G4Media.ro

BMW vrea ca, până în 2023, unul din cinci vehicule produse să…

sursa foto: auto.economictimes.indiatimes.com

BMW vrea ca, până în 2023, unul din cinci vehicule produse să fie electric

Producătorul german de automobile de lux BMW intenţionează ca, până în 2023, o proporţie de 20% din vehiculele pe care le va produce să fie electrice, a declarat directorul general Oliver Zipse cotidianului Augsburger Allgemeine, transmite Reuters, citată de News.ro.

”Creştem semnificativ numărul de vehicule electrice. Între 2021 şi 2023, vom construi cu un sfert de milion mai multe vehicule electrice faţă de cât planificasem iniţial”, a declarat Zipse.

BMW vrea ca aproximativ fiecare al cincilea vehicul pe care îl va construi să fie dotat cu un motor electric, până în 2023, a arătat Zipse, comparativ cu o pondere de numai 8% în acest an.

Directorul BMW a reiterat totodată apelul său pentru dezvoltarea infrastructurii de încărcare a automobilelor electrice.

”Ar trebui să fie instalate 15.000 de puncte de încărcare private şi aproximativ 1.300 publice în fiecare săptămână, începând de astăzi. Din nefericire suntem cu mult prea departe de asta”, a mai spus Zipse publicaţiei.

sursa: News.ro

sursa foto: auto.economictimes.indiatimes.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. După anuntul marilor producatori auto de producere a mașinilor electrice ne asteptam la o noua invazie de SH in Romania!
    Practic in trei sau patru ani, cat ceilalti in vest schimba masinile, aici parcul auto se va dubla cu SH.
    Statul nu protejeaza natura, cocalarii si pasarile aduc SH aici fara taxe, zero impozit pentru poluare maxima.

    • da, bine zis. si sa nu uitam de masinile cu volan pe dreapta. am vazut ieri: seria 7 model nou, volan pe dreapta. cat de cretin sa fii sa cumperi asa ceva????

    • E clar ,eu voi cumpara una din celelalte patru ;refuz sa sustin financiar ,cea mai mare indelatorie financiara (corecta politic ) a secolului XXI ! E aberant sa sustii ca masina electrica are „zero emisii” sau ca polueaza mai putin …producerea bareriilor si reciclarea lor,polueaza ENORM ! Ca sa nu mai vorbim de producerea energiei electrice …
      Planeta curata ,eu o vad mai degraba ,fara plasticuri inutile,fara imensele vapoare container ce transporta marfuri din cele 4 colturi ale lumii,fara supraconsum …
      Un motor Diedsel cu AD Blue ,e mult mai prietenos cu planeta decit un motor electric si bateriile sale…

  2. E clar ,eu voi cumpara una din celelalte patru ;refuz sa sustin financiar ,cea mai mare indelatorie financiara (corecta politic ) a secolului XXI ! E aberant sa sustii ca masina electrica are „zero emisii” sau ca polueaza mai putin …producerea bareriilor si reciclarea lor,polueaza ENORM ! Ca sa nu mai vorbim de producerea energiei electrice …
    Planeta curata ,eu o vad mai degraba ,fara plasticuri inutile,fara imensele vapoare container ce transporta marfuri din cele 4 colturi ale lumii,fara supraconsum …
    Un motor Diedsel cu AD Blue ,e mult mai prietenos cu planeta decit un motor electric si bateriile sale…

  3. BMW poate sa vrea ca unu’ din 5 sa fie trocarici da’ sa vedem daca exista si clienti pt asa asa ceva.