G4Media.ro

Bogdan Aurescu vrea o nouă reuniune comună a guvernelor României și Israelului

Bogdan Aurescu vrea o nouă reuniune comună a guvernelor României și Israelului

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o convorbire telefonică cu omologul său israelian, Gabriel Ashkenazi, cu care a discutat despre Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, dar şi despre planificarea unei noi reuniuni comune a celor două Guverne, pentru viitor a unei

„Cei doi înalţi oficiali au agreat necesitatea planificării, de preferinţă în prima parte a anului viitor, a celei de-a treia reuniuni comune a celor două Guverne”, se precizează în comunicatul transmis de Ministerului Afacerilor Externe (MAE), conform Agerpres.

Cei doi miniştri au subliniat relațiile româno-israeliene, „bazate pe o bogată relaţie cu valenţe strategice”, consolidată pe parcursul celor peste şapte decenii de relaţii diplomatice neîntrerupte, şi au exprimat aprecierea pentru comunitatea de origine românească din Israel.

Ministrul român a reiterat totodată sprijinul constant al României pentru consolidarea relaţiei şi dialogului UE-Israel, inclusiv cu privire la Procesul de Pace din Orientul Mijlociu.

De asemenea, cei doi înalţi oficiali au făcut un schimb de opinii cu privire la stadiul combaterii pandemiei de COVID-19, ministrul israelian transmiţând felicitări pentru modul în care Guvernul român a gestionat criza, precizează MAE.

În acest context, s-a menţionat importanţa reluării zborurilor directe între cele două state atunci când condiţiile o vor permite.

„Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat susţinerea României pentru o soluţie durabilă generată de Procesul de Pace, fundamentată pe soluţia celor două state, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate, aceasta fiind singura opţiune viabilă care răspunde aspiraţiilor ambelor părţi. A arătat că România s-a pronunţat în mod constant, inclusiv la nivel UE, în favoarea evitării actelor unilaterale şi pentru angajarea ambelor părţi într-un dialog constructiv cu reluarea negocierilor directe între cele două părţi implicate, în vederea identificării unei soluţii durabile”, mai subliniază MAE.

Aurescu a adresat invitaţia omologului său de a vizita România cât mai curând, invitaţia fiind acceptată.

 

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Pai da, romania 2.0! Cu astia facem reuniuni, cu cei care cumpara romania bucata cu bucata, teren cu teren, ap cu ap, bloc cu bloc!

    Aurescule, tu ala fara masca, cu trabuc! STF!!! Special nenorocit ! Tradatori de neam si tara!

  2. Cum ținea Aurescu telefonul? Cu mănușițele și trabucul în cealaltă mână?
    Ăsta e cel mai ridicol membru al cabinetului Orban. E un record.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.