G4Media.ro

Biserica Evanghelică din România, atac dur la guvern și Parlament: Scopul referendumului…

Biserica Evanghelică din România, atac dur la guvern și Parlament: Scopul referendumului este de a distrage atenţia de la propria corupţie, violarea justiţiei, a nepotismului, ostilităţii faţă de UE şi democraţie

Conducerea Bisericii Evanghelice din România lansează un atac virulent la adresa Parlamentului și Guvernului, pe care le acuză că vor să ascundă propria corupție în spatele referendumului pentru familie.

”Un referendum care este iniţiat de o putere dictatorială şi distructivă şi care încalcă valorile democratice şi de demnitate umană cele mai elementare, nu poate fi susţinut”, arată Biserica Evanghelică într-un comunicat redactat în termeni extrem de duri.

Biserica Evanghelică le transmite credincioșilor că fiecare este liber după buna credinţă şi conştiinţă să participe sau nu la referendum, arătând că puterea politică ”face abuz de buna credinţă a populației României pentru a se prezenta drept mântuitorii şi salvatorii credincioşiei şi prosperităţii ţării. Polarizează şi politizată o iniţiativă creştină pentru a discredita adversarii politici. Acceptă alternativa unei divizări a populaţiei religioase creştine. Propagă sloganuri populiste, naţionaliste, dictatoriale, care nu sunt demne de o biserică”.

Foto: Conducerea Bisericii Evanghelice

Citește comunicatul integral (Sursa)

În ultimele zile ne-a fost pusă adesea întrebarea legata de un apel al Bisericii Evanghelice C.A. din România (B.E.C.A.R.) legată de referendumul din 6-7 octombrie a.c. privind problematica căsătoriei întemeiate între un bărbat şi o femeie. – Mai înainte de toate, trebuie menţionat că nu va exista o poziţie „oficială” a B.E.C.A.R., din moment ce Sinodul, în calitate de organ suprem şi competent în acest sens, se întruneşte de abia în noiembrie a.c.. De asemenea, Biserica nu a simţit chemarea până în prezent să-şi exprime opinia în legătură cu un referendum.

Deoarece de data aceasta este vorba de o temă bisericească relevantă, ne adresăm cititorului cu un cuvânt în locul unui apel.

Dragi fraţi şi surori,

Împărtăşim două idei de bază cu voi:

1. Doar motivaţii pozitive găsim în favoarea căsătoriei ca o comunitate de viaţă între un bărbat şi o femeie.

Situaţia este clară d.p.v. biblic şi teologic. Dumnezeu Creatorul, Dumnezeu Fiul şi Apostolii, animaţi de spiritul lui Dumnezeu, văd în aceasta creaţia şi rânduiala sfântă a lui Dumnezeu, care trebuie respectată şi cinstită. Voia lui Dumnezeu devine evidentă pentru noi oamenii. O lume fără această rânduială sfântă a lui Dumnezeu este de neconceput. Ea este temelia pentru societatea creştină. B.E.C.A.R. învaţă, trăieşte şi propovăduieşte această rânduială sfântă şi creatoare de viaţă a lui Dumnezeu, fără echivoc.

2. Motive importante, negative vorbesc împotriva participării la referendum.

Căsătoria nu este contestată şi nu trebuie apărată. Nici chiar referendumul nu va aduce vreo modificare substanțială. Căsătoria este şi rămâne ancorată în Codul Civil. Majoritatea parlamentară şi Guvernul atrag atenţia asupra unei teme de formă. Scopul este de a distrage atenţia de la propria corupţie, violarea a justiţiei, a nepotismului, ostilităţii faţă de UE şi democraţie. Face abuz de buna credinţă a populației României pentru a se prezenta drept mântuitorii şi salvatorii credincioşiei şi prosperităţii ţării. Polarizează şi politizată o iniţiativă creştină pentru a discredita adversarii politici. Acceptă alternativa unei divizări a populaţiei religioase creştine. Propagă sloganuri populiste, naţionaliste, dictatoriale, care nu sunt demne de o biserică. Pentru un asemenea scop biserica noastră ne este prea preţioasă. Curajul mărturisirii. nu se găseşte de partea celor care sunt de partea majorităţii şi se lasă manipulaţi. Curajul mărturisirii este de găsit acolo, unde se afirmă: „aşa nu!” O biserică cu o coloană dreaptă, aceasta este B.E.C.A.R.. Aduceţi-vă aminte de poziţia Sinodului faţă de distrugerea mediului cu cianură sau prin fracking sau faţă de refugiaţi. Considerăm că biserica noastră caută posibilităţi de a oferi sprijin duhovnicesc căsătoriilor şi familiilor. Ea se angajează împotriva destrămării căsătoriei şi a familiei prin despărţire, emigrare şi îndepărtare de credinţă. Ea sprijină educaţia şi cunoaşterea şi oferă locuri de muncă şi sens îngemănate cu credinţă şi iniţiativă, fantezie şi creativitate.

