G4Media.ro

Boris Johnson refuză să-l demită pe consilierul său, Dominic Cummings. Opoziția îl…

Boris Johnson refuză să-l demită pe consilierul său, Dominic Cummings. Opoziția îl acuză pe premierul britanic că-l favorizează pe Cummings, deși el a încălcat măsurile de izolare având simptome de Covid-19

Dominic Cummings, consilierul principal al premierului britanic Boris Johnson se află în mijlocul unei furtuni politice, de când două ziare au dezvăluit vineri seară că a plecat la sfârşitul lunii martie cu soţia sa şi cu fiul lor la părinţi în Durham (400 km nord-est de Londra), în timp ce avea simptome de coronavirus.

Un martor ocular citat de The Sunday Mirror şi The Observer a spus, de asemenea, că l-a văzut pe Cummings într-un cunoscut punct turistic aflat la circa 50 de kilometri de Durham pe 12 aprilie. Consilierul a fost văzut din nou la Durham pe 19 aprilie, după ce se recuperase deja şi se întorsese la Londra, au scris The Guardian şi Mirror în ediţiile lor de duminică.

Opoziția i-a solicitat lui Boris Johnson să-l demită pe Cumming. Inclusiv membri ai Partidului Conservator al lui Johnson s-au alăturat apelurilor de demitere a lui Cummings.

Premierul a spus într-o conferință de presă că a purtat o discuție lungă cu Cummings și a ajuns la concluzia că el a urmat „instinctele oricărui tată şi oricărui părinte” şi că „în orice privinţă, a acţionat responsabil şi legal şi cu integritate” – relatează Agerpres. În consecință, a subliniat că nu-și va demite consilierul.

Opoziția a reacționat imediat: „Este o insultă faţă de sacrificiile făcute de poporul britanic faptul că Boris Johnson a ales să nu întreprindă nicio acţiune împotriva lui Dominic Cummings”, a scris pe Twitter,  Keir Starmer, liderul Partidului Laburist.

În vârstă de 48 de ani, Dominic Cummings este considerat arhitectul campaniei pentru referendumul din 2016 care a dus la Brexit.

Neil Ferguson, epidemiolog la Imperial College London, de asemenea şi-a dat demisia din funcţia de consultant al guvernului după ce a recunoscut că a încălcat regulile de izolare. În situaţii similare s-au aflat şi alţi oficiali de rang înalt din Regatul Unit, care au demisionat recent. Principalul consilier medical al guvernului scoţian Catherine Calderwood a demisionat după ce a ignorat propriile sfaturi şi a călătorit la o a doua reşedinţă într-o zonă rurală de pe coasta de est a Scoţiei. Neil Ferguson, epidemiolog la Imperial College London, de asemenea şi-a dat demisia din funcţia de consultant al guvernului după ce a recunoscut că a încălcat regulile de izolare.

Guvernul britanic a fost ţinta criticilor de săptămâni întregi. Bilanţul deceselor în ţară a depăşit 36.000, făcând din Marea Britanie naţiunea cu cel mai mare număr de victime din Europa, scrie dpa.

Sursa Foto: Facebook/ Boris Johnson

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Legea nu e pentru căței!
    Valabil și-n România, vezi cazurile puliticienilor care nu poartă mască, precum și-n UK… Diferența e că acolo au mai fost unii care și-au dat, totuși, demisia.

  2. Legea nu e DECÂT pentru căței!
    Valabil și-n România, vezi cazurile puliticienilor care nu poartă mască, precum și-n UK… Diferența e că acolo au mai fost unii care și-au dat, totuși, demisia.

  3. Apreciatul politician a adaugat: „Ce, n-ai mai loat tzeapa? Fortza steaua.”

    • Cei care sant lideri de opinie,mai mult sau mai putin creați de presa,si cei care sunt in fruntea unor entități structurale,chiar si statale si ignora aceasta pandemie au o problemă de înțelegere a fenomenului,sau sant disperați ca pierd „teren”.Acest mod de recuperare este josnic si dezvăluie lumii întregi că tot cu josnicii au ajuns în fata.Pana si lumea musulmană, la cat este ea de religioasa,a înțeles că acest virus este foarte periculos si ca distanțarea socială este cea mai eficienta metoda de al tine in frâu.Suceava,la noi,a arătat ce înseamnă să începi sa-l scapi de sub control.Si pentru ca dezastrul sa se produca nu e suficient decât să se rupă echilibrul,Propaganda antivirus ar fi inceputul ruperii ireversibile a acestui echilibru precar in care TRAIM(prognoza arata că vara aceasta va fi umedă și racoroasa).

  4. acuma, na, chiar și să vrea nenea Boris, nu-l poate demite pe Dr. Strange ;), că face discurile alea de plasmă și aruncă tot Universul cu 3 minute înainte de demitere..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.