G4Media.ro

BREAKING Vânzarea mașinilor noi pe benzină și motorină ar putea fi interzisă…

BREAKING Vânzarea mașinilor noi pe benzină și motorină ar putea fi interzisă din 2035. Comisia Europeană a adoptat megapachetul de măsuri pentru reducerea emisiilor de carbon

Comisia Europeană ar putea interzice vânzarea mașinilor noi pe benzină și motorină, începând din 2035, după ce a propus miercuri ca toate noile vehicule să aibă emisii zero, de la această dată. Măsura face parte din cel mai ambițios plan de a aborda schimbările climatice, prezentat miercuri de către Bruxelles. Pachetul de propuneri va permite reducerea emisiilor nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990. Propunerile Comisiei trebuie discutate și aprobate și de statele membre şi Parlamentul European.

 • Pe scurt, propunerile vizează taxarea mai puternică a emisiilor de carbon rezultate din încălzire, transport și fabricație, impozitarea combustibilului folosit în aviație și taxarea la frontiera UE a importatorilor care aduc produse la a căror fabricare în afara blocului european au fost produse emisii de carbon, precum ciment, oțel și aluminiu. Motorul cu ardere internă nu va mai fi deveni istorie, ținând cont că vehiculele pe benzină și motorină nu vor mai putea fi vândute începând cu anul 2035.

„Realizarea acestor reduceri de emisii în următorul deceniu este crucială pentru ca Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic din lume până în 2050 și pentru ca Tranziția Verde Europeană să fie o realitate. Cu propunerile de astăzi, Comisia prezintă instrumentele legislative pentru a îndeplini obiectivele convenite în legea europeană privind clima și a transforma fundamental economia și societatea noastră pentru un viitor corect, verde și prosper”, arată un comunicat al executivului european.

Principalele propuneri:

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Să îmi pun un reminder, să îmi cumpăr mașină pe benzină în 2034, care să mă țină până în 2050.
  Oare benzină se va mai vinde , sau trebuie să îmi fac stoc de canistre ? Consum cam 40 de litri pe lună în medie, deci vreo 7500 de litri îmi ajung până nu o să mai pot conduce.

 2. Cine e baiat destept in tara asta, o sa cumpere din timp prelungitoare. Abia astept sa vad baietii cum arunca ei cablul de la etajul 10 ca sa-si incarce masina peste noapte. O sa fie fabulos in Romaina, in foarte scurt timp!!!!

 3. The Geat Reset – YOU will own nothing and you wl be happy!”
  Observați că nu scrie „NOI”, deoarece miliardarii și elita înstărită care au copt această ideologie-distopie nu intenționează să renunțe la conacele, iahturile, avioanele private, Rolls Royces, etc … Sunt doar cetatenii umili, oamenii obișnuiți care nu vor deține nimic pana in 2030. Ce obligatii au sefii de state fata de FEM, de klaus schwab si alte fosile globaliste sa respecte indicatiile care devin fapt implinit fara sa dezbata temele care sut oricum impuse cu forta, ca la oi???

 4. Poluare mare la mine la strada particule chestii cik de la avioane, vapoare si tiruri…

 5. Si curentul electric cum se produce ? Nu cumva prin consumarea de combustibili fosili ? Ca energia verde functioneaza si nu prea : puteri mici, fotovoltaicele nu merg noapte sau cand este foarte innorat, eolienele nu merg cand nu este vant, etc.
  Ce sa mai vorbim de capacitatea acumulatorilor.
  Baietii astia din Europa au inceput, cam de mult sa faca proiecte de tipul „cincinalul in 4 ani „

  • Pai asta e si chestia ca tehnologia energiei verde nu mai poate avansa mai mult fara o cerere substantiala din partea populatiei si statelor. Ai uitat de biogaz acolo, care este verde. Nu inteleg cum unii se declara impotriva, faptul ca nu vedeti CO2 ul nu inseamna ca nu exista, preferati sa dati bani pe medicamente decat pe taxe? Mai uitati-va si voi pe grafice si vedeti ce boli au crescut odata cu poluarea.

 6. Pregatiti-va sa fiti mai saraci.

 7. Până la urmă, cine e de fapt Comisia Europeană? E ca un fel de guvern european. Mie mi se pare că asta seamănă cu o ordonanță de urgență. De ce această temă nu este votată în Parlamentul European, în care sunt aleșii „poporului” UE?

  Este cea mai mare aberație pe care o puteau scoate ăștia din UE! Se va întoarce împotriva lor, iar la următoarele alegeri se vor întreba de ce au ajuns partidele populiste să câștige majoritatea voturilor.

  • Euroutopia verde isi traieste ultimele clipe. Nu-i problema. Franta a anuntat deja ca nu este de acord. Oare s-a gândit entitatea suprastatala de la Bruxelles cate milioane de oameni vor rămâne șomeri? Traim intr-o lume irațională, guvernată exclusiv de interese politice. Nu este nimic de inteles. Astept niste scurgeri de informații privind adevăratul motiv al acestor decizii in Europa.

  • Foarte bine punctat. Trebuie să fie ceva în spatele unei asemenea decizii absurde.

 8. 2035 … Anul in care ne vor pomenii gandacii cu nostalgie …