G4Media.ro

BMW va produce display-ul Panoramic Vision care va acoperi toată lăţimea parbrizului…

Sursa Foto: BMW/ Facebook

BMW va produce display-ul Panoramic Vision care va acoperi toată lăţimea parbrizului / La limita inferioară vor fi afișate informații relevante pentru conducător şi pasageri / Display-ul va fi montat pe primele modele BMW Neue Klasse

Constructorul auto german BMW anunţă intrarea în producţie a noului său display inovativ Panoramic Vision, ce va acoperi toată lăţimea parbrizului şi are ca scop crearea unei suprafeţe unice de interacţiune şi informaţii pentru toţi ocupanţii maşinii, transmite Agerpres.

Conform preşedintelui Consiliului de Administraţie al BMW AG, Oliver Zipse, display-ul va fi montat pe primele modele BMW Neue Klasse şi va stabili standarde în digitalizare, dezvoltare durabilă şi design pentru automobilele electrice.

În premieră, tehnologia inovatoare de proiecţie BMW Panoramic Vision afişează informaţii relevante pentru conducător şi pasageri, cu o intensitate luminoasă şi un contrast mai ridicate pe o zonă acoperită cu culoare închisă la limita inferioară a parbrizului.

„Parbrizul devine un singur afişaj mare cu noul nostru BMW Panoramic Vision, deschizând posibilităţi complet noi pentru designul automobilelor noastre. Indiferent dacă şoferul decide singur ce informaţii doreşte să afişeze în propriul câmp vizual sau dacă toţi ocupanţii pot vedea întregul conţinut. Proiecţia revoluţionară şi cockpitul mult mai clar structurat oferă o nouă senzaţie impresionantă de spaţiu şi o nouă experienţă de condus. Ne ducem la un nou nivel cu conceptul nostru „privirea pe drum – mâinile pe volan””, a explicat Frank Weber, membru al Consiliului de Administraţie BMW AG, responsabil pentru Dezvoltare, citat într-un comunicat de presă al companiei.

BMW Group a fost primul producător auto care a dezvoltat un habitaclu care se concentrează pe o experienţă de condus deosebit de intensivă, sigură şi concentrată. Totul a început cu conceptul BMW Turbo, în 1972, apoi cu BMW Seria 3, BMW a introdus conceptul de bord orientat spre şofer.

De asemenea, calculatoarele de bord cu afişaje digitale au apărut, pentru prima dată, pe modelul BMW Seria 7, în anii 80. Din 2011, primul BMW iDrive a redus complet comutatoarele şi butoanele pentru un interior modern şi simplificat.

La începutul acestui an, BMW Group a prezentat la evenimentul Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas, automobilul revoluţionar BMW i Vision Dee, cu un head-up display extins, ce poate fi folosit şi pentru designul de control al afişajului.

În prezent, fuziunea dintre realitate şi lumea virtuală prin transformarea parbrizului în suprafaţă de proiecţie devine realitate ca versiune de serie în automobilele Neue Klasse, BMW Panoramic Vision.

La IAA Mobility 2023 de la Munchen, BMW Group va prezenta paşi suplimentari şi noi detalii despre inovaţia de pe Neue Klasse, alături de noi elemente de control şi informaţii din noul BMW iDrive.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Ce tare. O sa fim bombardati cu reclame si in timp ce conducem.

  2. O tampenie… cat costa „chestia”??? O singura pietrica si esti gata! Sunt curios ce se intampla cand crapa parbrizul si cum de am mers fara asta in ultimii 40 de ani?!?!?!

  3. Deja a ajuns greu sa găsești un automobil nou normal, fără zorzoane, „new features” si gadget-uri inutile, echipamente care in momentul in care se vor defecta (imediat dupa perioada de garanție) vor costa mai mult decât mașina – ca sa fie diagnosticate si reparate.

  4. Perfect! Oare pe ce as da 70.000 eur? Pe un bmw nou cu televizoare in bord ca la simulator sau pe un M635 csi din 1980? Aa, nu pe cel nou 🙂