G4Media.ro

Boris Johnson avertizează că ar putea fi decise restricţii mai severe pentru…

Boris Johnson avertizează că ar putea fi decise restricţii mai severe pentru combaterea epidemiei / Închiderea școlilor, măsură luată în Marea Britanie în primul val al pandemiei, printre posibilele măsuri 

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a avertizat că în Anglia ar putea fi decise restricţii mai severe pentru combatarea rapidei propagări a SARS-CoV-2, atribuită unei noi variante a virusului, transmite AFP, transmite Agerpres.

Conform cifrelor oficiale comunicate duminică, aproape 55.000 de persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore, depăşindu-se pragul de 50.000 pentru a şasea zi consecutiv.

‘Este posibil să fim nevoiţi să facem în săptămânile următoare lucruri care vor fi mai dificile în mai multe părţi ale ţării’, a spus Johnson la BBC, menţionând că închiderea şcolilor, o măsură luată în primul val al pandemiei, ‘este unul din aceste lucruri’.

Deşi a declarat că educaţia copiilor este o ‘prioritate’, el a subliniat că trebuie recunoscut ‘impactul noii variante a virusului’.

Trei sferturi din populaţie se află sub restricţii de circulaţie, iar reînceperea cursurilor a fost amânată pentru unii elevi, mai ales la Londra şi în sud-estul Angliei, afectate în mod special de creşterea numărului de infectări.

În regiunile unde şcolile sunt deschise, Boris Johnson i-a încurajat pe părinţi să-şi trimită copiii, subliniind că aceştia se vor afla ‘în siguranţă’. ‘Riscul pentru copii şi tineri este foarte, foarte redus’, a dat el asigurări.

În schimb, sindicatul National Education Union (NEU), al cadrelor didactice, consideră că şcolile ar trebui să rămână închise ca măsură preventivă.

Guvernul britanic mizează pe vaccinuri pentru a frâna răspândirea virusului.

În Marea Britanie va începe luni administrarea vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford şi grupul AstraZeneca. În total, 530.000 de doze vor fi disponibile de luni, iar zeci de milioane până la finele lui martie, din cele 100 milioane comandate de guvernul britanic.

Peste un milion de oameni din Regatul Unit au primit deja o doză de vaccin Pfizer/BioNtech, a cărui administrare a demarat la 8 decembrie.

Guvernul a decis să amâne cu trei până la 12 săptămâni administrarea celei de-a doua doze, pentru ca un număr maxim de persoane să poată primi o primă doză, o decizie care a provocat uimire.

‘De fiecare dată când vaccinăm pe cineva a doua oară, nu vaccinăm o altă persoană pentru prima dată. Aceasta înseamnă că ratăm ocazia să reducem considerabil riscul ca persoanele cele mai vulnerabile să se îmbolnăvească grav de COVID-19’, a justificat Jonathan Van-Tam, medicul-şef adjunct pentru Anglia, în paginile Mail on Sunday.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Eu tot am convingerea ca mentinerea scolilor deschise a contribuit masiv la cresterea numarului de cazuri in Marea Britanie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.