G4Media.ro

Botoşani, primul judeţ care a încheiat recenzarea populaţiei estimate

Sursa foto: Pixabay

Botoşani, primul judeţ care a încheiat recenzarea populaţiei estimate

Botoşaniul este primul judeţ în care s-a finalizat acţiunea de recenzare a întregii populaţii estimate la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, a declarat, pentru Agerpres, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Botoşani, Valentin Popa.

Potrivit acestuia, cei 362 de recenzori din judeţul Botoşani au realizat chestionare pentru toţi cei 365.000 de locuitori prevăzuţi în programul de recenzare.

„Am reuşit să fim primul judeţ care termină recenzarea cu ajutorul recenzorilor din teren care au dus o muncă foarte grea în perioada aceasta. Noi am ajuns primii la populaţia ţintă pe care a estimat-o INS (Institutul Naţional de Statistică, n.red.) la 1 decembrie 2021″, a afirmat Popa.

Acesta susţine că la nivelul judeţului Botoşani au funcţionat foarte bine atât autorecenzarea, cât şi recenzarea pe teren a personalului angrenat în această acţiune.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Aș paria că minim 35-40% sunt plecați în străinătate jj

  • Astia 35-40% de care zici, probabil ca nici nu stiu ca au fost recenzati. Au primariile suficiente date ca sa completeze destule formulare de recenzare ca sa deie frumos in statistici.

 2. Nespălații din sud să ia exemplu de spirit civic de la moldovenii ‘proști’.

 3. @Satanistule, si eu sunt botosanean. Dar acest „razboi” ar trebui sa se incheie.

 4. Majoritatea recenziilor sunt făcute din pix de domnii și doamnele recenzori, aleși pe sprânceană de către decidenții politici locali.

  Caz real:
  Am completat onlain, dar din cauză că bătea vântul, vreo 3 întrebări s-au agățat prin crengi și nu au mai ajuns la mine. Verdict: Neaprobat.

  Într-o zi, pe când mă-ntorceam de la scaldă, găsesc în ușă o țîdulă de la domn Recenzor. Îmi zice să-l sun să stabilim o întâlnire.

  îl sun Luni pe la prânz, dormea săracul, l-am trezit… zic să stabilim o dată și oră pentru tâlnirea face to face. Mă-ntreabă numele, adresa, CâiNePeul, dacă locul fătării e Dumbrava și câte lighioane locuiesc în scorbură. Zic una, evitând să-i spun că-s om, nu câne. El zice, aaa, dacă e o singură jivină puteți considera că recensământul e făcut. Zic, Da? Ochei, mare mulțămită!

  Ieri pe-nserate, ațipisem puțin, când deodată CIOC, CIOC, CIOC… bătea cineva în scoarță. Mă duc și mă uit pe vizor… era chiar Recenzorul Roșu, probabil venise după șpagă sau poate era Lupul din poveste… bine că nu i-am deschis.