Ca biserică cu limba de propovăduire germana suntem parte integrantă a minorităţii germane. Suntem singura minoritate, care a fost membru constitutiv la întemeierea României Mari din 1918. Noi suntem minoritarii, care suntem defăimaţi şi în mod continuu, în special în activitatea educaţională, împiedicaţi şi colportaţi de reprezentanţii guvernului şi majorităţii parlamentare. Din ianuarie al acestui an aşteptăm un răspuns al Parlamentului român şi al Bisericii Ortodoxe privind ziua libertăţii religioase şi a valorilor credinţei şi libertăţii de exprimare cât şi a toleranţei. Referendumul poate fi organizat în grabă, în câteva săptămâni. Ceea ce a fost posibil acum 450 de ani la Turda, este astăzi pur şi simplu ignorat. Se pune întrebarea legată de valorile adevărate și a unui ecumenism dincolo de vorbe. Noi susţinem credinţa în Dumnezeu, libertatea şi toleranţă faţă de minorităţi.

Urmând apelul Apostolului Pavel din 1.Tes.5,21: „Puneţi la încercare toate lucrurile, păstraţi ceea ce este bun,” noi susţinem că BECAR protejează, promovează şi cinsteşte căsătoria și familia.

Un referendum care este iniţiat de o putere dictatorială şi distructivă şi care încalcă valorile democratice şi de demnitate umană cele mai elementare, nu poate fi susţinută.

Sub semnul libertăţii evanghelice şi în anul libertăţii evanghelice în B.E.C.A.R., fiecare este liber după buna credinţă şi conştiinţă să participe sau nu la referendum.

Cu binecuvântare Dumnezeiască

Episcop Reinhart Guib

Episcop Vicar Dr. Daniel Zikeli

Curatorul Bisericii generale Friedrich Philippi

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

58 comentarii

 1. O Biserică ce are curajul să spună lucrurilor pe nume! Felicitări !

 2. Astia s sectantii aia ai lu’ dormeo evazionistul?
  Roexit!

  • morjan si asistat sunt aia lobotomizati de impart un singur creier.
   se vede ca aveti ordin pe unitate cu sintagma asta lansata de Dragomir.
   @g4media, de ce nu ii blocati pe rusnacii astia puturosi?

 3. Trec la evanghelism …bravo lor !

  • Ma…primiti si pe mine?

  • Scara,
   Priveste, te rog, poza si spune-mi : nu ti se pare ca al doilea din stanga e evreu ? :0)

   PS. Pe bune !! 😉 😉 🙂

  • Su,
   S-o fi săturat de fazele pe care le face Bibi…

   PS. Am vazut și faza cu muschetarul, merci!

  • Cand autosuficienta si prostia nu au limite, cea mai joasa speta dintre oameni, poate observa dintr-o simpla privire care-i “urat”, “diform”, “roman”, care-i “evreu” etc. Cum am zis, fara umor, si mult, da mult sub majoritatea comentatorilor de pe forumul asta, mai putin @maniu, poate, ala bocane de prost ce e…
   nu il iau in calcul pe cel cu numar in loc de nume si multiplele sale clone, care si scrie si-si raspunde singur, ca ala e bolnav saracu…

  • Vad ca asti dau m.ie PSDului asa ca ma tenteaza si pe mine, dar imi e frica de bata-l-toaca, il luam si pe el sau il lasam PSDistilor

  • Degeaba treci , vei fi tu si inca doi de toti in toata tara.. ti-ai gasit si tu vocatia

  • Excelenta replica cu saturatul si cu Bibi ! 😉

 4. Asteptam cu interes comunicatul Ambasadei RFG, prin care se critica dur activitatea anti stat de drept, prin care membrii unei secte ataca una din puterile statului, aleasa in mod democratic de popor! Suntem siguri ca asa ceva nu este tolerat in ”bastionul democratiei”, cum mai este supranumita ”locomotiva” Europei, Germania!

