G4Media.ro

Biroul ONU pentru Drepturile Omului: Atât Rusia, cât și Ucraina au torturat…

Sursa foto: Unsplash / Jez Timms

Biroul ONU pentru Drepturile Omului: Atât Rusia, cât și Ucraina au torturat prizonieri de război

Biroul ONU pentru drepturile omului (OHCHR) a declarat marți că atât Rusia, cât și Ucraina au torturat prizonieri de război în timpul conflictului de aproape nouă luni, citând exemple care includ utilizarea șocurilor electrice și nuditatea forțată, relatează Reuters.

Echipa de monitorizare a ONU cu sediul în Ucraina și-a bazat concluziile pe interviuri cu peste 100 de prizonieri de război din fiecare parte a conflictului. Interviurile cu prizonierii de război ucraineni au fost realizate după eliberarea lor, deoarece Rusia nu a permis accesul la locurile de detenție, a precizat organizația.

Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie, neagă tortura sau alte forme de maltratare a prizonierilor de război. Kievul a declarat anterior că verifică toate informațiile privind tratamentul prizonierilor de război și că va investiga orice încălcări și va lua măsurile legale corespunzătoare.

OHCHR a publicat, de asemenea, cifrele actualizate ale victimelor civile din timpul războiului într-un buletin actualizat luni. Acestea stabilesc cifra victimelor civile la 6.557 de morți și 10.074 de răniți.

„Cele mai multe dintre victimele civile înregistrate au fost cauzate de utilizarea armelor explozive cu efecte pe arii extinse, inclusiv bombardamente cu artilerie grea, sisteme de rachete cu lansare multiplă, rachete și lovituri aeriene.

OHCHR consideră că cifrele reale sunt considerabil mai mari, deoarece primirea informațiilor din unele locații în care au avut loc ostilități intense a fost întârziată și multe rapoarte sunt încă în așteptarea coroborării”, mai arată ONU.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu există prizonieri de război ruși, ci numai teroriști, aceaa fiind ”operațiune militară specială” ci nu război declarat pentru a fi acoperit de Convenția de la Geneva.

  2. Ce caută rușii tăi în Ucraina?

  3. Ruslane, ce-au facut Right Sector si Azov in Donbas pana in 24 februarie?