G4Media.ro

BNR lansează o monedă din argint cu tema 90 de ani de…

Sursa foto: Agerpres

BNR lansează o monedă din argint cu tema 90 de ani de la naşterea lui Fănuş Neagu / Scriitorul a decedat în urmă cu 11 ani

Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din argint cu tema 90 de ani de la naşterea lui Fănuş Neagu, anunță Agerpres.

Aversul monedei redă casa memorială Fănuş Neagu, un fragment din romanul „Îngerul a strigat”, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2022”.

Reversul monedei prezintă portretul şi semnătura lui Fănuş Neagu, anii între care a trăit „1932” şi „2011”, titlurile unora dintre volumele publicate de acesta şi inscripţia „90 DE ANI DE LA NASTERE”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum şi de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 480,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 90 de ani de la naşterea lui Fănuş Neagu au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Fănică (Fănuș) Neagu s-a născut în 5 aprilie 1932, la Grădiștea, Brăila și a decedat în 24 mai 2011, în București.

A fost un povestitor, memorialist, nuvelist, romancier, dramaturg și a colaborat adeseori în cinematografie ca scenarist sau creator de dialoguri. A îndeplinit funcția de director al Teatrului Național din București (1993-1996) și a fost ales membru corespondent al Academiei Române în 1993 și membru titular din anul 2001.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Noi suntem pe cripto, NFT! 🤣🤣🤣
    Pana si regele Cioaba are moneda.
    Regina crosetatului, aka Veorica, nu o puneti sa faca si ea niste NFT-uri cu mileuri?!

  2. Se joaca in loc sa verifice bancile care jupoaie pana piele si ilegal romanii!la banii lor isi permit!