G4Media.ro

BREAKING Președintele Joe Biden: Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi

Sursa foto: Official White House Photo by Hannah Foslien

BREAKING Președintele Joe Biden: Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi

Președintele american Joe Biden afirmă că Vladimir Putin este în totalitate responsabil pentru moartea lui Aleksei Navalnîi într-o închisoare din Rusia. Președintele SUA, a făcut declarații, vineri seară, referitoare la moartea opozantului rus, anunțată de serviciul penitenciar, acolo unde ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare.

„Nu sunt surprins și sunt indignat de această știre”, spune Biden, citat de Sky News.

„El a ținut piept „cu curaj” corupției și violenței din cadrul administrației Putin”, spune președintele.

Joe Biden spune că nu are niciun motiv să nu creadă rapoartele privind moartea sa. „Nu faceți nicio greșeală, Putin este responsabil pentru moartea lui Navalny” și este „încă o dovadă a brutalității lui Putin”.

„Această tragedie ne reamintește miza acestui moment. Trebuie să asigurăm finanțarea pentru ca Ucraina să poată continua să se apere”, mai spune Biden, care vorbește despre responsabilitatea Camerei Reprezentanților.

„Putin și întreaga lume ar trebui să știe. Dacă vreun adversar ne-ar ataca, aliații noștri din NATO ne-ar susține, iar dacă Putin ar ataca un aliat NATO, SUA vor apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”.

„Oamenii din Rusia și din întreaga lume îl plâng astăzi pe Navalnîi. El a fost atât de multe lucruri pe care Putin nu le-a fost. A fost curajos. Avea principii… dedicat construirii unei Rusii în care exista și se aplica pretutindeni un stat de drept și care credea că Rusia, așa cum o știa el, este o cauză pentru care merită să lupte”.

Întrebat direct dacă a considerat că moartea lui Navalnîi a fost un „asasinat”, președintele american a răspuns:

„Nu există nicio îndoială că moartea lui Navalnîi este o consecință a ceva ce au făcut Putin și bătăușii săi”, a declarat Biden, citat de The Guardian.

Opozantul rus Alexei Navalnîi a murit în penitenciarul din Cercul Arctic în care ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru acuzații considerate motivate politic, a anunțat vineri serviciul penitenciar rus, citat de presa rusă și agențiile internaționale de presă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...