G4Media.ro

Bode, înaintea Consiliului JAI: Azi mandatul meu e unul foarte clar și…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Bode, înaintea Consiliului JAI: Azi mandatul meu e unul foarte clar și simplu: voi solicita dezbatere și vot pentru aderarea României la spațiul Schengen / Orice compromis pentru România îl vom accepta

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, joi, înaintea participării la Consiliului JAI, că  mandatul său este unul foarte clar și simplu, respectiv va solicita dezbatere și vot pentru aderarea României la spațiul Schengen. „Orice compromis pentru România îl vom accepta”, a precizat Bode.

Ministrul a dat de înțeles că România ar accepta inclusiv decuplarea de Bulgaria.

„Este un eveniment important, pe care îl așteptăm de 15 ani, de la momentul aderării și de 11 ani, de când îndeplinim absolut toate condițiile. România se comportă ca un stat Schengen de 11 ani. Din păcate, în acești 11 ani România nu a beneficiat și de drepturile de stat Schengen, iar pierderile sunt incomensurabile”, a afirmat Lucian Bode.

Acesta a apreciat că „este un moment de cotitură în istoria României și în istoria UE”.

„Aderarea la spațiul Schengen e o aspirație legitimă, firească a românilor. Doresc să le mulțumesc pentru răbdare”, a adăugat Bode.

„Astăzi, aici, România va solicita un singur lucru: respect”, a subliniat Bode.

„Azi, mandatul meu e unul foarte clar și simplu: voi solicita dezbatere și vot pentru aderarea României la spațiul Schengen”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne.

Lucian Bode a precizat că acesta este primul punct pe ordinea de zi a Consiliului JAI, iar argumentele României sunt arhicunoscute și sunt susținute de către președinția cehă a UE, de către Comisia Europeană, de majoritatea statelor membre, cu excepția Austriei.

„Sunt încrezător într-un rezultat pozitiv pentru România și ridicarea controalelor la frontieră din 2023”, a adăugat Bode.

Lucian Bode a mai declarat că „orice compromis în interesul României îl vom accepta”.

„Intrăm la vot pentru aderarea împreună a României și Bulgariei. Funcție de pozițiile pe care le vor avea miniștrii de Interne azi aici, lucrurile pot evolua într-o direcție sau alta. Mandatul meu e să susțin interesul României”, a spus Bode, întrebat dacă România ar fi de acord cu decuplarea de Bulgaria.

„Noi am pornit pe acest drum împreună cu Bulgaria, am fost evaluați împreună cu Bulgaria. Suntem într-un parteneriat și relații de bună vecinătate. Noi ne dorim să intrăm împreună. Dar interesul României este mai presus de orice. România trebuie să fie membră în spațiul Schengen începând cu 2023”, a afirmat de asemenea ministrul român.

În privința procedurilor pentru decuplarea de Bulgaria, Bode a spus că trebuie consultat serviciul juridic al Comisiei.

Lucian Bode a menționat că încearcă să aibă o întânire cu ministrul austriac de Interne în această dimineață.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Sigur te trezesti pana atunci?

 2. Totu-i simplu pentru proosti.
  Bye bye Schengen!

 3. Sluga de Bode tocmai ne – a anuntat ca Romania nu intra. Avand la conducere un neamt, este refuzata tocmai de nemti, din familia PPE din care care face parte si PNL.

 4. PSD si PNL sunt vinovate pentru faptul ca Romania rateaza integrarea in spatiul Schengen din 2012 incoace!
  Prima data intrarea in Schengen a fost ratata din cauza ca USL1 (PSD+PNL, Ponta+Antonescu) si-au batut joc de Romania si au facut praf statul roman si legile lui, pentru a-l demite pe Basescu.
  Apoi, PSD a sabotat intrarea in Schengen mutiland justitia pentru a-si face scapati marii corupti, in frunte cu Dragnea, in timp ce PNL aplauda de pe margine, penelistii avand si ei coruptii lor.
  Acum, aceleasi doua partide guverneaza Romania ocrotite de Iohannis, conducand la un nou esec.
  In caz de succes, meritul era doar al lor, asa cum declarasera in ultima luna.
  In caz de esec, vina trebuie sa fie tot a lor!

 5. „doctor” Bode zice că-i de acord cu cancelarul Austriei pentru martie 2023, deoarece astfel el rămîne ministru.

 6. Serios Bobode, orice compromis e bun pentru Romania????

 7. Austria este in alegeri interne iar Imigrația este o tema majora a acestui partid ai cărui simpatizanți simpatizează cu unul cu mustață scurta pe mijlocul buzei. Ce s-ar putea schimba pana in Martie 23 sau Iulie 23,cel mult guvernul Austriei! Pe de alta parte, ideea ca acceptam orice compromis ne aduce aminte ca suntem romani, facem compromisuri pe orice, oriunde și oricând. S-au dus generațiile istorice care luptau pentru o idee și drepturi și nu acceptau compromisuri.

 8. Doar să știi că Bode e reprezentantul României și vezi negru în fața ochilor. Domnul acesta nu poate negocia mai sus de „nașa la asf, nepotu’ consilier la parlament, pretenaru’ un contract cu ceva de la stat etc etc”.
  Ce-i drept, macar Bode se prezintă la taiere. Am remarcat că bovina plagiatoare și specială e dată dispărută la negocieri, s-a ascuns intr-un dulap din piață victoriei. Cică viitorul preș, un individ care nu e băgat in seamăde nimeni pe plan extern si probabil nici pe plsn intern.:))))))