G4Media.ro

Boris Johnson revine Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele Zelenski, de Ziua…

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Boris Johnson revine Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele Zelenski, de Ziua Unității Ucrainene

Fostul premier britanic Boris Johnson a revenit duminică la Kiev, în contextul în care țara a marcat Ziua Unității Ucrainene, și s-a deplasat la Bucea și Borodianka împreună cu șeful administrației militare regionale din Kiev, Oleksii Kuleba, transmite CNN.

Fostul premier britanic a fost văzut luând notițe în timpul vizitei la Borodianka, pe care rușii au ocupat-o timp de o lună la începutul războiului. Întrebat de Johnson despre câți dintre cei care au fugit din oraș s-au întors, Kuleba a spus că populația a revenit la aproximativ 60% din cea de dinainte de război.

Johnson a vizitat o expoziție dedicată masacrului de la Bucea, a depus flori la locul unei gropi comune și a declarat că „Marea Britanie va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”.

De asemenea, el s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev pentru a promite sprijinul său continuu și pentru a întreba cum ar putea ajuta Ucraina.

Johnson l-a informat pe Zelenski despre vizita sa la Borodianka și Bucea, descriind ceea ce a văzut ca fiind „îngrozitor”.

Zelenski i-a mulțumit lui Johnson, care a vizitat țara de mai multe ori în perioada în care a fost premier, pentru sprijinul său, numindu-l într-o postare pe Telegram „un adevărat prieten al Ucrainei”.

Ziua Unității Ucrainene marchează aniversarea unificării dintre Republica Populară Ucraineană și Republica Populară Ucraineană de Vest, semnată în 22 ianuarie 1919.

Johnson a devenit unul dintre cei mai vocali susținători ai Ucrainei în timpul mandatului său și a fost văzut ca un aliat special la Kiev.

El a fost unul dintre primii lideri străini care a vizitat capitala ucraineană la începutul lunii aprilie și a mai revenit de două ori în perioada în care era încă premier britanic – în iunie și în august, cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Bine ca Boris revine Kiev. Daca revenea la Kiev era altceva. 😁

  2. Din 2 una, ori s-a amorezat de Olenka, ori de Ze, oricare dintre optiuni pare valabila…

  3. A revenit la Kiev în calitate de biciclist.. :))