  • Like !
   Sa le dau la mu1e la papistasi !
   Roexit !

  • asteptam cu interes comunicatul sovietului suprem si al congresului reunit al partidelor muncitoresti.
   suntem siguri ca va fi primit cu entuziasm muncitoresc si cu ovatii de toate popoarele tovarase si prietene de la marele fluviu galben pana in havana.
   secera si ciocanul fie cu voi!

  • Idiotule RFG nu mai exista din 1989. Cretinule!

  • Foarte bine spus. Sunt ortodox dar ma înclin în fata dvs.

  • Idiotule, RDGu nu mai exista din 89! mare prostălău esti… ce ti mai place sa speli nemtii la cur…

  • Deci esti trecut de prima tinerete pretene ..

  • @Stanescu Gabriel: like!

  • Cucule si pupaza, gresesti. Prin unirea cu RDG RFG n-a devenit altceva. S-ar putea sa te surprinda, dar tot RFG se cheama si tot RFG este. Doar ca nu-i mai zicem noi asa. In rest e posibil ca individul sa fie unul dintre multii „idioti utili” cum i-au denumit cei la care se inchina cei ca el, dar mai probabil e doar un postac trist (ca si ignorantul allalt care nu stie ca papistasi sint numai catolicii) care face si el un ban.

 5. Asta inseamna sa ai „coloana vertebrala”.

 6. Si uite cã mai existã biserici, care nu se vând pentru 30 de arginti.

 7. Au dreptate.Acesti nemernici;in continuare invrajbesc poporul român,aruncind in spatiul public false probleme si bani.Este la ora asta problema cea mai importanta in Romania căsătoria dintre un bărbat si o femeie ,cind ne lipsesc spitale ,aparatura performanta pentru bolnavi,autostrăzi,canalizare si apa ,scoli bine utilate si multe foarte multe lucruri.?Un popor cu cit este mai inteligent ,mai prosper cu atit da dovada de întelegere si respect fata de aproapele sau.Mafiotii ăștia se bucura cand se afla in fruntea unei prostimi pe care o poate manipula cum doreste.Imi este pur si simplu scarba sa-i mai vad sau pur si simplu să mai particip la un asemenea act civic.Totusi e prea mult.Oameni cu știință de catte din tara asta(pentru ca inca mai sint)trebuie să faca ceva pentru a înlătura aceasta gasca , care ,pe buna dreptate se autointotuleaza ca REPREZENTANTI AI STATULUI MAFIOT(am citat din Dragnea).

 8. Prostia e pacat greu si iata ca acesti oameni au decis sa renuntze la ea si sa vada dincolo de perdeaua de fum. Bravo!

  Poate nu ar fi rau ca Preasfintitul care sta in genunchi in fatza partidului sa incerce din cand in cand sa isi pastreze verticalitatea si sa ia seama si la binele tzarii!

