G4Media.ro

Biserica Greco-Catolică din Ucraina trece la noul calendar / Crăciunul va fi…

Sursa foto: Telegram / Служба безпеки України (Security Service of Ukraine)

Biserica Greco-Catolică din Ucraina trece la noul calendar / Crăciunul va fi sărbătorit pe 25 decembrie, nu pe 7 ianuarie

Biserica Greco-Catolică Ucraineană a anunţat că trece la un nou calendar, în care Crăciunul va fi sărbătorit pe 25 decembrie şi nu pe 7 ianuarie. Decizia în acest sens a fost adoptată la o şedinţă desfăşurată în perioada 1-2 februarie. Potrivit unui comunicat remis de reprezentanţii Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, această decizie a fost luată ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea enoriaşilor.

Tranziția la noul calendar va începe pe 1 septembrie 2023, urmând să se aplice sărbătorilor cu dată fixă, cum sunt Crăciunul, Sfântul Nicolae sau Nașterea Maicii Domnului. Totodată, Biserica Greco-Catolică Ucraineană a permis parohiilor care doresc să celebreze sărbătorile conform vechiului calendar să poată face acest lucru până în anul 2025. Portalul de ştiri BABEL aminteşte că, în mai 2023, Biserica Ortodoxă a Ucrainei, de asemenea, va organiza o reuniune pentru a lua în considerare trecerea la noul calendar.

Sursa: Rador/ Traducere: Sergiu Dan

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ciudat. Biserica Greco Catolica care cred ca era unita cu Roma sarbatorea Craciunul dupa calendarul Iulian. Si Pastele?

  2. În sfârșit ! Și Biserica Ortodoxă ce mai așteaptă ?