G4Media.ro

Bistriţa: Mitropolitul Andrei a pus piatra de temelie a noii clădiri a…

Sursa foto: captură video Facebook Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita

Bistriţa: Mitropolitul Andrei a pus piatra de temelie a noii clădiri a spitalului județean de urgență, investiţie finanţată prin PNRR

Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, ÎPS Andrei, a oficiat, joi, slujba de sfinţire a locului în care va fi construită noua aripă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, investiţie finanţată prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, şi a pus piatra de temelie a clădirii alături de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, şi managerul unităţii spitaliceşti, Gabriel Lazany, relatează Agerpres.

La eveniment au participat, pe lângă soborul de preoţi condus de mitropolit, prefectul de Bistriţa-Năsăud, Teofil Cioarbă, primari de oraşe şi comune din judeţ, şefi de instituţii deconcentrate, dar şi parte din personalul spitalului.

Lucrările la acest obiectiv de investiţii, care a fost început de CJ Bistriţa-Năsăud şi ulterior a obţinut finanţare prin PNRR, au demarat în această săptămână, având în vedere că partea de proiectare şi execuţie a lucrărilor de construcţie fusese deja licitată.

„Cu această investiţie, care se cifrează la circa 100 de milioane de euro, vom avea această nouă aripă a spitalului şi vom reabilita integral, de la temelii – vor rămâne propriu-zis structurile de beton – şi clădirea veche a spitalului. (…) În perioada următoare, colegii mei de la Consiliul Judeţean vor derula achiziţia publică pentru digitalizare şi reabilitare şi modernizare a clădirii existente”, a declarat preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

Lucrările ar urma să fie finalizate peste doi ani.

Cu ocazia slujbei de sfinţire şi de punere a pietrei de temelie, a fost semnat şi un „Mesaj pentru viaţă”, conţinând istoria acestei investiţii în sănătate, care a fost introdus într-o „capsulă a timpului” ce a fost îngropată în curtea Spitalului Judeţean, cu menţiunea de a fi deschisă peste 100 de ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Nu se putea construi nimic dacă nu apărea un preot la început. Este condiție în PNRR.

  2. În respectivul spital vor fi tratați numai credincioșii ortodocși ? Dacă e finanțat din bani europeni, de ce sunt ortodocșii români majoritar anti-UE ?

    • Pentru că Rusia folosește religia ca pe o modalitate de a-i influența pe inteligenții de ortodocși. Deja sunt spălați pe creier să creadă în supranatural, deci ar crede orice le zice Putin.

  3. Fără ninja nu se poate ?