 9. Textul asta parca l-au scris rezistentii.
  Da vad ca a fost semnat numai de 2 persoane.
  Vrajeala.

 10. Tov. dragnea neam prost de roman din Teleorman,ce faci cu tara asta? Ai reusit sa invrajbesti tot poporul roman: parinti fata de copii, batrani fata de tineri si nepoti,pensionari fata de persoane active. Mai jigodie ordinara ce esti am ajuns de rasul Europei din cauza ta si a pupincuristilor,jigodiilor,javrelor si hotilor cu care te-ai inconjurat. UE ne ia la intrebari vazand ce se intampla in Romania. Daca tu si ai tai nu mai vreti in UE nu va opreste nimeni sa plecati la mama dracului de la guvernare si din aceasta tara. Nimeni nu va rugat si nici nu va delegat sa scoateti Romania din UE. Nu incercati acest lucru,deoarece atunci sa vedeti cu adevarat lovituri de stat,revoltesi revolutii ale romanilor adevarati.Sa va duceti unde a intarcat dracu copii,in Brazilia, Costa Rica sau alte paradisuri fara extradare.Mergeti ma in aia a mamei voastre de ordinari,gusati,umflati,corupti,agramati,prosti,idioti si cretini din tara asta si lasati-ne in pace.
  Mai sarpe ce esti ia cu tine toate CURVELE feminine si masculine cu care te-ai inconjurat si carora le-ai dat functii si salarii mari si mergeti invartindu-va. Nu ati lucrat niciodata pentru poporul roman ci doar pentru buzunarele voastre si a camarilei voastre.Luatii cand plecati si pe hotii si coruptii de la ALDE,UDMR, PNL si PMP care au guvernat si ei,dar tot numai pentru ei si buzunarul lor.
  Fa bine mai jigodie ce esti si ia-ti si Referendumul din 6 si 7 octombrie si bagati-l in cur . Ne iei de prosti,consumati banii tarii pentru prostii in loc sa faceti spitale si autostrazi?
  A ajuns biserica evanghelica sa ne bata obrazul?, atentionand poporul roman sa nu cada in capcana psd-alde (si nu nu mai al lor) cu referendumul care nu-si are nici un rost,nu rezolva nici o problema ci ne distrage atentia de la problemele reale ale tarii ca:coruptia,nepotismul,hotiile,faradelegile etc
  Sunt roman ortodox crescut si educat in acest spirit. Mie rusine de preotii ortodoxi care s-au amestecat pe tema Referendumlui de partea escrocilor,ordinarilor,hotilor,incultilor care conduc acesta tara. RUSINE SA VA FIE SI VOUA . Voi nu va puteti numi oameni ai lui Dumnezeu.
  Cu toata scarba romanilor din diaspora!

 11. TERICEANU SI DRAGNEA AU FORMAT UN GUVERN DE INCAPABILI SI ANALFABETI PENTRU A PUTEA SUBJUGA IN VOIE JUSTITIA.
  AU INSTAURAT EPOCA GANGSTERISMULUI POLITIC.
  DACA E SA SCOATETI ROMANICA DIN UE MACAR NUMITI-O INTERLOPIA, DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA VOASTRA.

 12. Foarte bine spus. Sunt ortodox dar ma înclin în fata dvs.

 13. S-au prostit de tot adepții lui Luther. Nu degeaba a strigat acesta: Vai, mie, rătăcirea mea nu se va sfârși niciodată!

 14. „Curat” români semnatarii protestului….ia uite ce nume au!

 15. Coloniști misionari.

 16. E chiar asa de greu de inteles ca referendumul asta a fost inițiat de cel putin 3 milioane de cetățeni români și nu are nimic de a face cu politicul?
  Sunt creștin, dar biserica, care descurajeaza si manipulează omenii care vor sa voteze la acest referendum, nu se mai poate numi biserica. (Cel putin nu biserica lui Hristos)
  Ma intreb cine e in spatele acestor persoane?..

  • Nu mai fa pe prostul!
   3 milioane de oameni au semnat niste liste, crezand ca fac o treaba buna.
   Apoi niste hoti ordinari si penalele lor au confiscat lista asta si o folosecs ca sa-si dea liber la modificat consitutia cum vor ei.
   Brusc, cei 3 mil de oameni cu bune intentii au devenit 3 milioane de fraieri care nu au initiat nimic, doar sunt folositi de niste hori sa-si spele urmele.

 17. Așteptam un comunicat similar și din partea Bisericii Catolice.

 18. O biserica care ne face cinste. Felicitari. Rog toti cititorii sa distribuie articolul

  • ”Un referendum care este iniţiat de o putere dictatorială şi distructivă” „problema ca nu a fost initiat de nici o putere dictatoriala sau nu , a fost initiat de semnaturile stranse de cateva milioane de cetateni ale acestei tari. Intrebarea care rezulta de aici este urmatoarea : Biserica Evanghelică din România este de rea credinta si deformeaza intentionat adevarul ? Asa au primit ei invatatura de la dumnezeul lor ?

 19. Jacob stai jos! Ai nota 4! Cum ai trecut clasa, dacă nu pricepi nimic? Vei fi transferat la școala ajutătoare.

 20. ”Un referendum care este iniţiat de o putere dictatorială şi distructivă” „problema ca nu a fost initiat de nici o putere dictatoriala sau nu , a fost initiat de semnaturile stranse de cateva milioane de cetateni ale acestei tari. Intrebarea care rezulta de aici este urmatoarea : Biserica Evanghelică din România este de rea credinta si deformeaza intentionat adevarul ? Asa au primit ei invatatura de la dumnezeul lor ?

