G4Media.ro

Al cincilea caz de coronavirus a fost confirmat în România, la Timișoara

Sursa foto: G4Media.ro

Al cincilea caz de coronavirus a fost confirmat în România, la Timișoara

Al cincilea caz de coronavirus a fost confirmat în România, la Timișoara, la un nepot de 16 ani al bărbatului depistat marți cu virusul, au anunțat responsabilii guvernamentali.

Întrebat, la Parlament, dacă s-a confirmat la Timişoara al cincilea caz de coronavirus, ministrul Sănătății, Victor Costache, a răspuns: „Cel de ieri s-a negativat şi s-a pozitivat un contact”.

„Din informaţiile pe care le am este confirmarea faptului că ancheta epidemiologică este folositoare, faptul că sunt identificate aceste persoane care sunt puse rapid sub tratament”, a spus Costache.

Potrivit unui comunicat al Grupului de comunicare strategică, „este vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani”.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, precizează sursa citată.

De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat, se mai arată în comunicat.

Este a treia persoană din Timișoara pentru care se confirmă infectarea cu coronavirus.

În total, până acum, au fost depistate cinci cazuri în România. Primul pacient, un bărbat din județul Gorj care a intrat în contact cu un cetățean italian infectat, s-a vindecat și a fost externat marți.

Un alt caz este cel al unui bărbat din Maramureș, care este internat la Cluj.

De asemenea, o femeie din Timișoara care a venit din Italia a contractat virusul și este internată. Marți a fost confirmată și infectarea unui bărbat tot din Timișoara care a stat lângă ea în avionul care i-a adus din Italia.

Citește și

OFICIAL Peste 10.000 de persoane sunt izolate la domiciliu în România, pentru a limita extinderea infecțiilor cu coronavirus

Sursa foto: G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. astia chiar sunt ” fruncea „!!!! :))))

    PS putin haz de necaz nu strica…nu incepeti cu injuraturile

  2. Daca te-a prins gripa nu mai ai cei face. Incep sa trag de fiare si sa dau burta jos.

  3. Fuga la Cora ca au hartie igienica

  4. Erau unii mai devreme care caraiau p’aici „avem dezinfectanti naturali, cheltuiala inutila pentru dezinfectanti, etc”. Tare-s curioasa ce au de spus acum!

  5. Circul asta cu izoleta e absolut necesar?

    • Nu este niciun circ, este pentru a proteja pe cei din jurul pacientului. Faptul că la Timișoara se tratează cu seriozitate aceasta problemă și se respecta procedurile e un lucru foarte bun și normal.

    • Da, e absolut necesar. Personalul medical poate sa contacteze virusul si apoi se imbolnavesc toti astia care se cred prea cool pentru medicina preventiva.

  6. Nu inteleg circul cu izoleta. Izoleta e mai macabra decat virusul in sine. Apoi ok, te baga la izolare ca sa ce? In afara de faptul ca te izoleaza pt ca statul nu are incredere in tine sa stai inchis in casa, nu rezolva nimic. Decat creaza un disconform mult mai mare decat gripa in sine.
    Circ pe paine. Astea sunt 5 cazuri de praf in ochi. In realitate e foarte clar ca sunt mult mai multe dar statul vrea sa dea impresia ca detine controlul.

    Adica barbatul din Timisoara a luat virusul dupa ce a stat langa un stain o ora pe scaun dar nu a dat mai departe la toti prietenii cu care a vorbit(in afara familiei), la tanti Geta de la magazin, in tramvai, la birt etc etc….

    • Pentru ca procedurile internationale si directivele OMS-ului sunt niste chestii neimportante in fata parerii tale avizate de epidemiolog international cu o vasta experienta.

  7. I m sorry