G4Media.ro

Bogdan Aurescu: Voi ruga instituțiile europene să susțină rezolvarea crizei gazelor din…

Bogdan Aurescu: Voi ruga instituțiile europene să susțină rezolvarea crizei gazelor din Republica Moldova

Ministrul interimar al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat, luni, că îi va informa pe şefii diplomaţiilor europene, reuniţi la Luxemburg, despre criza alimentării cu gaze naturale din Republica Moldova şi îi va ruga să ajute Chişinăul să depăşească această situaţie, potrivit Agerpres.

„O să îi informez pe colegii mei în legătură cu criza din Republica Moldova în ceea ce priveşte alimentarea cu gaz natural. Este un moment critic pentru Guvernul de la Chişinău. Asta se întâmplă din cauza schimbărilor bruşte făcute de Rusia în ceea ce priveşte condiţiile de furnizare şi costurile la gaz natural. Astfel, îi voi ruga pe colegii mei şi instituţiile europene să susţină, cu experţi şi ajutor financiar, rezolvarea acestei crize, deoarece depăşirea crizei va permite Guvernului de la Chişinău să implementeze procesul ambiţios de reforme la care s-a angajat după alegerile de pe 11 iulie”, a declarat Aurescu, înaintea Consiliului Afaceri Externe ce are loc la Luxemburg.

Potrivit lui Aurescu, pe agenda reuniunii se află şi o propunere susţinută de România de a include în pachetul privind viitorul Parteneriatului Estic o mai mare coordonare în ceea ce priveşte dimensiunea de securitate.

„Cinci din şase ţări din Parteneriatul Estic au conflicte îngheţate pe teritoriul lor şi România a sugerat includerea acestor conflicte îngheţate pe agenda Consiliului Afaceri Externe”, a explicat ministrul.

El a subliniat este „foarte important” să se facă eforturi pentru „o mai mare” asistenţă financiară şi tehnică pentru reformele structurale din Parteneriatul Estic.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Daca va basiti cu totii rezolvati problema partial … A ajuns sa fina vestul din est. E o realizare.

  • Daca Moldova si-ar fi temperat nitel discursul si atitunea fata de Rusia, ar fi obtinut mai mult decat poate obtine Aurescu la Bruxelles.

 2. Bine ca am rezolvat toate problemele din țarisoara noastra, si avem timp de ale altora!

 3. Aurescu, tu esti Ministrul de Externe al Romaniei sau al Moldovei?

  De problemele de gaz ale Romaniei nimic?

  De problemele cu pandemia in Romania nimic? Nu cerem ajutor Europei? Sa cerem medici, medicamente, echipamente etc? Suntem un „stat esuat” ba

 4. Domnule Aurescu, serios? Romania e in groapa comuna, fara medicamente, fara tratamente, fara spitale, si dumneata mori de grija gazului pt moldoveni? Muta-te domle la Chisinau si scuteste-ne de circul asta penibil!

 5. Care e criza, nu e presiune pe țevi sau nu sunt bani pt plata?

 6. Ministrasule, stii ca si noi, romanii nemoldoveni, avem probleme cu gazele, cu preturile, cu astea?
  De mare diplomat ce te dai, de ce nu negociezi si tu sa cumparam niste medicamente, sa nu mai murim ba cu prosti ca voi in fruntea bucatelor!