G4Media.ro

Bode: România se alătură proiectului-pilot pentru acţiuni în domeniul azilului şi managementului…

Sursa Foto: Facebok/ Lucian Bode

Bode: România se alătură proiectului-pilot pentru acţiuni în domeniul azilului şi managementului frontierelor / Jucăm un rol cheie în securizarea frontierelor externe ale UE

România se alătură proiectului-pilot pentru acţiuni în domeniul azilului şi managementului frontierelor, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Ministrul român a semnat, vineri, la Bruxelles, alături de comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, scrisoarea de intenţie privind lansarea unui proiect-pilot ce prevede concretizarea mai multor instrumente eficiente de acţiune în domeniul azilului, returnărilor, managementului frontierelor şi cooperării internaţionale, pornind de la bunele practici româneşti existente deja în aceste domenii.

”România se alătură acestui proiect-pilot pentru a da un semnal clar privind angajamentul profund pentru gestionarea provocărilor generate de migraţie şi pentru a arăta încă o dată că acţionăm întotdeauna în spiritul solidarităţii şi responsabilităţii europene”, a scris Bode pe Facebook.

Proiectul-pilot va beneficia de sprijinul operaţional, tehnic şi financiar al Comisiei Europene şi al agenţiilor UE din domeniul afacerilor interne, precum Agenţia Uniunii Europene pentru Azil (EUAA), EUROPOL şi FRONTEX.

„Pasul important făcut astăzi este un rezultat al contribuţiei concrete venite din partea României pentru gestionarea durabilă a provocărilor generate de migraţie la nivel european. Vom acţiona atât pentru a consolida capacitatea autorităţilor române de a face faţă provocările generate de migraţie, dar şi pentru a arăta că acest proiect-pilot poate fi o sursă de inspiraţie valoroasă şi pentru alţi parteneri europeni”, a spus Bode.

Ministrul de Interne a precizat că migraţia este o provocare europeană, care necesită soluţii cuprinzătoare şi coordonate, iar managementul eficient al frontierelor, cooperarea internaţională, procedurile rapide de azil şi returnare sunt esenţiale pentru gestionarea acestei provocări în toate aspectele sale.

„Avem şansa de a valorifica constructiv experienţa noastră în gestionarea migraţiei la nivelul întregii UE, deoarece România, din poziţia geografică strategică în care se află, joacă un rol cheie în securizarea frontierelor externe ale UE şi contribuie efectiv la asigurarea unui nivel ridicat de securitate pentru întreaga UE”, a arătat Lucian Bode.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. „Jucăm un rol cheie în securizarea frontierelor externe ale UE”

    Bun, și când aderă România la Spațiul Schengen?!

  2. Nu joaca nimic. Poate Bode joaca hora furtului

  3. Cand auzim asigurari de la astia ca ne apara imi vine sa fug sa ma inarmez ca sa ma apar singur.

  4. Bode esti campion la PACALICI….