 21. Toată stima pentru această poziție demnă.
  Aș aprecia dacă si BOR ar avea o poziție similară.
  Dar nu cred ca o vor face. Pe lângă faptul că au fost slugile comuniștilor si au fost unelte prea plecate ale securității, au fost cumpărați cu milioane de PSD.

 22. Aveți dreptate .lumea moare prin spitale din neglijenta lor și ei cheltuiesc bani cu ce?

 23. Biserica evanghelica are dreptate pe segmentul ei de evanghelism papal. Nu le tăiați craca celor supersfinti în necurăția lor,episcopi, Majestic papa& Co. Pedofili cocoțați nu mai putea cânta cucurigu vin la Moș…. Dom episcop Biserica e a lui Dumnezeu. Acum se vrea o clarificare privind familia. De ce nu aveți curajul să spuneți că sunteți împotriva homosexualilor & companie. Hai să lăsăm Romania să aibă decizia finală în a pune bariera împotriva sodomiților!

 24. Tot respectul acestei biserici ! Cinste enoriasilor ei !

 25. 🙂
  Cine? Biserica… cum? Evanghelica? Ce p*zdici mai e si aia?
  “Puneţi la încercare toate lucrurile, păstraţi ceea ce este bun,” — pai da, ma, dar nu se referea la gauri.

 26. De cînd ereticii au sau dau binecuvântare ?! Ei aduunătura … au doar necuvânntare. Amestecă lucrurile. Başca mai smintesc şi oamenii creduli care îşi fac educaţia din mass media . Au influenţă demonică nefiind luminaţi prin Taina Sfântului Botez. Mai mult politicăraie cu iz bisericesc . Îşi dau aere … Ce legătură are gaşca de derbedei care sunt pe sus cu ceea ce a cerut populaţia creştină drept slăvitoare românească. Fiţi treji , nu vă luaţi după lupi. Nu lepădaţi Dreapta Credinţă şi Valorile Eterne ale Neamului Românesc. Alogenii să-şi vadă de ale lor, dacă nu sunt liberi să meargă unde văd cu ochii să-şi găseasccă bine capului !

  • Ma idiotule dute la Latrina 3 si provaduieste . Care sunt valorile eterne ale neamului romanesc? Iti raspund tot eu:
   – capul plecat sabia nu-l taie;
   – sa moara si capra vecinului;
   – tradarea partenerilor;
   – fuga la inalta poarta sa pârâm;
   – sa ne predam fara lupta ca în Miorita
   Astia suntem.
   Ne-a dat Dumnezeu o tară bogată si frumoasă, dar a populat-o cu un popor las,fricos,pârâcios și cu,capul plecat.
   Păcat că este populată!

 27. Ma idiotule dute la Latrina 3 si provaduieste . Care sunt valorile eterne ale neamului romanesc? Iti raspund tot eu:
  – capul plecat sabia nu-l taie;
  – sa moara si capra vecinului;
  – tradarea partenerilor;
  – fuga la inalta poarta sa pârâm;
  – sa ne predam fara lupta ca în Miorita
  Astia suntem.
  Ne-a dat Dumnezeu o tară bogată si frumoasă, dar a populat-o cu un popor las,fricos,pârâcios și cu,capul plecat.
  Păcat că este populată!

 28. Tocmai mi a venit o idee . Ce ziceți de un PSD EXIT , daca tot vor PSD să ieșim din Uniunea Europeană sa le dam o mana de ajutor , sa facem o petiție prin care sa cerem ca PSD să nu mai fie reprezentat în Parlamentul European . Ce ziceți ?

 29. Si ca sa le fie clar tuturor: Iohannis merge la Biserica Catolica unde prima doamna canta in cor, el fiind evanghelic si ea greco-catolica.

 30. Episcopii catolici din România susțin referendumul pentru familie
  Reuniți în adunare plenară pe 18-20 septembrie 2018, episcopii catolici din România au adresat un îndemn credincioșilor să participe la referendumul pentru familie din 6-7 octombrie a.c.