G4Media.ro

Blinken avertizează că lumea „nu trebuie să se lase păcălită” de propunerea…

Sursa foto: Flickr / White House Photo by Adam Schultz)

Blinken avertizează că lumea „nu trebuie să se lase păcălită” de propunerea de „pace” a lui Xi Jinping: Ar putea fi o „tactică pentru a trage de timp”

Secretarul de stat american, Antony Blinken, și-a exprimat scepticismul cu privire la propunerile de „pace” ale Chinei pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, avertizând că acestea ar putea fi o „tactică de tragere de timp” pentru a ajuta trupele rusești de pe teren în Ucraina, relatează The Guardian.

Blinken, vorbind reporterilor în cadrul unui briefing, a declarat:

„Lumea nu ar trebui să se lase păcălită de nicio mișcare tactică a Rusiei, susținută de China sau de orice altă țară, pentru a îngheța războiul în condițiile sale”, a afirmat Blinken reporterilor, în cadrul unui briefing de presă.

Vizita președintelui chinez Xi Jinping în Rusia în această săptămână, în urma mandatului de arestare emis de Curtea Penală Internațională împotriva lui Vladimir Putin, a sugerat că Beijingul nu crede că Kremlinul ar trebui să fie tras la răspundere pentru atrocitățile sale din Ucraina, a adăugat Blinken.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Deocamdată ucrainenii au nevoie de timp, sa primească armamentul promis (tancuri, muniție, avioane) si sa se antreneze pe ele.