G4Media.ro

Bitcoin a urcat marţi la un maxim al ultimelor două săptămâni, după…

Bitcoin a urcat marţi la un maxim al ultimelor două săptămâni, după o decizie a justiţiei privind un fond de bitcoin spot

Bitcoin a urcat marţi la un maxim al ultimelor două săptămâni, după ce un tribunal american a decis că SEC (Comisia pentru bursă şi valori mobiliare a SUA) nu ar fi trebuit să respingă cererea managerului de active digitale Grayscale pentru un fond de bitcoin spot tranzacţionat la bursă, transmite agenția Reuters, preluată de news.ro..

Criptomoneda bitcoin a crescut marţi cu aproape 7%, la 27.910 dolari pe unitate.

Respingerea de către SEC a propunerii Grayscale a fost arbitrară şi capricioasă, deoarece autoritatea de reglementare nu a reuşit să explice tratamentul diferit dintre ETF-urile bitcoin futures şi ETF-urile bitcoin spot, a declarat un complet de judecători de la Curtea de Apel din Districtul Columbia din Washington.

”În ciuda inevitabilului recurs al SEC, în opinia noastră, nu există nicio îndoială acum, ETF-urile BTC spot vin în SUA. Nu credem că SEC va acţiona ca kingmaker şi rezultatul cel mai probabil este o aprobare în bloc a aplicaţiilor care îndeplinesc cerinţele, probabil în T1 2024”, a declarat Tim Bevan, director general la ETC Group, furnizor de produse tranzacţionate la bursă cripto.

El se aşteaptă, de asemenea, că cererea din SUA va avea un impact pozitiv asupra preţurilor bitcoin şi va ajuta la recunoaşterea globală a acestei criptomonede ca o nouă clasă de active.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...