresterile salariale se fac de obicei in procente. Adica vor creste salariile cu 150 de lei doar pentru angajatii obisnuiti cu un salariu mediu.
  Pentru speciali vor creste cu mult mai mult, pentru ca maxim 150 de lei × 1 milion de angajati ar insemna 150 de milioane impact bugetar.
  Diferenta pana la 2 miliarde se duce in speciali, amici cu nea Petrica, cu Marcel, sau cu ailalti de la PNL.
  Budai minte din nou, prin omisiune, crezand ca suntem prea fraieri si nu stim sa calculam.
  Tupeul pesedistilor e fantastic, raman in continuare cei mai dezgustatori politicieni cu minciunile lor de toata jena.

 8. Iarasi si-au facut gaura la buget pentru ca nu vor mai fi aceleasi colectari care le-au avut pana acuma din multe motive care degeabe le explicam ca nu le inteleg.
  Adica urmeaza inflatie si alte mariri.

 9. Pentru bani încep să vândă țara bucată cu bucată, încetul cu încetul!