G4Media.ro

Boris Johnson, despre atentatele din 11 septembrie: În timp ce ameninţarea persistă…

Sursa foto: Twitter/ UK House of Commons

Boris Johnson, despre atentatele din 11 septembrie: În timp ce ameninţarea persistă astăzi, putem spune acum, privind retrospectiv după 20 de ani, că teroriștii nu au reuşit să ne zdruncine încrederea în libertate şi democraţie

Autorii atentatelor jihadiste de la 11 septembrie din Statele Unite nu au zdruncinat încrederea „în libertate şi democraţie”, a estimat premierul britanic, Boris Johnson, cu ocazia comemorării acestor atacuri, notează AFP.

„În contextul în care teroriştii au impus povara lor de durere şi suferinţă şi în timp ce ameninţarea persistă astăzi, putem spune acum, privind retrospectiv după 20 de ani, că nu au reuşit să ne zdruncine încrederea în libertate şi democraţie”, a declarat liderul conservator într-o mesaj video care va fi difuzat sâmbătă la un eveniment comemorativ la London Olympic Park.

„Nu au reuşit să ne dividă naţiunile, să ne facă să ne abandonăm valorile sau să ne facem să trăim cu frică permanentă”, a continuat Boris Johnson, născut la New York.

„Faptul că ne adunăm astăzi – cu durere, dar şi cu încredere şi hotărâre – demonstrează eşecul terorismului şi forţa legăturilor care ne unesc”, a insistat el în legătură cu atentatele care au costat viaţa 67 de cetăţeni britanici.

Boris Johnson a vorbit despre revenirea talibanilor la putere la Kabul, la 20 de ani după ce a fost alungaţi de Statele Unite care i-au acuzat că îl adăposteau pe liderul Al Qaida, Osama Bin Laden, ucis în mai 2011 în Pakistan.

În opinia sa, „recentele evenimente din Afganistan nu fac decât să ne întărească hotărârea de a ne aminti de cei care au fost luaţi de lângă noi, de a-i preţui pe supravieţuitori şi pe cei care sunt în continuare în doliu şi de a nu renunţa la încrederea noastră în libertate şi democraţie”.

În timp ce guvernul britanic a făcut cunoscut că îi va judeca pe talibani după acţiunile lor, şeful serviciilor de informaţii interne, Ken McCallum, a declarat că evenimentele din Afganistan i-au „stimulat” pe extremişti şi le-au dat „un impuls moral”, spunând că serviciile sale rămân deosebit de „vigilente” în faţa ameninţării teroriste, relatează Agerpres.

Sursa foto: Twitter/ UK House of Commons

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Un bufon ridicol, ajuns in fruntea UK doar fiindcă Opoziția e inca si mai bolșevizată.

  2. Pe tine nu te zdruncina nici aia care hackuiesc persoane mereu prin londra, dar o infrangere rusinoase.

  3. Daca spui ca Mohammed era un pedofil si ca nimeni nu ar trebui sa ii urmeze „invataturile” in secolul 21 esti anuntat ca esti rasist si „islamofob” si in unele tari din UE iti pierzi jobul sau esti bagat la parnaie.Dar daca crezi ca un pedofil era omul ideal,nu.
    Eu zic ca teroriștii au reuşit să ne zdruncine încrederea în libertate şi democraţie foarte tare si ca ei au castigat.

  4. Teroriștii n-au reușit, e adevărat, dar ați reușit voi.