G4Media.ro

Blocarea exportului de cereale ucrainene este o „crimă de război”, acuză UE

Sursa foto: European Parliament / Alexis HAULOT

Blocarea exportului de cereale ucrainene este o „crimă de război”, acuză UE

Decizia Moscovei de a bloca exportul a milioane de tone de cereale ucrainene este o „adevărată crimă de război”, a declarat șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, citat de Sky News.

„Facem apel la Rusia să deblocheze porturile (ucrainene)… Este de neconceput, nu ne putem imagina că milioane de tone de grâu rămân blocate în Ucraina în timp ce în restul lumii oamenii suferă de foame”, a declarat el la sosirea la o reuniune a miniștrilor de externe ai Uniunii Europene la Luxemburg.

„Aceasta este o adevărată crimă de război, așa că nu-mi pot imagina că acest lucru va mai dura mult timp”, a adăugat Borrell.

Ucraina este un exportator imens de produse alimentare de bază, dar, în acest moment, există aproximativ 22 de milioane de tone de cereale care sunt blocate în silozuri, așteptând să fie trimise în întreaga lume.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Europa isi va mari armata in urmatorii 2-3 ani si din pacate (sau poate din fericire) rusii vor fi eliminati cu forta din interesele europene. Da, rusii vor merge incet incet spre Asia, renuntand la pretentiile de tara civilizata. Dupa performanta din Ucraina, rusii au dovedit ca o tara slab echipata militar le poate strica imaginea de „a doua armata a lumii”.

 2. Asta era interesul UE, cereale ucrainiene?

  • Așa se menține inflația ridicată, cineva tot câștigă la ”infinit” chiar și Portul Constanța,cari trebuie ridicat din temelii după 32 de ani bălării lumină.

 3. Borrell un functionar ratacit pe holurile parlamentului european. Putin e ne bun, putin e cri mi nal, vrem al 7-lea pachet de sanctiuni dar oare de ce nu da drumul la cereale ca fac fomita unii?! S-au tam pit cu totii.

 4. Borell nu ai decât să faci apel să ridicați sancțiunile , și cred că se rezolvă problema . Porturile sunt minate de ucrainieni , nu de rușii cei răi .

 5. Ucrainienii si-au minat porturile, in asa hal ca minele nelegate bine au omorat delfinii inclusiv in largul Bulgariei. Putin nu a minat porturile, pentru ca numai cei ce se apara pun mine. De ce ar pune mine cineva care inainteaza?

  Cat despre transportul pe uscat, el este fix la fel ca inainte de razboi. Putin nu a distrus nicio cale ferata care sa lege Ucraina de vecini. Nici macar caile ferate din Donbas nu au fost distruse de Dughin, dezsi cateva au fost minate, din nou, de ucrainienii. Poate ca cineva a interzis traficul feroviar intre Rusia si Ucraina, dar pe acolo nu exportau ucrainienii nicio cereala.

  Poate vorbin de transport aerian? Poate ca milioanele de exploatatori din Chiv, care umpleau all you can eaturile din Turcia si Egipt, nu mergeau cu avionul gol catre Africa. Poate ca fiecare din ei avea in bagaj niste cereale.

 6. sunt intristat ca G4 Media care militeaza asiduu impotriva proiectului legat de siguranta nationala cenzureaza postarile la obiect pe care eu le produc…si care nu aduc atingere demnitatii nici unui forumist!