G4Media.ro

Borcea cere să fie eliberat condiționat: Am muncit non-stop în penitenciar/ Am…

Borcea cere să fie eliberat condiționat: Am muncit non-stop în penitenciar/ Am participat la toate cursurile și programele/ Am fost vizitat de toți cei 9 copii și am ținut legătura cu familia

Update: Judecătoria Sectorului 4 a amânat pentru miercuri cererea fostul finanţator al clubului Dinamo Cristian Borcea de a fi eliberat condiţionat din penitenciar. Acesta și-a justificat solictarea susţinând că a muncit „non-stop” şi a participat la cursuri şi programe în închisoare.

Declarațiile lui Borcea în instanță

 • Am achitat prejudiciile din proprie inițiativa plus peste 2 milioane de euro penalități
 • Am muncit in towte cele 5 luni in fiecare zi
 • Am participat la toate cursurile și programele unele nu au fost creditate di nu am mers după câștig
 • Nu se putea merge la mai mult maxim 1 activitate pe luna. Sa mergi și la munca și la activitate nu se putea
 • Am fost vizitat de cei 9 copii in penitenciar am ținut legătura cu mediul familiar (!)
 • Am peste 2 ani de zile in plus pentru condiționare, nu am nicio sancțiune
 • Am muncit pe propria semnătura și am muncit non stop
 • Nu știu ce as putea sa mai fac
 • Va rog mult sa fiți de acord cu concluziile avocati mele

Avocata acestuia, Alice Drăghici, a declarat că Borcea a executat 2.400 de zile de detenţie, depăşind fracţia prevăzută de lege pentru a beneficia de eliberare condiţionată, el având 414 zile câştigate prin muncă.

„A fost stăruitor în muncă. A fost internat pentru monitorizarea afecţiunii cardiace pe perioada de carantină. După carantină, a fost transferat la Jilava şi a cerut să fie selectat la muncă. Nu a fost sancţionat niciodată, fiind recompensat gradual cu vizite şi părăsirea penitenciarului. A urmat nenumărate programe socio-educative. Cea mai concretă dovadă de regret este că el a plătit prejudiciul. Păstrează legătura cu familia şi a fost vizitat ori de câte ori a fost posibil de către toţi cei nouă copii”, a arătat avocata.

În replică, procurorul de şedinţă a afirmat că Borcea nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat mai devreme din penitenciar.

„Din punctul nostru de vedere trebuiau evidenţiate aspecte esenţiale în ceea ce priveşte stăruinţa în muncă şi reeducare. Timpul petrecut în detenţie nu reprezintă pentru noi o dovadă relevanta, având în vedere numărul mare al infracţiunilor. Nu rezultă din programul educaţional că s-a remarcat în mod deosebit”, a precizat procurorul.

Cristian Borcea are o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare, rezultată în urma contopirii pedepselor primite în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi în dosarul transferurilor din fotbal. (Sursa: Agerpres)

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. tufatorul din bucale… dati-i ma drumu’ c-au iesit toti. i-a „scos” tutorel…

 2. Pai cum a muncit non-stop daca a si facut copii, a fost si vizitat si a tinut legatura cu familia?!

 3. Munca grea, frate! Mult mai usor i-ar fi fost daca ar fi fost angajat la o banca de sperma, unde fisa postului l-ar fi obligat doar sa faca plinul la fiole, fara preludiu si fara lugu-lugu…

 4. „Am muncit non-stop”… sa intelegem ca mai sunt alti 10 copii „pe drum”?

 5. Ei si ce daca ai muncit si ai tinut legatura cu familia ? Vrei si o prima ? Si noi muncim de ne sar capacele, sa ne itretinem familia, asa ca stai acolo si termina-ti pedeapsa, penalule .

 6. Consider exagerat ce i se intimpla. La case mai mari care au furat efectiv din banii tarii nimic nu se intimpla iar la ăsta care se infrupta din banii lor la ligă ….care in definitiv nu sunt banii tarii. Părerea mea. Mi se pare exagerat

  • Ăăăăă…
   Si zici ca plajele alea de la Mamaia erau ale ligii?
   Adica marele borcea e doar un administrator de bloc care a fugit cu banii asociatiei?

 7. Cristi Borcea afirma ca, pentru a scapa de parnaie, „nu stiu ce as putea sa mai fac”. Ai putea sa nu mai incalci legea, banditule. V-ati obisnuit sa iesiti din parnaie inainte de a intra
  Comentariu editat

 8. Ar fi fost esential sa spuna ca regreta faptele comise si sa demonstreze ca se caieste. Din articol am impresia ca regreta ca a fost prins. Nici-un judecator cinstit nu ar trebui sa-l elibereze conditionat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.